FACEBOOK

Negyedik hely - búcsú ettől a jó kis juniorcsapattól

Negyedik hely - búcsú ettől a jó kis juniorcsapattól
hozzászólás, 2013.08.18.

Elvesztettük a bronzmeccset is, de ez már valahogy kódolva volt. Nagyobb fájdalom, hogy ezt a csapatot más sose látjuk így együtt.

U20-as világbajnokság, Szombathely

Bronzmérkőzés


Szerbia-Magyarország 13:10 (4:1, 5:7, 2:0, 2:2)
Szombathely, v.: Paoletti (olasz, Garibaldi (argentin)
Szerbia: Vitorovics, Szubotics 3, Sztojanovics, Mandics 4, Rasovics 1, Rangyelovics, Obradovics 4. Cs.: Tanaskovics 1 , Makszimovics, Vasics, Manojlovics, Matkovics, jaksics. Szövetségi kapitány: Vladimir: Vujasinovics
Magyarország: Bendes, Telegdy, Jansik, Sedlmayer 2, Csapó 1, Lőrincz, Német T. 1. Cs.: Bedő 1, Berta 3, Gyárfás 1, Szabó B., Manhercz K. 1, György (kapus). Szövetségi kapitány: Horkai György

A VLV ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A meccs szomorú megemlékezéssel kezdődött: némán hajtott fejet mindenki a 86. életévében elhunyt vízilabda-legenda, Gyarmati Dezső tiszteletére.

A fiúk nem tudták feldolgozni az elődöntőbeli vereséget. Ez egyértelműen kiderült már a meccs elején: a szerbek 4:0-re elhúztak és bár később szívós akarattal sikerült még egyenlíteni is, nyilvánvaló volt, hogy túl sok energia ment el erre.

A csapat ezzel befejezte közös tevékenységét. Horkai György megköszönte az együtt töltött időt. Elmondta, hogy büszke játékosaira és eredményesnek értékeli az elmúlt másfél évben végzett munkát.

A játékosok is elbúcsúztak egymástól, s azonosulunk Szabó Bendegúz gondolatával: jó lenne, ha ez a társaság még játszhatna egyszer együtt, akár egy-két év múlva Universiade-válogatottként, vagy akár a felnőtt magyar válogatottban...


vlv-képek




VLV-VIDEÓK:


Manhercz Krisztián gólja


Bedő gólja


Sedlmayer első gólja


Berta első gólja


Berta második gólja


Csapó gólja, ötméteres


Gyárfás gólja, ötméteres


Német Toni gólja


Sedlmayer második gólja


Berta harmadik gólja



Horkai György nyilatkozata


- Véget ért Gyuri, nem sikerült megszerezni a bronzérmet. Őszintén szólva én nem is bíztam benne, láttam, hogy nagyon el vannak keseredve a fiúk a tegnapi meccs után.

- El voltak keseredve, de azért megmondom őszintén bíztam, mert úgy láttam, hogy nagyon magukhoz tértek, azt láttam, hogy nagyon akarják. Az is igaz, hogy az első negyed kezdetéig. Elkezdődött a meccs, 4:0-al nem lehet elindulni, ha valaki ennyire akarja. Büszke vagyok a fiúkra, erre a másfél éves munkára. Köszönöm nekik, hogy együtt dolgozhattunk Tulajdonképpen az alapvető célunkat elértük. Nem csak a négybe kerülést, hanem, hogy a másik csapattal nyertünk egy világbajnoki ezüstérmet, ennek a csapatnak a 80-90 százaléka benne volt. Ami nagyon fontos és az utánpótlásnak a legfontosabb dolga, hogy játékosokat adjunk fölfelé. Arra büszkék vagyunk, hogy 13 játékos, aki ma itt volt, szeptembertől mind az OB I-ben fog játszani. Jó része már a felsőbb rétegben, jobb csapatoknál, illetve van egy felnőtt világbajnok játékosunk. Azt hiszem, hogy ha innen nézzük - legyünk pozitív gondolkodásúak -, akkor egyértelműen sikeres volt ez a másfél év.

- Nyilván majd leülünk egy hosszabb beszélgetésre. Most csak annyit mondj, hogyan tovább? Hogyan folytatódik az utánpótlás?

- Az utánpótlás folytatódik tovább. Én most két nap szabadságot kiveszek és szerdától az U17-esekkel folytatom tovább, mert készülnek az Európa-bajnokságra, ami Máltán lesz szeptember 8-tól és ott is rengeteg feladat van.

