FACEBOOK

Tiszavirág - vereség a szerbektől

Tiszavirág - vereség a szerbektől
hozzászólás, 2013.08.23.

Vereséggel búcsúzott a magyar U17-es válogatott az első alkalommal megrendezett szegedi korosztályos nemzetközi felkészülési tornától, a Tiszavirág Kupától. Horkai György nem elégedetlen, egyértelműen pariban voltunk a világ legjobb ificsapatával. A tornát Montenegró nyerte Szerbia és Magyarország előtt. MVP: Manhercz Krisztián.

Az I. Tiszavirág Kupa (U17-es korosztály)

3. nap, augusztus 25., vasárnap

Németország-Ausztrália 9:6

Magyarország-Szerbia 6:9 (4–2, 1–5, 1–1, 0–1)
G.: Manhercz 2, Vogel Simon, Tóth K., Pellei, Sélley, ill. Manojlovics 2, Sztojanovics 2, Gozsdanovics 2, Andrejevics, Bakics, Csetkovics.

A torna végeredménye:

1. Montenegró,
2. Szerbia,
3. Magyarország,
4. Németország,
5. Ausztrália

A gólkirány a montenegrói Bogdan Gyurgyevics, a legjobb kapus a szintén montenegrói Milos Konatar, a legértékeseb játékos pedig Manhercz Krisztián lett.

HORKAI GYÖRGY utánpótlás szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Jó meccs volt, nem vagyok elégedetlen. Vezettünk 4:2-re, de akkor két emberelőnyünkből lefordulással a szerbek lőttek két gólt. Ezek a szerben nagyon jók, szerintem ebben a korosztályban most ők a legjobbak a világon. Végig pariban voltunk velük, játékban egyenrangú ellenfelek voltunk, ami nagyon jó és mindenképpen előrelépés, hiszen ettől a csapattól korábban 14 góllal is kikaptunk. Nagyon jól védett Vogel Soma az egész tornán, a védekezésünk is jó volt, az emberelőnyös játékkal vannak problémák, erre rá kell feküdnönk az EB-ig hátralévő két hétben. Mindenki a másikra vár, nem vállalják el és nem jó a mozgás. A fiúk most két nap pihenőt kapnak, szerdán folytatjuk a felkészülést, csütörtöktől három napig itt lesznek a románok, velük készülünk. Szeptember 6-án indulunk Máltára.

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Jól játszottunk. Annak ellenére, hogy a szerbek három góllal nyertek, nekünk is megvoltak a lehetőségeink. Többet hibáztunk sajnos, mint ők, ezekből a hibákból lőtték a góljaikat. A védekezésünk úgy-ahogy a helyén volt, a játékunk biztató, szerintem kiküszöbölhetők a hibák. Ami az MVP-címet illeti: a csapatnak és a stábnak köszönöm és természetesen ez most nem fontos, a leglényegesebb az, hogy az EB-n jó eredményt érjünk el. Az Európa-bajnokságnak sokféle végkimenetele lehet, ha sikerül megszereznünk a csoportelsőséget az olaszok előtt, akkor valószínűleg a horvátokkal kerülünk szembe a négy közé jutásért, ha csoportmásodikok vagyunk, akkor pedig a szerbekkel. Ugyanakkor szerintem jó játékkal bárkit meg tudunk verni, fontos viszont, hogy a hibáinkkal ne adjunk könnyű gólokat az ellenfélnek. Az emberelőnyben még össze kell állnia a csapatnak, mert az nagyon nem ment, de ha ez sikerül, akkor "akármi lehet".

SZATMÁRI KRISTÓF a vlv-nek:

- Nagyon készültünk a mérkőzésre, kicsit tartottunk a szerbektől, de mivel a Montenegró elleni meccs jól alakult, sikerült egy kis egészséges önbizalmat szereznünk. Szerintem egész jól játszottunk, de azért van még javítani való az EB-ig hátralévő két hétben védekezésben és az emberelőnyös játékban is.

- Mi várható ettől a csapattól az EB-n?

- Jó csoportba kerültünk, szerintem a legjobb négybe bejuthatunk.


A torna végeztével Horkai György kijelölte a szeptemberi máltai Európa-bajnokságon szereplő magyar csapatot:

Molnár Benedek Ákos, Vogel Soma - kapusok
Csacsovszky Erik, Hornyák Olivér, Hulmann Kristóf, Kiss Kristóf, Manhercz Krisztián, Pellei Frank, Sélley Domonkos, Szatmári Kristóf, Tóth Kristóf, Vadovics Viktor, Vogel Simon - mezőnyjátékosok


2. nap, augusztus 24., szombat

Szerbia-Németország 16:7 (5:1, 4:1, 5:3, 2:2)

Montenegró-Ausztrália 14:8 (5:0, 3:2, 2:3, 4:3)

Ausztrália-Szerbia 1:10 (0:3, 0:1, 1:2, 0:4)

Magyarország-Montenegró 8:8 (2:1, 2:2, 2:1, 2:4)
G.: Manhercz K. 2, Pellei 2, Tóth, Sélley, Szatmári, Vogel Simon., ill. Gyurgyics 4, Konatar 3, Popadics

