FACEBOOK

Ki hol élte át a vb-győzelmet - norvégiai kunyhótól Brazíliáig

Ki hol élte át a vb-győzelmet - norvégiai kunyhótól Brazíliáig
hozzászólás, 2013.08.07.

A vlv facebook-oldalának olvasóit arra ösztönöztük: írják meg, hol, milyen körülmények között szurkolták ki múlt szombaton válogatottunk barcelonai vb-győzelmét. Szórakoztató összeállítás született a beírásokból.

Pataky Attila: "A teljesítmény előtt meg kell emelni a süveget, meg kell hajolni: a vízilabda-válogatott világbajnok lett! Játsszuk el nekik ezt a dalt, ők is imádják, tudom."

(FEZEN fesztivál, szombat este, 10 ezer néző)

Anna Vizkeleti A szüleimmel közösen néztük a döntőt a nappalinkban, ordítottunk, szinte már őrjöngtünk mikor gólt dobtunk, és nagyon mérgesek voltunk, mikor Montenegró egyenlített...A második félidőt már a szobámban izgultam végig, némára véve a tv adást, zenével a fülemben tördeltem a kezeimet és fohászkodtam h legyen meg...Az utolsó negyed utolsó fél percében kifutottam vissza a szüleimhez és együtt izgultam velük újra. A vérnyomásom fogalmam sincs mennyi lehetett, viszont felszabadító volt, hogy sírhattam egy jót örömömben. :) Néha szoktam meccseket közvetíteni egy oldalon, de ezt a döntőt nem tudtam volna megcsinálni, annyira drukkoltam Értetek. :)
Zárásképpen pedig, hogy idézzek egy klasszikust:
"Hát sosem hittem volna, hogy 13 fürdőgatyás férfitól még elsírom magam." ;-) KÖSZÖNJÜK! :)


Zita Engem épp a mentő vitt a kórházba Angliában, és úgy sikerült az időzítés, hogy egy órát kellett a dokira várnom... PONT AZT AZ EGY ÓRÁT! És a VLV szöveges közvetítését olvastam.. oldal frissít-frissít-frissít... Mire a doki megvizsgált, világbajnok lett a csapat :D


Norbert Gábor Balatonon üdültem, bent néztem a szállásunkon. Én akkor voltam a legmérgesebb, amikor kimaradt az 5 méteres és nagyon izgultam 7:7-nél, mikor megszületett a 8. magyar gól éreztem, hogy ezt nem bukhatjuk el, nagyon büszke voltam a válogatottra.


Csilla Miután elaludt a kislányom, felmentem apósomék szobájába, onnan szurkoltam fülhallgatóval :-)

Gyöngyi Laura Londonbol neztem online stream-en mikozben neha tapsoltam,neha kiabaltam,es lakotarsam bekopogott az ajton,h minden rendben van-e :P Megegyszer gratula a csapatnak! :)

Andrea Mi Balatonfüreden a Tagore sétányon olyan étterem teraszán foglaltunk asztalt ahol van tv! Kb.a meccs felétől a sétány az a része megtelt és nagyon jó kis szurkolòi hangulat alakult ki!!Szuper volt!!!!!!!!!"  :-)

Judit Engem is beszippantott a tv, semmi másra nem tudtam figyelni. Nagyon izgultam! És nagyon örültem, hogy meglett. Még órákig tudtam volna nézni a boldogságtól csillogó tekinteteket és az ünneplést. Sőt legszívesebben Tibivel együtt vízbe ugrottam volna! Csodás pillanatok voltak! :D

Eszter Lagziban, telefonon követve az online közvetitest, őrületes volt, majd folytatodott a buli :)

Hajni Braziliabol kovettem a meccset a vlv oldalan, online streamingre sajna nem volt lehetosegem, mivel epp formatalta a ferjem a gepunket :(
Igy is fantasztikus volt, vegigizgultuk, utana a kisfiammal oromtancot jartunk:) gratulalok, fiuk!


Kristóf
Közös meccsnézést hirdettek a gödöllői utánpótlás röplabdázók, férfi vízipólósaink világbajnoki döntőjének apropóján. A társaságot, mintegy huszonhét főt, a klub egyik serdülő játékosa és családja látta vendégül. A szurkolósereg, gyerekek, szülők, barátok, már este nyolctól gyülekezett és röplabdázással, nagy beszélgetésekkel, valamint az erre az alkalomra készített finom falatokat fogyasztásával múlatta az időt a negyed tizenegyes kezdésig. A Himnusz hangjaira aztán mindenki összegyűlt a teraszon felállított kivetítőnél, majd rengeteg pozitív energiát küldve Barcelonába, kiszurkolták a vízilabdázók fantasztikus sikerét…

A játékosok és az edzők azonban másnap már a Heves megyei Abádszalók felé vették az irányt, ahol napi két edzéssel kezdték meg az előttük álló idényre a felkészülést.