- Sok sikert kívánok Gyuri. Gratulálok a négy közé kerüléshez.

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Benedek Tibor nyilatkozata

- Szervusz Tibor! Most ért véget a bronzmeccs. Mi a véleményed erről a csapatról? Kint voltál már korábban, nem csak ezt a két vesztes mérkőzést láttad.

- Elsősorban gratulálok a rendezésnek, a szervezésnek, a közönségnek, amely végig támogatta ezt a csapatot. Nyilván ennek a nehézsége is megvan, hiszen hazai közönség előtt nagy tét játszani. A csapat nagyon szeretett volna jól szerepelni, szeretett volna nyerni is. Vesztes elődöntő után, hazai közönség előtt egy bronzmérkőzésre már nagyon nehéz összeszedniük magukat, de az utolsó pillanatig küzdöttek.

- Nem csak Bedő Krisztián, aki kint volt Barcelonában, hanem több más játékos van, aki a bővebb kereted tagja, meghívott volt, Sedlmayer, Jansik. Hogy láttad, fejlődtek az elmúlt időszakban? Milyen volt a teljesítményük?

- Azt gondolom, hogy mindenképpen nagyon fontos volt ez az év az ő szakmai karrierjük szempontjából, nagyon sokat fejlődtek. Látjuk, hogy az ellenfelek is nagyon erősek, a vízilabdanemzetek nagyon jó utánpótlással rendelkeznek. Valóban nagyon sokat kell dolgozni ahhoz, hogy a szintet tartani tudjuk. Mindent megtett Horkai György és Varga Zsolt, illetve a stábjjuk azért, hogy ezt tartani tudják. Látszik is, ma már legjobb négy közé kerülni mindig nagy dolog.

- Tudom, hogy lent voltál sokszor még az edzésükön is, nem csak a meccseken. Gyuri mesélte, hogy koordináljátok a különböző taktikai elemeket. Ilyen szempontból visszaköszöntek neked a dolgok, hogy láttad?

- Annyira nem dolgoztunk még így együtt, taktikailag, inkább technikailag és bizonyos játékelemekben. Mindenképpen egy közös munka folyik, tehát ez azért látszik, sok volt a felnőtt-junior válogatott mérkőzés idén. Szeretném, hogyha ezekből lenne a jövőben is, mert ez a 93-94-es korosztály nagyon sokat fejlődött az elmúlt másfél évben. Lesznek ebben a csapatban olyan játékosok, akik előbb-utóbb helyet fognak követelni maguknak a bővebb keretben.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Bedő Krisztián nyilatkozata

- Krisztián, valószínűleg neked ezt a legkönnyebb elviselni, mert van otthon egy érem, nem is olyan régről. Gondolom te is csalódott vagy az elmúlt két napot követően.

- Nyilván csalódott vagyok. Nagyon bánom, hogy nem sikerült innen érmet hazavinni erről a világbajnokságról, mert azért úgy álltunk hozzá az elejétől kezdve, hogy bent akarunk lenni a döntőben, ez sajnos tegnap meghiúsult. Megpróbáltuk lezárni ezt a tegnapi mérkőzést, elég nehezen sikerült a csapatnak átlépnie rajta, úgy láttam, hogy a mai nap folyamán is mindenki szomorkodott. Egy kicsit lehajtott fejjel mentünk, de Hores is azt kérte, hogy próbáljuk meg mindenféleképpen elfelejteni a meccs kezdésig, mert túl kell ezen lépni. Örülni kell annak is, hogy egyáltalán játszhatunk a bronzért, mivel tavaly hatodik lett ez a csapat. Már ez is nagy előrelépés. Sajnos ez most nem sikerült. Úgy gondolom, hogy a bírókat ma nem hibáztathatjuk, mert szerintem jól fújtak. Kicsit magunkra nézve nem sikerült minden úgy, ahogy akartuk. Megint nem sikerült döntetlent elérni a mérkőzésen, hanem folyamatosan ők vezettek, egyszer sem mi, talán még döntetlen sem volt.

- Egyszer kiegyenlítettetek.

- Sajnos nem sikerült akkor sem átlépni azt a határt.

- Hogy látod, most ezt a legutóbbi két meccset? Gondolom nem az igazi formája volt a csapatnak.

- Nem. Nem tudom pontosan, hogy ennek mi az oka. Ma szerintem már kicsit több volt a tűz. Én egy kicsi fáradtságot láttam, nem koncentráltunk annyira és fejben nem voltunk ott – ebben volt a hiány, szerintem ez a fáradtság miatt van.

