FACEBOOK

Mi történt Korcsulán? - Földi László és Varga Dániel a vlv-nek

Mi történt Korcsulán? - Földi László és Varga Dániel a vlv-nek
hozzászólás, 2013.09.23.

Tornát nyert a Primorje Rijeka a hétvégén Korcsulán. A Vasas a vert mezőnyben végzett, ijesztőnek tűnő különbségű vereségekkel.

A korcsulai tornán a Vasas azért játszhatott a harmadik helyért, mert a Mladost Zágráb a nápolyi BL-selejtezőre készülvén nem vett részt a torna záró napján.

A Vasas eredményei:

Mladost Zágráb-Vasas 11:7 (3:2, 2:1, 3:2, 3:2)

Vasas-Jug Dubrovnik 8:17 (3:3, 2:3, 2:5, 1:6)

A 3. helyért:

Partizan Belgrád-Vasas 18:7 (5:1, 4:3, 5:2, 4:1)

FÖLDI LÁSZLÓ (TEVA-Vasas) a vlv-nek:

- Érdekes dolog volt látni azt, hogy az új szabályokba mit gondolnak ők bele. És erről túl sokat nem akarok beszélni, mert nincs értelme, mindenesetre ők ugyanúgy várják, hogy a BL-selejtezők után megtörténjen az egységes értelmezés, mint mi. Azt tudom mondani, hogy ott nem nagyon történt szabálymódosítás, kétkezes szabálytalanságért kiállítás - ilyesmit például elvétve tapasztaltunk. Ami a torna szakmai részét illeti: ugyan mindhárom mérkőzésünket elvesztettük és voltak nagy gólkülönbségű vereségeink is, én azt gondolom, hogy ezt helyén kell kezelni. Bármilyen furcsán hangzik, pozitívnak értékelem a részvételünket. Nekünk nem most kell csúcsformában játszanunk, hanem a szezon végére, vannak olyan játékosok, akik 2-3-4 hetet edzettek még csak az első osztályban ezzel a csapattal. Ezt is figyelembe véve pozitívnak értékelem a szereplésünket.

- Mi az, amit már most biztatónak látsz?

- A fiatalok igyekeztek bizonyítani és voltak olyan időszakok, amikor a csapategység is nagyon biztató volt. Egyértelmű, hogy a meccsek egészében még nem tudtuk ezt a magas szintű játékot nyújtani, de határozottan voltak biztató elemek, még az egyéni teljesítményeket értékelve is. Egyelőre csak időszakosan, de olyan játékosok ellen sikerült jól védekezni, vagy eredményesen akciózni, akik magasan kvalifikáltak, nem csak horvát, hanem világviszonylatban is.


VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Örülök, hogy megnyertük ezt a tornát. Bár a két legfontosabb meccsen nem játszottunk jól, úgy gondolom, hogy ez még az idény eleji formának köszönhető. Ebben az évben van először olyan csapatunk, amikor elvárják tőlünk - a vezetőség is, a szurkolók is, meg talán mi is, magunktól -, hogy mindent megnyerjünk, amiben elindulunk. Ez azért sem könnyű, mert nem lesz egyszerű év közben örömforrást találni, félek egy kicsit attól, hogy míg az év két legfontosabb eseménye, a horvát bajnoki döntő és az Euroliga végső tornája elkövetkezik, (remélhetőleg eljutunk mindkettőbe,) addig nem lesz szabad örülnünk felszabadultan semminek, akkor sem, ha megnyerünk mindent, például a Horvát Kupát és a Jadranska Ligát is. Szóval ez egy külön feladat lesz, örömforrás találni, hogy a szezon végére, a legfontosabb időszakra kellően motivált, feldobott állapotban legyünk, de egyúttal lazák is.

- Nálatok most debütáltak az új szabályok. Mi a tapasztalat?

- Két fontos információval szolgálhatok. Az egyik, hogy itt az égadta világon semmilyen változás nincs a régi szabályalkalmazáshoz képest. Aki nem hallott a szabálymódosításokról, annak csak ez tűnhetett fel, hogy lehetett negyedenként időt kérni, egyébként egy kicsit sem volt "érzékenyebb" a bíráskodás. Én azt gondolom, hogy a horvát játékvezetők ugyanúgy vezettek, mint eddig. Elvisz Fatovics (az ausztrál válogatott szövetségi kapitánya - a szerk.) ott volt a korcsulai tornán, s elmondta, hogy Máltán beszélt Lonzival a magyar szabályértelmezésről, addigra ugyanis híre ment annak, hogy Magyarországon mennyire brutálisan megnőtt a kiállítások száma. Lonzi állítólag úgy fogalmazott, hogy a magyarok félreértelmezték a módosításokat és az úgy biztosan nem jó, ahogy ők alkalmazták a megváltozott szabályokat. Ezek után én is csatlakozom azokhoz, akik várják a BL-selejtezők e heti első körét és azt követően talán mindenki okosabb lesz.

- Mit szólsz a Vasas korcsulai eredményeihez?

- Ez egy erősen megfiatalított piros-kék csapat és azért nehéz lehetett nekik úgy játszani, hogy eddig tiszta erőből próbáltak alkalmazkodni az új szabályokhoz, ehhez képest itt a régiek szerint kellett játszani, viszont amikor visszamennek, fontos bajnoki meccsük lesz a Fradival, s akkor meg már ismét a "szigorúbb értelmezésnek" kell majd megfelelniük. Nem volt könnyű dolguk tehát, ráadásul jó csapatokkal játszottak.


A KORCSULAI TORNA ÖSSZES EREDMÉNYE