Julia En Olaszorszagbol kovettem a meccset, a szuleim a laptopot leultettek a tv ele, en skypen keresztul neztem a fiukat es igy szurkolt egyutt a csalad, mint mikor meg egy orszagban laktunk. Kozben egy Las Vegasban elo baratommal chaten eltuk ki a feszultseget, aki egy roman streamet volt kenytelen nezni. :-D A vegen persze anyukam es en is sirtunk az oromtol!


Zsófia Tekla Egy egri kávézó-sörözőben dolgoztam a meccs alatt, ahol körülbelül 80-120 ember gyűlt össze és szurkolt a fiúknak. Amikor elkezdődött a magyar himnusz néma csendben állt fel mindenki, és adta meg a tiszteletet. Végig tapintható volt a levegőben az izgalom, forrt a levegő, és amikor nyertünk örömujjongás és "ria ria hungária" volt:) A himnusz alatt természetesen a végén is síri csönd és vigyázállás volt. Beleborzong az ember, annyira jó érzés volt ezt így, ennyien átélni! :)

Melinda Én kórházban voltam és a rádió közvetítését hallgattam. Legszivesebben rekedtre szurkoltam volna magam de nem lehetett! Ezért csak "némán ordítottam" örömömben.
Azóta megnéztem az elődöntőt és a döntőt is. Nagy Viktor bravúrjain ámultam (bár nem nagyon, mert mi Vasas szurkolok rég tudjuk amit most már mindenki, hogy Ő a világ legjobb kapusa), beszólásain, grimaszain pedig szakadtam a röhögéstől

Xavér 3 éve vízilabdázom, így úgy döntöttünk Apával, hogy már ha csak meccs analízisként, de megnézzük!:D A horvátok elleni meccs után én viszont tudtam, hogy mi fogunk nyerni és a Cipruson nyaraló mostohatestvéremet zaklattam 2 másodperces késésekkel, hogy mi az eredmény!:DD Az első Nagy Viktor bravúrtól tudtam, hogy mi fogunk nyerni és mi lett az eredmény?!: 8-7!:DD Óriási örjöngés és örömkönnyek voltak itthon!:DD Gyönyörű játék volt fiúk! Gratulálunk!!!:DDD

Katalin Norvégiában, egy kunyhóban követtük a vlv-t kèt gèpen, agybaj volt.Szurkoltunk, kiabáltunk, örültünk, sírtunk.A lányom kint volt Barcelonában, beszèltünk közben, de nem volt hangja a sok szurkolástól :-) Útban a szàllás felè több szivárvàny alatt is átmentünk, az egyiket "elküldtem" a fiúknak :-) Másnap az összefoglalót néztük meg, könnyek nélkül még akkor sem ment. Köszönjük !!


Péter



Márk Svájcban néztem haverokkal a döntőt és nem hittem el, amikor lefújták a meccset...azonnal rendeltem 3 üveg pezsgőt :)


Katalin Otthon a TV előtt többször infarktus-közelben, többször üvöltve és a végén visítva, majd örömkönnyekkel dúsítva hallgattam a MAGYAR HIMNUSZT!


Györgyi Születésnapi kerti házibulin voltunk, de mi sportrajongók Titeket néztünk természetesen! Kiabálva, egymást túlharsogva tele hittel és szeretettel és persze a végén nagy őrjöngéssel ünnepelve Titeket! (egy kb 32 fokos szobában) Nagy élmény volt!! Köszönjük!!! :D


Nóra Elképzelhető, hogy babonaság miatt én mindig a gépemen néztem a meccset, végig szurkolva és lélekben mindig ott voltam a meccsen. Az utolsó meccsen én is infarktus közelben szurkoltam. Amikor vége lett a 4. negyednek hasonló boldogság töltött el engem is mint titeket, az ott szurkoló közönséget. Ezt az örömöt megosztva ismerőseimmel itt facebookon, a családdal, barátokkal. Természetesen a Himnuszt hallva, az örömkönnyek is előbújtak. A mai napig nagy öröm tölt el, mikor 1 -1 új képet vagy videót látok a csapatról, riportról, hiszen félév alatt sokat készültetek, amikor pedig kellett nagyon odatettétek magatokat. Szóval hajrá magyarok, szép volt fiúk, köszönjük!:))