- Hogyan tovább veled?

- Most jön egy kis pihenés, nagyon remélem. Most már eléggé fáradt vagyok. A testem komolyan megérezte ezt a két világbajnokságot. Remélem lesz egy hetem pihenni és utána Eger.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést.

(Lejegyezte: Tina)



Berta József nyilatkozata

- Jóska, gratulálok a Szombathelyen nyújtott teljesítményedhez. Úgy gondolom, hogy itt néhány játékos nevét megismerte a magyar sportszerető közvélemény. Az egyik biztos, hogy te vagy. Szerintem nagyon jó teljesítményt nyújtottál a tornán, ma is. Arra kérlek, mondd el milyen emlékekkel mész el innen!

- Köszönöm szépen. Igazából, a végén úgy érzem, rossz emlékekkel zárjuk a világbajnokságot. Az elején nagyon jól indultunk, de sajnos az utolsó két mérkőzést elveszítettük, ez mély nyomot fog hagyni szerintem mindenkiben. A saját teljesítményemre kitérve, annyit, hogy én is úgy érzem, hogy jól teljesítettem aránylag, de sajnos ez az utolsó két meccs… Én inkább nyertem volna világbajnokságot és egy gólt sem lövök, de ez van. El kell felejteni, a következő kihívások felé kell nézni.

- Mik a következő kihívások, neked?

- Például a Kaposvárral jobb helyezést elérni, mint tavaly, bent szeretnénk maradni. Igazából a nyolc közé szeretnénk bekerülni, nehéz lesz, de igyekszünk.

- Erősödtetek elég jelentősen...

- Igen, erősödtünk. Szécsi Zolit le tudtuk igazolni, például. Szerintem nagyon jó erősítés. Remélem a nyolcadik helyet meg tudjuk szerezni.

- Kívánom neked, hogy sikerüljenek a terveid és még egyszer gratulálok az itt nyújtott teljesítményedhez.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Jansik Szilárd nyilatkozata

- Szilárd, megint csak azt tudom mondani, amit másoknak is mondtam: nagyon jó egyéni teljesítmény, a csapatnak nem sikerült, amit terveztetek. A tegnapi meccs után nem tudtunk beszélni. Mennyire függött össze ez a két meccs, az elődöntő és a bronzmeccs?

- Köszönjük a gratulációt. Sajnos, azt kell, hogy mondjam, nagyon. Próbáltuk nagyon elfelejteni, de nem sikerült, vagyis sajnos részemről, én nem tudtam túltenni magam. Annyira küzdöttünk, annyira hajtottunk és eredménytelenül. Nem is eredménytelenül, de abból a szempontból eredménytelenül, hogy nem jutottunk be a döntőbe – bennem ez nagyon megmaradt. Nehezen tudtam aludni, ezért ma nagyon fáradtnak éreztem magam. Fájnak a végtagjaim, elfáradtam nagyon a végére, hét nap, hét meccs - sok volt.

- Most jön ki az egész torna, összes terhe. Nyilván nem tudsz még higgadtan értékelni, de ennek vége van. Ez a csapat mit jelentett az életedben? Mekkora fejlődést hozott a te egyéni sorsod szempontjából?

- Mióta Gyuri bá és Zsolt átvette a csapatot, azóta nagyon sokat fejlődtünk, javultunk, mind csapatszellemileg, mind fizikálisan és vízilabda-tudásban. Azt gondolom, hogy bármikor, ha vissza fogok emlékezni erre az U20-as csapatra, a 93-94-es korosztályra, csak pozitív dolgok fognak az eszembe jutni. Nagyon sokat küzdöttünk együtt, reggel 7-re jártunk folyamatosan edzeni.  Azt gondolom, meg is van az eredménye, mert a cél, hogy négy közé kerüljünk, sikerült. Titkon kicsit tovább akartunk menni, de sajnos ez nem sikerült. Sajnálom, hogy vége lett ennek a korszaknak. Nagyon sok barátom van, akivel most már nem fogok együtt játszani.

- Mi vár rád a "civil életben"?

- Egyelőre egy hét szabadságom van. Elutazok Balatonra, egy hétig csak pihenek, semmi más. Utána leköltözök Szegedre és onnantól új életem kezdődik.  Ott fogok iskolába járni, ott lesz a csapatom, ott fogok élni. Elköltözök otthonról, tehát egy új kihívás jön az életemben.

