FACEBOOK

Volt egy álmunk...

Volt egy álmunk...
hozzászólás, 2013.08.17.

Nem sikerült a döntőbe jutás, a horvátoktól kikapott junior válogatottunk a szombathelyi U20-as vb elődöntőjében. Játékosainknak nincs sok ideje szomorkodásra, mert vasárnap (16.50) a szerbek ellen kell megszerezni a torna bronzérmét.

U20-as világbajnokság, Szombathely

Elődöntő


Magyarország-Horvátország 10:13 (1:2, 2:2, 4:4, 3:5)
Szombathely, v.: Buch (spanyol), Uz (török)
Magyarország: Bendes, Telegdy 1, Jansik 3, Sedlmayer, Csapó, Lőrincz 1, Német T. 3. Cs.: Bedő, Berta 1, Gyárfás, Szabó B., Manhercz K. 1, György (kapus). Szövetségi kapitány: Horkai György
Horvátország: Marcelics, Gagulics 2, Bukics, Macan, Buha 1, Viskovics 4, Vukicsevics 2. Cs.: Goreta 1, Fatovics, Cagali 2, Lozina 1, Zsivkovics, Bacsics. Szövetségi kapitány: Vjekoszlav Kobescsak

A VLV ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A meccs elején sokáig billegett a mérleg nyelve, mindkét csapat sokat hibázott és hiába szereztük meg mi a vezetést, sajnos ekkor vezettünk utoljára. A horvátok rendkívül fegyelmezetten, jól játszva elhúztak, szerencsés gólokat is lőttek, s nagyjából azt a védekezést valósították meg, amit mi is szerettünk volna, de nem sikerült. Többször is három-négy góllal vezettek, s bár sikerült felzárkózni, amikor átfordíthattuk volna a javunkra a meccset, újra és újra demoralizáló gólokkal megint nagyobb előnyre tettek szert. A csapat mindent megtett, lelkesen játszott, de nem tudta megismételni a negyeddöntőben mutatott teljesítményt.

A meccs után a játékosok végtelen nagy szomorúsággal vették tudomásul a vereséget, többen is erősen küszködtek a könnyeikkel.

Este a szállodában előbb a stábbal közösen, majd külön, egymás között elemezték a történteket, s ekkor már a legfontosabb téma a szerbek elleni bronzmeccs volt, hiszen a hazai közönség előtt mindenképpen szeretnének dobogóra állni a játékosok.


vlv-fotók



VLV-VDEÓK:


Jansik Szilárd első gólja


Jansik Szilárd második gólja


Lőrincz gólja


Német Toni első gólja


Jansik Szilárd harmadik gólja


Manhercz Krisztián gólja


Berta József gólja


Német Toni második gólja


Telegdy gólja


Német Toni harmadik gólja



Horkai György nyilatkozata

- Gyuri, nem sikerült ez a nagy álom most. Hogy volt? Éreztél az előjelekből valamit? A horvátok azért jobbak voltak ma...

- Igen, sajnos jobbak voltak. Mi sokat hibáztunk, nem tudom, majd meg kell beszélnem a fiúkkal, mert nem éreztem semmit. Megbeszéltük a védekezést, hogyan zárjunk össze emberhátrányban, ehelyett kinyitottunk. Nem tudom megmondani az okát, hogy mi volt. Ugyanakkor olyanokat hibáztunk el, olyan lövéseket, emberelőnyöket, amiket máskor simán belövünk. Lehet, talán azért, mert még csak gyerekek. Lehet ez a tegnapi nap, a győzelem nagyon ki volt élezve, pszichésen, lelkileg. Lehet, hogy nagyon sokat kivett belőlük, erre gondolok, hogy itt lehetett valami. Olyan dolgokat csináltunk, amiket nem szoktunk. Emberelőnyöket ilyen gyengén..., ötmétereseket így kihagyni. Akkor éreztem először, amikor azt láttam, hogy máskor az ötmétereseknél többen ugranak, most meg nagyon visszakoztak, hogy ki lője. Semmi probléma nincs, mert ki lehet hagyni ötméterest is. Egyelőre meg kell nézni a meccset, beszélnem kell a fiúkkal. Az, az igazság, hogy a horvát csapat jobb volt, mint mi, nincs miről beszélni.

- A kapusaink sem hozták most azt a formát, amit eddig megszoktunk tőlük.

