FACEBOOK

Rendhagyó Tiszavirág - három napig tart

Rendhagyó Tiszavirág - három napig tart
hozzászólás, 2013.08.22.

Az U17-es korosztály rendkívül rangos nemzetközi tornája kezdődik meg péntek délelőtt Szegeden. A program és helyzetkép a mieinkről.

Az I. Tiszavirág Kupa (U17-es korosztály) programja:

Augusztus 23., péntek
9.30
Ausztrália-Magyarország
10.45 Megnyitó ünnepség,
11.30 Németország-Montenegró
17.00 Németország-Magyarország
18.30 Montenegró-Szerbia

Augusztus 24., szombat
9.30
Szerbia-Németország
11.00 Montenegró-Ausztrália
17.00 Ausztrália-Szerbia
18.30 Magyarország-Montenegró

Augusztus 25., vasárnap
9.30:
Németország-Ausztrália
11.00 Magyarország-Szerbia
12.30 Záróünnepség, eredményhirdetés

A tornán részt vevő magyar U17-es keret:

Molnár Benedek Ákos, Vogel Soma - kapusok
Csaba Márton, Csacsovszky Erik, Hornyák Olivér, Hulmann Kristóf, Kiss Kristóf, Manhercz Krisztián, Pellei Frank, Sélley Domonkos, Szatmári Kristóf, Tóth Kristóf, Török András, Vadovics Viktor, Vogel Simon - mezőnyjátékosok


A szervezők megadják a módját, mindenféle különlegességgel színesítik a három nap programját, A hab a tortán az eredményhirdetéskor következik a fiatalok számára, ugyanis a torna legértékesebb játékosának díját a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund adja át, a gólkirályét és a legjobb kapusét pedig két újdonsült világbajnok, Decker Ádám és Nagy Viktor.

HORKAI GYÖRGY utánpótlás szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Kíváncsian várom  a tornát, hogy fel tudjam mérni, hogy hogy állunk. Közben kiderült, hogy nagy valószínűséggel összekerülünk az EB-n Szerbiával a torna legfontosabb szakaszában, az egyenes kieséses rendszerben, s így különösen érdekes lehet, hogy itt Szegeden milyen teljesítményre leszünk képesek ellenük. Megjegyzem, hogy ez a szerb csapat két évvel ezelőtt 14 góllal verte meg a magyar válogatottat, tavaly hárommal kaptunk ki Szolnokon, kíváncsi vagyok, hogy most hogy állunk.

Montenegró is nagyon erős, érdekes tapasztalatokat szerezhetünk az EB előtt.


A tornára (és természetesen a közelgő Európa-bajnokságra) visszatért "eredeti csapatához" Manhercz Krisztián, aki az U20-asoknál játszotta végig a múlt héten megrendezett szombathelyi világbajnokságot. Társai úgy fogadták, hogy elkezdték "bedőzni", Bedőnek nevezni, utalva arra, hogy Bedő Krisztián a felnőtt világbajnokságról tért vissza saját korosztályához, mint most "Manó".

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Csak az a bizonyos aranyérem hiányzik, amit Krisztián megkapott a visszatérése előtt...

- Sikerült-e kipihenned magad?

- Azt nem mondom, de jólesett a két szabadnap.

- Hogy látod egy kis idő elteltével a vb-szereplést?

- Most is azt mondom, hogy be kellett volna jutnunk a döntőbe, sajnos nagyon sok hibát követtünk el a horvátok ellen. Csak magunkat hibáztathatjuk.

- Mi a tervetek ezen a hétvégén, mit szeretnétek elérni a szegedi tornán?

- Nagyon fontos, hogy felmérjük elsősorban a szerb és a montenegrói csapat erejét. Emellett a németekkel is jó lesz "alaposabban megismerkedni", hiszen egy csoportban leszünk velük az Európa-bajnokságon. Igyekszünk jól játszani és lehetőség szerint mindenkit megverni.


Címkék:
Nincs címke.