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Jó meccs volt, nem játszottunk rosszul, különösen jó volt a védekezés. A végén kaptunk egy olyan gólt, aminél a kapufa belső éléről a kapus hátára pattant és onnan ment be a már kifele jövő labda. Lényeges pillanata volt a meccsnek, hogy 6:4-es vezetésünknél Vogel Simon szépen befordult, mögötte ketten letépték a fejét, elengedte szépen a labdát, ahogy kell és a bíró nem adott ötméterest, hanem tovább engedte a játékot. Ha megadja a büntetőt, akkor vége van a meccsnek, hiszen két perc volt hátra és valószínűleg három góllal vezettünk volna. Ennél tisztább ötméteres pedig nem létezik. A mérkőzés zömében mind a két csapat nagyon jól, harcosan játszott, jó kis meccs volt. Montenegrótól két évvel ezelőtt kikaptunk öttel, tavaly egy góllal megvertük őket, most döntetlen lett, de elégedett vagyok a játékkal.

VOGEL SIMON csapatkapitány a vlv-nek:

- Szerintem most nagyon jó volt a védekezésünk - persze lehet majd még tovább javítani. Azt hiszem, hogy ezen a nyáron ez volt a legjobb mérkőzése ennek a cspatnak. Távolról kaptunk gólokat, centergólt nem, ami pozitívum, miként az is, hogy buta, orbitálisan nagy hibákat nem követtünk el. A blokkok még nincsenek teljesen a helyükön, de sok gyakorlással ezen lehet változtatni. Támadásban többet kell majd mozogni, de most ez sem volt rossz és fontos, hogy lefordulásból nem kaptunk gólt.

Ami az ötméterest illeti, valóban be lehetett volna fújni, sőt volt még egy hasonló szituáció, igaz, előrordultak kétes ítéletek a montenegróiak kárára is. Kaptunk emberelőnyöket korábban, azokat be kellett volna lőnünk és akkor nyugodtabban állhattunk volna neki az utolsó negyednek.

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Montenegró tegnap megverte a szerbeket, ezért nagyon készültünk ellenük, egyébként is az egyik legjobb csapat ebben a korosztályban. Jól is játszottunk, a védekezésünk rendben volt, átlövésből kaptuk a gólokat, ami hosszú távon kiküszöbölhető.

Jól játszottunk, a harmadik negyedben összeszedtünk egy kétgólos előnyt, ami a negyedik játékrészt hatodik percéig tartott, majd 35 másodperccel a vége előtt egyenlítettek, utána már nem történt semmi különös. Szerintem dicséret illeti az egész csapatot. 


1. nap, augusztus 23., péntek

Ausztrália-Magyarország 7:10 (1:1, 2:2, 3:5, 1:2)
G.: K. Marsden 3, Reeves 2, Malcahy, Smilt, ill. Manhercz K. 4, Szatmári 2, Csacsovszky, Csaba, Kiss, Hulmann

Németország-Montenegró 7:8

Németország-Magyarország 2:9 (0:2, 1:0, 0:5, 1:2)
G.: Strub 2, ill. Tóth 2, Hornyák, Pellei, Manhercz K., Hulmann, Csaba, Sélley, Török

Montenegró-Szerbia 10:8

HORKAI GYÖRGY utánpótlás szövetségi kapitány a vlv-nek:

- A reggeli meccs elég elkeserítő volt, nem is értem, lehet, hogy a reggeli időpont okozta, vagy kicsit alábecsülték az ausztrálok erejét a fiúk - játszottak velük edzőmeccset korábban és azon 18:2-re nyertek... Verejtékes győzelem volt, nagyon nem tetszett a dolog, kicsit helyre is lettek rakva a fiúk délután, a németek ellen már jobban ment a játék. Különösen a védekezés volt dicsérhető és kiemelendő Vogel Soma kiváló kapusteljesítménye. Tudni kell, hogy a németek szinte végig vezettek Montenegró ellen, majd egy góllal kaptak ki, tehát nem egy gyenge csapatról van szó. Elöl nem igazán tetszik a játék, nem nagyon mernek vállalkozni, lőni a fiúk, inkább rendre tovább passzolják a labdát, de hátul már jó a teljesítmény, folyamatosan jönnek a besegítések.

VOGEL SOMA a vlv-nek:

- A reggeli mérkőzésen még nem éreztem annyira a játékot, volt gól, amiben sajnos benne voltam, a védekezés sem volt annyira a helyén. Szerencsére ez délutánra megváltozott, a blokkok is a helyükre kerültek, nekem is sikerült elkapni a fonalat. A védekezésben minden stimmelt és elől is sokat javult a játék. Holnap Montenegróval játszunk, mindkét meccsükből láttunk negyedeket, rájuk is az vonatkozik, ami mindenkire, hogy a torna első mérkőzésén még döcög a játék. A szerbeket este egy kis szerencsével győzték le, mert a szerb kapus nem volt a "helyzet magaslatán". Megpróbálunk velük egy nagyon jó meccset játszani, külön ügyelve a védekezésre. Igyekszünk a németek ellen mutatott formát átmenteni, talán támadásban még egy kicsit javulnunk is kell.