- Nagyon sok sikert kívánok neked ehhez és a pályafutásodhoz.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Csapó Miklós nyilatkozata

- Miklós, megmondom őszintén, az embernek néha görcsbe rándultak az izmai, annyira szerettünk volna segíteni és a közönség nagyon mellettetek volt. Nem sikerült ezen az utolsó két meccsen nyerni. Hogy értékeled az egészet, a tornát, a csapatot, aminek vége? Mesélj!

- Ha most ezt elkezdeném mesélni, egy 20-25 perces videó lenne, megpróbálom röviden. A csapatra büszke vagyok, mert azt gondolom, hogy a korábbi, tavalyi-tavalyelőtti kudarcok ellenére jó úton haladtunk. Sajnos úgy néz ki, ez most ennyire volt elég.

A VB-t értékelni röviden, volt egy kemény meccsünk a csoportban, felszívtuk magunkat, ott jól játszottunk. Utána volt egy Kanada-meccs, sokkal megvertük őket, de sajnos nem elég sokkal a pihenőnaphoz. Utána jött a spanyol meccs, ami a magam részéről, de szerintem a csapat részéről is sokat kivett belőlünk. A horvát és a szerb meccs a négy között két olyan mérkőzés volt, amikor már nagyon fáradtan ment be az egész csapat és ez látszott a helyzetkihasználáson, a koncentráción, mindenben. A közönségnek ezúton is szeretném megköszönni a szurkolást, mert zseniális hangulatot teremtettek az egész hét folyamán, a Kolumbia-meccstől kezdve a bronzmeccsig, végig. Sokan kint voltak, buzdítottak, köszönjük.

- Az életedben hol foglal helyet ez a most lezárult időszak?

- A tanulságos részben, azt hiszem, mert itt az edzők is és akikkel beszéltem szakmabeliekkel, ők is azt mondták, hogy kudarcokból lehet építkezni csak, ki kell elemezni, hogy mit csináltam rosszul, mit csináltunk esetleg rosszul és azokat a hibákat kijavítani és dolgozni tovább.

- Köszönöm szépen és sok sikert kívánok neked a klubodnál.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Szabó Bendegúz nyilatkozata

- Szervusz Bendegúz! Véget ért a világbajnokság, negyedik hely, hogy értékeled?

- Hosszú volt a nyár, hamar elkezdtük. Végig azért dolgoztunk, hogy bekerüljünk a legjobb négy közé és utána éremért játszhassunk a hazai közönség előtt. Úgy érzem, hogy mindent megtettünk, elvégeztük a munkát, a közönség megadta a kellő támogatást, az edzők, amit csak lehetett, hozzátettek. Az utolsó két meccsünkön két remek csapattal találkoztunk és mindkétszer felül tudtak kerekedni rajtunk. A szerbeknek is gratulálnom kell, nagyon jól játszottak, megérdemelten nyerték meg a bronzérmet.

- Ez a csapat mit jelentett az életedben, mert úgy tudom, hogy vége van?

- Igen, vége van. Örülök, mert úgy barátokat szereztem, olyanokat, akikre a későbbi pályafutásom során remélem, számíthatok majd. Remélem, hogy azért még egyszer lesz lehetőségünk együtt játszani világversenyen, ahhoz mindenkinek nagyot kell ugrania, beleértve magamat is. Reménykedek, mert szívesen játszanék még velük.

- Akkor ez a felnőtt válogatott, amire gondolsz?

- Akár az vagy még egy Universiade két év múlva – ki tudja.

- Azt kívánom neked, hogy sikerüljön, valahol még játszatok együtt és nyerjetek.

- Köszönjük.

(Lejegyezte: Tina)



Lőrincz Bálint nyilatkozata

- Bálint, úgy látom, hogy ma már kicsit jobb a kedved. Gondolom, hogy leülepedtek a dolgok és ez a mai meccs, mintha úgy lett volna megírva, hogy nem tudjátok megnyerni, 0:4 után semmi esély nem volt. Hogy látod?

- Ez abszolút így van. 0:4-gyel kezdtünk, nehéz erre mit mondani. Nem tudom, fejben nem koncentráltunk annyira. Igazából késő már ezzel foglalkozni, negyedik helyen végeztünk, úgy érzem, hogy nem rossz eredmény. Ennek a csapatnak már az is jó, hogy bejutott a legjobb négybe. Bár azt sajnálom, hogy nagyon sok játékosnak ez volt élete utolsó utánpótlás-mérkőzése, 20 alatt. Nagyon sajnálom, hogy a társaimnak, egy-két 93-as játékosnak nem tudtuk megadni azt az érzést, nem érezték meg milyen az, amikor érmet nyer egy világversenyen, amikor bejutunk a döntőbe. Úgy érzem, hogy megtettünk mindent, erre volt most elég. Le a kalappal a szurkolók előtt, nézők előtt, szerintem fantasztikus hangulatot teremtettek. Most ez erre volt elég, sajnos.