Attila én magam egyszerűen csak mint "természetes tényt" elfogadtam hogy világbajnok lett a csapat... A FRÁSZT SZÉT ÜVÖLTÖTTEM MAGAM AMIKOR A BÍRÓK MEGHÚZTÁK A MECCSET :-o

Ildikó Retro discoban voltunk, miután a DJ bemondta,hogy világbajnokok vagyunk mindenki nagy ordításban tört ki. Másnap az összefoglalót megnézve örömkönnyek árasztottak el. :)

Orsolya Anita Egymagamban izgultam végig, tiszta ideg voltam, és a végén kicsordultak az öröm könnyek! :)

Adrienn Mi Fureden a Tagoren igaz csak online a telefonon, de masodpercrol masodpercre kovettuk. Az ettermekbol kihallatszo ovaciobol tudtuk hogy vagy dobtunk egy golt vagy kivedekeztuk! :) Szep volt fiuk, mindenki buszke ratok!!!

István Otthon a 3 gyerkőccel néztük, de az utolsó 4-edet már csak a 12 éves legnagyobbal izgultuk végig. Mondtam, h. maradjon fenn, mert megéri.Baromian örültünk.Ez a fiatal csapat igazi magyar vizilabdajátékkal ejtette ámulatba a néz őket, de az ellenfeleket is!

Gabriella Alig vártuk a szombat estét. Arra gondoltunk, hogy 22.15 elég késői időpont, innánk kávét, de nem kávézunk,.

Aztán elkezdődött a meccs, nem, a játék a produkció az előadás, mert csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni a látottakról. Az érzéseinket pedig nehéz szavakba foglalni.
Az első labdaérintéstől -
("...Nem, ma nem... " :) - az utolsóig valami katartikus élményt éltünk át, mi itthon a fotel karfáját ütve, üvöltve minden magyar gólnál.
Meg sem fordult a fejünkben, hogy más lehet a végeredmény.
És éjfélkor, amikor felhangzott a magyar himnusz szilveszteri hangulatunk volt.
Köszönjük ezerszer!
Bátori Bencének, Bedő Krisztiánnak, Decker Attilának, Decker Ádámnak,
Gór - Nagy Miklósnak, Hárai Balázsnak, Hosnyánszky Norbertnek, Madaras Norbertnek, Nagy Viktornak, Szívós Mártonnak, Varga Dánielnek, Varga Dénesnek, Vámos Mártonnak és nem utolsó sorban, Benedek Tibornak!

Köszönjük a többi Csapattagnak a közel 30 embernek aki ehhez a sikerhez hozzájárult.


Szilveszter - a görög tengerpartról

Ildikó A Horvátok és a bírók elleni meccs után én olyan erősnek éreztem a csapatot, hogy azt gondoltam, ezt is meg tudják nyerni. Még ha nem is lesz egyszerű. 7-6nál tudtam, hogy ez is úgy fejeződik be mint a korábbi meccs, egyenlítés után egy végső gól , és pont. Tudtam , szinte éreztem a győzelmet előre. :)) Mégis valami óriási elégtételt éreztem a szívemben a korábbi évek miatt. - Ezt jól megkapta a világ!! :)) Meg mi is!! :)) Köszönet érte! :))


Martin én az USA-ban néztem online, csak úgy mint az egész vizes vb-t. itt délután 1-kor volt a döntő. nagyon izgalmas volt. kiabáltam a góloknál, a montenegrói támadásoknál szét izgultam magam, és nagyon nagy megkönynyebbülés volt, amikor a Nagy Viktor elkezdte vágni a pofákat a védése után :) és hihetetlenül boldog voltam, amikor vége lett. életem egyik legnagyobb sportélménye volt :) köszönjük! :)