- Igen. A kapusoknál az volt a helyzet, hogy ahhoz, hogy jól védjenek, kell a védelem. Ha nincsenek blokkok, akkor nehéz jól védeni. Nem akarom bántani a kapusokat sem, mert ugyanakkor volt olyan gól is, amikor időnél eldobta a labdát és kapufás gól. Ezr mutatja, hogy olyan napot fogtak ki a horvátok, amit nehéz felülmúlni, amellett, hogy mi nem játszottunk jól.

- Egy nap van és egy bronzmeccs, nem is akárkikkel, hanem a szerbekkel. Hogy tudod őket felrázni?

- Megpróbálom felrázni őket, ez a dolgunk. Itt most nincs miről beszélni, mert be kell mennünk, meg kell küzdenünk. Nagyon nagy lépcsőfok a négybe kerülni, de a legrosszabb a négy között negyediknek lenni. Mindenesetre nagyot léptünk előre az elmúlt évhez képest, ez tény. Sajnálom, mert ez a fantasztikus közönség, amit nyújtott itt végig a világbajnokság alatt..., legalább ők megérdemelték volna a döntőt.

- Holnap találkozunk.

(Lejegyezte: Tina)



Német Toni nyilatkozata

- Tonya, elment ez a meccs és őszintén szólva nem is nagyon volt esélyünk, csak nagyon ritkán csillant meg a remény, hogy talán vissza tudjuk hozni. Az is tiszteletre méltó, hogy egyáltalán ezt elértétek. Mi történt tulajdonképpen?

- Nem tudom, per pillanat nem tudok sok mindent mondani. Más volt ez a csapat, mint amely tegnap volt bent a vízben – úgy éreztem. Néhányan, mintha féltünk volna valamitől. Pár emberen látszott, mintha nem tudná odatenni magát a meccshez. Nem tudom mitől.

- Előjelek voltak?

- Nem nagyon éreztem előjelet erre. Inkább, amikor beugrottunk és elkezdtük, nem nagyon tudtunk az elején felpörögni és onnantól kezdve jött minden magától.

- Sokáig billegett a meccs az elején. Tulajdonképpen nem kezdtetek rosszul, az elején még mi vezettünk.

- Igen, 1:0-ra vezettünk.

- Mi kellett volna még? A meccs közben kétszer-háromszor úgy tűnt, hogy visszajövünk. Ott már egy kicsit el is fáradtatok?

- Lehet, hogy elfáradtunk, nem tudom. Szerintem fejben jobban oda kellett volna figyelni a védekezésre. Támadásokban meg vagy túljátszottunk a támadásainkat vagy csak féltünk belőni, de egyszerűen nem jutottunk el a kapuig.

- Egy nap van, bronzmeccs.  Nem mindegy, hogy bronz vagy negyedik hely.

- Igen.

- Van bennetek energia? Össze tudjátok szedni magatokat?

- Vacsoráig még biztos nem lesz bennünk energia.

- De esztek egy nagyot...

- Igen. Utána mindenki megbeszéli a szobatársával és a többiekkel. Megpróbáljuk "kikúrálni" ezt a helyzetet, ezt a nyomasztó hangulatot. Remélem, holnap tényleg elhozzuk azt a harmadik helyet, mert én tényleg éremért jöttem és nem szeretnék érem nélkül hazamenni.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Manhercz Krisztián nyilatkozata


- Manó, elmondom neked őszintén, hogy ettől a pillanattól fél minden riporter, hogy ilyenkor egy játékost a kamera elé állítson. Látom az arcotokon, hogy legszívesebben eltűnnétek valahova, de azért mégiscsak az élet megy tovább. Később erre a meccsre is és hogy idáig eljutattok, büszkék lesztek majd. Arra kérlek, hogy mondd el az érzéseidet!

- Valóban ez egy igen nehéz pillanat. Őszintén, nem is tudom, hogy mit mondjak. Kikaptunk, valóban ezt a legrosszabb átélni. A perth-i döntő után már másodszor maradunk le az aranyéremről. Most már esélyünk sincs megszerezni egy meccsen belül. Szerencséjük is volt, mi nem használtuk ki a lehetőségeinket.

- Más volt egy kicsit a játékotok, nyilván ők erősek voltak, de ezt tudtuk, hogy erősek lesznek. Ti mintha bizonytalanabbá váltatok volna tegnaphoz képest. Nagyon sok kétes dologba mentetek bele. Bravúr volt újra és újra felzárkózni, gondolom ez sok erőt kivett.