- Mi vár rád?

- Egy nagyon nagy feladat, hiszen megyek vissza Egerbe, kezdődik az új szezon. Szerintem egy kis pihenő után nagyon jó kis szezont fogunk futni. Hasonlóan, mint az előző évben, remélem minél fényesebben, meg tudjuk ismételni, nagyon jó lenne...

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok.


(Lejegyezte: Tina)



György Dávid nyilatkozata


- Nem tudom, örülsz-e annak, hogy védened kellett tegnap is és ma is vagy ez eleve azt jelenti, hogy akkor baj van?

- Nem feltétlen gondolom, hogy azt jelentené, hogy baj van. Ma és tegnap is egygólos hátránynál álltam be. Úgy gondolta Gyuri bá és most jelen pillanatban, ezen a meccsen Jimy, hogy nem érezte és próbáljam meg. A mai meccsen többet tudtam hozzátenni a csapat játékához, mint tegnap, akkor sajnos kevés volt. Egy ilyen meccset nem lehet 4:0-al kezdeni, szerintem a legnagyobb probléma ez volt. Akármennyire felkapaszkodtunk, megint sikerült feljönni döntetlenre, mint a tegnapi mérkőzésen, de utána rögtön a következő támadásból gólt is kaptunk. Szerintem ez lélektanilag ledöntött minket a lábunkról. Nem mondom, hogy csalódott vagyok, de nagyon szerettem volna éremmel hazatérni erről a világbajnokságról. Elsősorban azért, mert többeknek ez volt az utolsó világversenye utánpótlás szinten. Nagyon kívánom mindenkinek, hogy a felnőtt válogatottba odakerüljön és legyen még világeseménye. Nekem még van két évem az utánpótlásban, úgyhogy remélem továbbra is bent tudok maradni a keretben és ennél jobb helyezést is sikerül elérnem.

- Mi vár rád a hétköznapokban?

- Visszamegyek. Holnap visszautazunk Pestre, beszélnem kell a klubedzőnkkel, Vad Lajossal. Mivel 31-én Magyar Kupa-forduló van, valószínű, hogy egy-két pihenőnap után újra edzésbe szállok és készülünk a bajnokságra, szeretnénk jobb helyezést a tavalyinál, mindenféleképpen.

- Köszönöm szépen és sok sikert kívánok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)



Telegdy András nyilatkozata

- András, vége van a világbajnokságnak. Gratulálok a negyedik helyhez, nyilván később értékesebb lesz, mint ahogy most gondolod. Kérlek, hogy értékelj egy kicsit.

- Azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk a saját teljesítményünkkel. Az utolsó két nap, nem is azt mondom, hogy nem várt eredményeket hozott, hanem talán a spanyol meccs után kicsit elfáradtunk, kivett belőlünk olyan dolgokat, amelyek ma nagyon kellettek volna, de az akarással szerencsére sosem volt baj.  A negyedik helynek senki sem úgy örül… Reméljük majd egyszer sikerül jobb is.

- Mi vár rád a hétköznapokban, mi következik most neked?

- Szerencsére a BVSC-ben kaptam egy kis pihenőt. Próbálom minél aktívabban tölteni, pihenéssel. Magyar Kupa kezdődik augusztus 31-én és előtte pár nappal lemegyünk Bendivel edzeni.

- Köszönöm szépen és sok sikert kívánok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)



Sedlmayer Tamás nyilatkozata

- Tamás, véget ért a vb, nem sikerült elcsípni a bronzérmet. Arra kérlek, foglald össze, mi volt itt a tornán, illetve gondolom, néhány szót megér az is, hogy ez a csapat most játszott így utoljára együtt.

- Igen véget ért. Kis idő múlva talán jobban tudom értékelni a dolgokat. Igazából nem tudom miért kezdtük megint úgy a meccset, mint Franciaországban, 4:1-re elmentek a szerbek. Azt kell mondjam, hogy ugyanaz történt, mint tegnap, mi szaladtunk az eredmény után. Sajnos ez elég sokat kivett a csapat energiájából, amikor újra feljöttünk döntetlenre óriási bravúrral, utána megint mindig kaptunk demoralizáló gólokat, egyből a következő támadásból, így rohantunk az eredmény után. Elég nehéz újra átvenni a vezetést és fölállni. Nem tudok dűlőre jutni, hogy miért sikerült megint így az első negyed.

