FACEBOOK

Egervári megköszönte a kiállást

Egervári megköszönte a kiállást
hozzászólás, 2013.09.10.

Magyarország 5:1-re legyőzte az észteket és ezzel a csúfos bukaresti vereség után is megőrizte esélyét a vb-pótselejtezőt jelentő második hely elérésére. Mit keres itt ez a hír? Benedek Tibortól kaptunk magyarázatot.

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a meccs lefújása után így kezdte nyilatkozatát a pálya szélén, a televízió élő adásában:

"Köszönet a ma kilátogatóknak, akik hittek bennünk, akik biztattak, segítettek, ez kellett nekünk feltétlen. Külön meg kell köszönnünk a vízilabda-válogatottnak azt a sportemberi kiállást, amit tanúsítottak, nem csak a jelenlétükkel, hanem a megnyilatkozásukkal is."

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja kora délután tette közzé, hogy a nemrégiben világbajnoki címet nyert magyar férfi vízilabda-válogatott "testületileg" jelen lesz az észtek elleni esti vb-selejtezőn.

Idézzük a hírt:

"A Barcelonában nyáron vb-címet szerző vízilabda-válogatott teljes létszámban ott lesz a lelátón a labdarúgó-válogatott észtek elleni meccsén. Benedek Tibor szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak elmondta, hogy csapata átérzi a focisták nehéz helyzetét, és azzal is biztosítja támogatásáról Egervári Sándor együttesét, hogy ma este teljes létszámban ott lesz a Puskás-stadionban. A focisták örömmel fogadták a pólósok támogatását, hiszen ilyen nehéz helyzetben minden biztató szó erőt ad a ma esti vb-selejtező előtt.

- Azt gondolom, hogy a vb-győzelmünk és a korábbi sikereink hitelessé teszik a csapatot a közvélemény szemében, és egy ilyen nehéz pillanatban ki kellett állnunk a válogatott mellett - mondta az mlsz.hu-nak Benedek Tibor. - Minden csapatnak vannak sikerei és kudarcai, az utóbbiakért sem lehet elítélni a játékosokat, ugyanis erről szól a sport, az egyik csapat nyer, a másik pedig veszít. Az igazi sportemberek a kudarcból is erőt tudnak meríteni, és ennek is köszönhetően fel tudnak állni a padlóról. Ezerszer volt ez ránk, pólósokra is igaz, és mindig jól esett, ha a család, a barátok mellett másoktól is kaptunk egy kis támogatást. Tudjuk, hogy nem váltjuk meg a világot ezzel a gesztussal, de ha egy kicsit is tudunk segíteni, már megérte. Az utóbbi másfél évtizedben rengeteg kudarc érte a pólóválogatottat, én a mai napig felhasználom a negatív élményeket a győzelmeim eléréséhez, válogatott játékosként mindig ezekből merítettünk erőt, nélkülük talán a sikerek sem jöttek volna. Egy erős csapat mindig fel tud állni a padlóról, és meggyőződésem, hogy a futballválogatott játékosai erős csapatot alkotnak, s noha ilyen rövid idő alatt nem könnyű elrendezni magukban a történteket, arra számítok, hogy az észtek ellen plusz motiváció formájában érezteti hatását a bukaresti vereség, a játékosok dühből, dacból is megmutatják, sokkal többre képesek. A közhangulat most nem a legjobb, a sajtónak, ezen belül a televíziós kommentátornak óriási felelőssége van a szurkolói hangulat alakításában, hiszen a több millió tévénézőből, újságolvasóból csak kevesen értenek igazán magas szinten a labdarúgáshoz, a többieket nagyban befolyásolja, milyen a média hozzáállása a csapathoz - tette hozzá a pólósok háromszor olimpiai bajnok kapitánya."




Ezt követte a sima győzelem, s Egervári Sándor fent idézett nyilatkozata.

A meccs után kértük meg Benedek Tibort, hogy mondja el, hogy érezte magát a csapat.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

-  Szerencsés volt az időpont, hiszen ma este rendezték meg a szövetség hivatalos ünnepségét, amelyen köszöntötték a nyáron szép eredményeket elért női és férfi válogatottakat, az Universiadén és a felnőtt világbajnokságon részt vett négy magyar csapatot. Így együtt volt a társaság és a közös programot a meccsel folytattuk. Mivel sok vízilabdázónk vidéken játszik, nem nagyon tudtam volna összeszedni a csapatot, ha nincs ez a különleges alkalom. Azt gondolom, hogy ha a csapatsportok válogatottjai csak egy kicsit is tudnak segíteni egymásnak, az már nagyon hasznos, hiszen össze kell fogni, ugyanazért a célért sportolunk mindannyian, labdarúgók, jégkorongozók, vízilabdázók - a magyar színeket képviseljük, egy országért játszunk. Ezért voltunk ott télen a jégkorong vb-n és ezért jöttünk ki a Puskás Ferenc Stadionba ma is.

Örülök, hogy kezd kialakulni a kapcsolat a csapatsportok szereplői között és remélem, hogy ez nem az utolsó ilyen alkalom volt. A fiúkat elkísérő lány hozzátartozók már most javasolták, hogy akkor menjünk legközelebb Hollandiába is, de ezt azért nem tudom megígérni... Szóval, ha csak egy picit is számított, hogy "adtuk a nevünket", akkor már megérte, és ráadásul jól is éreztük magunkat, kedvesen fogadtak minket, kellemes este volt - és még nyertünk is :-).


Nagy Viktor: "Ma igen!"