- Sok erőt kivett igen, de őszintén nem tudom megmondani, hogy mi történt.

- Holnapra össze tudjátok szedni magatokat?

- Igyekszünk, nincs más lehetőségünk. Most már a bronzéremért kell küzdenünk.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést.

(Lejegyezte: Tina)



Szabó Bendegúz nyilatkozata

- Bendegúz, én kérek elnézést. Először nyilatkozol a VLV kamerája előtt és pont egy ilyen meccs után. Így alakult, nagyon sajnálom, de gondolom te még jobban.

- Mondhatom az egész csapat nevében, hogy nem erre készültünk. Arra készültünk, hogy ide jövünk, bejutunk a legjobb 4-be – ez meg történt. Sokkal jobb, hogy egy jól játszó horvát csapattól kaptunk ki, aki ugyanúgy, mint mi, mindent megtett a győzelemért. Mintha össze „mákolták” volna, de egy ilyen világversenyen nincsen mázli, csak tiszta teljesítmény van. Gratulálnom kell nekik, mi pedig, még nem tudom. Holnap megcsinálunk, amit tudunk és megverjük a szerbeket.

- Hogy látod ma mi történt veletek? A meccs alakulása befolyásolta a figyelmet, a hatásos játékot vagy ez egy ilyen nap volt?

- Ez egy ilyen nap volt, amikor nagyon jól védett a horvát kapus. A mi kapusaink is fogtak lövéseket. Azért ők is a helyükön voltak, mert lehet, hogy ez egy sokgólos mérkőzés volt, de többnyire emberelőnyökből, amikor már könnyebb, úgy találtak be. Reggel nem éreztem volna, hogy ilyen meccs lesz. Arra számítottam, hogy végig egál lesz, az utolsó negyed elején is eggyel mentek a horvátok. Végig meccsben voltunk csak a végét jobban bírták.

- Nagyon remélem, hogy holnap a régi csapat lesz a közönség előtt. Azt kívánom, hogy sikerüljön a bronzérmet megszerezni.

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Bedő Krisztián nyilatkozata

- Szervusz Krisztián! Mi Barcelona óta nem beszéltünk és ma délelőtt az edzés után megbeszéltük, hogy ma nyilatkozol. Mondtad, hogy egy győztes meccs utáni nyilatkozat lesz. Sajnos ez nem jött össze, gondolom, sok oka van ennek. Ami most eszedbe jut, azt mondd el!

- Sok oka van, az biztos. Én most így pontosan nem tudom megmondani.

- Az első az, hogy kikaptatok.

- Az első, az biztos, de hogy miért kaptunk ki, annak az okét nem igazán tudom még. Majd, ha megnézzük a videót, okosabbak leszünk. Abban biztos vagyok, hogy a bírói támogatás nem volt meg, bár, ha ránézünk a táblára, akkor 15:10-es kiállítási arány volt. Végül is úgy tűnne, hogy megadták az esélyt, mégis én úgy éreztem, hogy rengeteg kontra volt. Rengeteg olyan kiállítás, ami valójában szerintem nem volt az. Lehet, hogy benne van az is, hogy azok a bírók voltak, akik az olasz meccsen is, és ki volt adva, hogy rám különösen figyeljenek. Bármilyen mozdulatomra egyből kiállítottak. Sajnos ezért én hamar el is vesztettem a fejem, amit sajnálok. Mégse hiszem, hogy ezen múlt. Sajnos volt két kihagyott ötméteresünk is, amivel nagyon nehéz mérkőzést nyerni. Nem tudom, hogy a 15 emberelőnyünkből mennyit sikerült belőni, azt sem hiszem, hogy jó arány. De mégis úgy gondolom, hogy hajtottunk, mert akartunk nagyon. Sajnos mégsem sikerült győzni. Mindezek ellenére szeretném megköszönni itt a vlv-n keresztül is, a közönség támogatását, mert tényleg nagyszerű hangulatot teremtettek és szurkoltak nekünk. Holnap nyerni kell, holnap jön Szerbia. El kell most ezt felejteni.

- Köszönöm szépen, egy precíz értékelést kaptam.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)



Lőrincz Bálint nyilatkozata

- Lötyő, neked is csak olyan okosságokat tudok mondani, hogy az élet megy tovább. Fiatal vagy és nagyon-nagyon sok nagy meccs, torna, döntő és aranyérem áll még előtted. Ne keseredj el, ez most így sikerült. Kérlek, mondd el, hogy milyen meccs volt! Miért nem volt olyan a csapat, mint szokott lenni, a héten, a többi meccsen?