Gyönyörű emlékek vannak erről a csapatról, nagyon szerettem velük együtt edzeni és együtt úgymond felnőni. Elég sokat voltunk együtt, lassan két éve együtt dolgoztunk. Sajnos nem sikerült az a cél, hogy úgy zárjuk le ezt a másfél-két évet, hogy egy szép világbajnoki bronzéremmel búcsúzzunk el egymástól, mert ez a csapat kiöregszik, már nem leszünk együtt többet.

- Egyenként, ha megnézzük a társaidat és téged is, olyan csapathoz kerültetek, ahol lehet bizonyítani. Nem csak azért lehet bizonyítani, mert szerződtettek titeket, hanem mert például a Vasasnál nagyobb szerepet kell, hogy kapjanak a fiatalok.

- Igen, ebben a részében ez a felkészülés és összecsiszolódás, edzés együtt, hogy indultunk az OB I-ben, óriási hatással volt a csapatra. Úgy gondolom, hogy nagyon sokat fejlődött a csapat, mind egyénileg és csapatilag nagyon összecsiszolódtunk és remek csapattá fejlődtünk. Szerintem, ha még egy kicsit több időnk lett volna, akkor sikerült volna ebből a négy csapatból a többit megverni és talán a legfényesebb érmet elhozni, de ennyi tellett, most ennyit tudtunk csak teljesíteni.

A következő idényben a fiatalok meg nyilván az egész csapat tagjai az OB I-ben fognak játszani, elég sokan nagy csapatokhoz kerültünk, kapunk lehetőséget és lehet tovább bizonyítani és onnan felnőtt válogatottba bekerülni.

- Mit vársz a következő bajnoki szezontól, személy szerint?

- A Vasassal beszéltünk erről, a négy közé szeretnénk tudni a csapattal. Mivel fiatalított eléggé a Vasas, én is odakerültem, ezt a tudást, amit már megszereztem szeretném tovább fejleszteni és a Vasasban a klasszis játékosoktól tanulni, igyekezni egy jó helyezést elérni a bajnokságban.

- Köszönöm szépen és sok sikert kívánok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)


A világbajnokságot Olaszország nyerte, miután a döntőben 10:7-re legyőzte Horvátországot.

Az utolsó nap eredményei:

Ausztrália-Brazília 8:9 (1:1, 3:3, 2:3, 2:2)
G.: Ford, Power 2-2, Skinner, Marshall, Sinclair, Edwards, ill. Stellet, Guimarses 3-3, Real, B. Gomes, G. Gomes

USA-Spanyolország 9:7 (3:1, 2:2, 4:0, 0:4)
G.: Zwaneveld, Bonanni, Bowen, Ramirez, 2-2, Fellner, ill. Barroso Macarro 2, Munarriz Egena, Cabanas Pegado, Larumbe Gonfaus, Matoso Alguacil, Reixach Boix

Bronzmérkőzés:
Szerbia-Magyarország

Döntő:
Olaszország-Horvátország 10:7 (2:3, 4:1, 1:1, 3:2)
G.: Di Fulvio 3, Fondelli, Velotto 2-2, Busilacchi, Cupido, Dolce, ill. Viskovics, Vukicsevics 2-2, Bukics, Fatovics, Lozina

A világbajnokság végeredménye:

 1. Olaszország
 2. Horvátország
 3. Szerbia
 4. Magyarország
Bendes J. Viktor, György Dávid - kapusok
Bedő Krisztián, Berta József, Csapó Miklós, Gyárfás Tamás, Jansik Szilárd, Lőrincz Bálint, Manhercz Krisztián, Német Toni, Sedlmayer Tamás, Szabó Bendegúz, Telegdy András - mezőnyjátékosok

Szövetségi kapitány: Horkai György. Másodedző: Varga Zsolt
 5. USA
 6. Spanyolország
 7. Brazlia
 8. Ausztrália
 9. Japán
10. Oroszország
11. Kanada
12. Üzbegisztán


A vlv fotóján Ferdinando Pesci szövetségi kapitány ünneplése a megnyert döntő lefújása utáni pillanatokban. (Nem tudjuk eltitkolni határozott meggyőződésünket, hogy Horkai György ezt a feladatot sokkal elegánsabban abszolválta volna. Meg jobban is állt volna neki. Na.)