- Igazából nem tudom, hogy mi lehet az oka. Az, az igazság, hogy ugyanúgy készültünk, mint a többi mérkőzésre. Lehet, hogy picit fejben már azt éreztük, hogy bejutottunk a 4-be és innen már automatikusan a döntőbe kerülhetünk. Úgy éreztem, hogy lehet ez lehetett a baj. Nem mentek be a helyzetek, hátul bekaptuk, kicsit dekoncentráltak voltunk. Szóval sok összetevője volt ennek a vereségnek. Azt el kell mondani, hogy abszolút jobb volt ma, ez a horvát csapat, megérdemelték, hogy ők jutottak a döntőbe. Gratulálok neki, megpróbálunk tovább lépni.

- Lehet, hogy kicsit titeket altatott el az elmúlt időszakbeli siker, amit ellenük elértetek és lehet, hogy azt hitték, hogy ez egy könnyebb meccs lesz.

- Igen. Szerintem mindenki fejében picit az volt, hogy a három csapat közül, akiket kaphattunk volna a szerb, olasz és horvát közül, ez talán a legjobb nekünk. Nem szabad elfelejteni, hogy ez a horvát csapat is nagyon jó, ez be is bizonyosodott. Abszolút megérdemelték a győzelmet, nem tudok erre mit mondani.

- Látom, hogy nagyjából mindenki milyen lelkiállapotban van. Nem sok idő van arra, hogy összeszedjétek magatokat, mégis csak egy világverseny bronzmeccse jön. Az se kis dolog, oda is nagyon nehéz eljutni. Mit fogtok tenni annak érdekében, hogy holnap ne ilyen hangulat legyen?

- Szerintem 1 óra maximum és túl lesz a csapat rajta. Össze fogunk ülni, vacsora után közösen és megbeszéljük, hogy kiben milyen érzés van. Túl leszünk rajta és oda fogunk koncentrálni a holnapi bronzmeccsre, hiszen a hazai közönséget ki akarjuk szolgálni és meg akarjuk szerezni a bronzérmet, az is nagyon nagy dolog lenne. Most egy picit mindenki szomorú, hogy nem tudtunk bejutni a döntőbe, ami teljesen normális, de ezen túl leszünk és megszerezzük a bronzérmet.

- Remélem, hogy így lesz. Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina) 




A nap további eredményei:

Üzbegisztán-Kanada 13:14 (4:3, 1:1, 3:5, 3:2, 1:1, 1:2) - hosszabbítás után
G.: Rusztamov 5, Kuosimov 4, Massel, Csumacsenko 2-2, ill. Lapins 4, Tascherean, Mitrovics 3-3, E. Graham 2, Boskovics, Pellano

Japán-Oroszország 12:11 (1:3, 0:3, 5:3, 4:1, 1:0, 1:1) - hosszabbítás után
G.: Konno 4, Icsikawa, Sugane, Arai 2-2, Takigawa, Oono, ill. Timakov 3, Szucskov, Kiszeljev, Dubcsenko, Sepeljev 2-2

USA-Ausztrália 13:11 (3:3, 3:4, 3:1, 4:3)
G.: Bonanni, Bowen 4-4, Fellner 2, Roberts, Ramirez, Kimbell, ill. Power 3, Perrott, Egan 2-2, Skinner, Sindone, Marshall, Edwards

Spanyolország-Brazília 11:3 (1:1, 4:2, 3:0, 3:0)
G.: Barroso Macarro, Matoso Alguacil 2-2, Munarriz Egena, Cabanas Pegado, De Toro Dominguez, Larumbe Gonfaus, Reixach Boix, Bustos Sanchez, Gorria Puga, ill. Real, Vasconscelos, Stellet

Olaszország-Szerbia 5:4 (1:1, 1:0, 2:2, 1:1)
G.: Di Fulvio, Presciutti, Renzuto Iodice, Velotto, Cupido, ill. Makszimovics, Szubotics, Sztojanovics, Rangyelovics


A vasárnapi program

Ausztrália-Brazília 13:30
USA-Spanyolország 15:30
Szerbia-Magyarország 16:50
Olaszország-Horvátország 18:10

A rendezők a nagy érdeklődésre való tekintettel a versenyhelyszín előtti parkolóba kivetítőt állítanak fel, hogy ott is nézhessék a döntő napjának mérkőzéseit a szurkolók.