Eszter Én végigizgultam a horvátok elleni meccset és a döntőt is, volt, hogy majd megállt a szívem, főleg az utolsó egy percben! Imádtam Nagy Viktort amint mutatta, hogy a-a nem-nem, nem fog itt betalálni senki! :-) A barátnőmmel együtt szurkoltunk, aki Németországban nézte a meccset Tokai Furmint és egy magyar dinnye társaságában! :-) A góloknál gyors sms-eket váltottunk :-) . Én mindig úgy szurkolok, hogy a tv előtt toporgok és ha gól van, akkor sikítva ugrálok és tapsolok. Amikor nyertünk akkor is ugráltam, sikítva éljeneztem örömömben és hívott rögtön a barátnőm németből, hogy együtt örüljünk. Itt a facebookon is kiírtuk mennyire örülünk. Nálunk csak kakaó volt itthon aznap este, 2 nagy pohárral csináltam magamnak és egy pohárral a Női-, egy pohárral a Férfi Vízilabda Válogatott egészségére ittam! :-) <3 Mindig halálra izgulom magam ilyenkor, de minden percéért megérte, csodálatosan játszottak a fiúk, életem egyik legszebb sportélménye volt ez a 2 meccs! <3 :-) Ilyenkor, mikor szól a MAGYAR HIMNUSZ és legfelül emelkedik fel a MAGYAR ZÁSZLÓ elképesztően boldog vagyok, felhangosítom a tv-t és éneklem a szövegét vigyázzállva. Most a "hozz reá víg esztendőt"-nél annyira mosolyogtam örömömben , hogy alig bírtam énekelni! Erre A HIMNUSZ-ra mindig emlékezni fogok! :-) <3

Brigi Csendesen mert az 5 évesem aludt mellettem,de a végén potyogtak a könnyeim!! :)

Eszter Itthon neztem de nem szabadott sikitani mert a masfel eves lanyom mellettem aludt. Ezert a parna banta::) parszor belesikitotam. Koszi az elmenyt sracok!

Éva Cranleigh,Anglia,Surrey-Kossuth rádió on-line,+drága kis-nagy leányom FB-kommentjei....ÍKöszönöm,csodás este volt!!!!

Dávid Otthon a szobàmban egymagamban szívinfarktus közeli àllapotban. A facebookon percenként irogattunk egymàsnak az egyik ismerősömmel h úristen :-D..mikor gólt lőttünk semmivel nem törődve ugrottam fel tehàt repült minden :-D..a végén meg felugrottam mint egy őrült és ordítottam h igen megvan és full boldog voltam..nagyon büszke voltam/vagyok a sràcokra :-)


Sándor Én néhány barátommal találkoztam az Akvárium-ban (Gödörben), hogy néhány születésnapot megüljünk. A meccs egyáltalán nem volt másodlagos, így kezdete előtt negyed órával megkérdeztem egy pultos srácot, aki magabiztosan jelezte, itt nem lehet „ilyesmit” nézni. Egy kifejezetten intelligens biztonságis ikerpárt megkérdeztem, akik egyike felelte: „ Van itt a toalettek felé egy plazma a falon, megkérdezi a főnököt belehet-e kapcsolni”. 5 percen belül összehúzták az asztalokat 12 főre, és egy oldalajtót is kinyitottak nekünk. Amint említettem a „csapás” fontos célt szolgált, így a meccs kezdete után minden arra járó ember megállt, és rövid időn belül kb. 30 ember ült be mögénk! A meccs remekül indult, a „tömeg” egyre jobban belemelegedett és a második félidőre már mindenki érezte a végjátékot. Nagy Viktor Önkívületben védett, mint az utolsó 3 meccsen. A vége előtti gólszünetünk miatt az montenegróiak felzárkóztak, de ahogy a horvátok ellen is a „srácok” fejben is jól bírták. Néhány fiatal játékos komoly névjegyet hagyott az asztalon szerintem. A végén mindenki egyszerre állt és tapsolt. Nem rossz születésnapi ajándék!...és még valami…ma meló után hazafelé mellém parkolt Varga Dénes, akihez odafordultam hirtelen: „Ne haragudj, de hadd gratuláljak!...ez fasza volt(bocsánat, de így hiteles)!”Napszemüvegét levéve kezet fogtunk, majd nem a köszönöm, hanem a köszönjük szót használta. Nagy plussz pont és remek csapat! Jöhet még!;)

Zsuzsa Én jelentem, horgászás közben voltam Móron. Míg a fiúk csendben a halakat lesték - én az elején még csak csendesen örvendezve, majd az utolsó izgalmas percekben már hangosan kurjongatva - riasztottam fel a csöndes perceiket élő horgászokat és ijesztettem el az arra járó halakat. Isteni élmény volt!!! Köszönöm!!! ;)

Mária Magdolna :) Indonéziában... hajnal 4-kor kelés…és mivel nem olyan erős a netem, hogy online nézhettem volna, egy barátnőm otthon (skype-on keresztül) a laptop kameráját a tv fele fordította :)... úgyhogy virtuálisan Óbudán szorítottam velük :)... fantasztikus élmény volt a himnuszt hallani :)

Zsuzsanna Balatonon a családdal. Egész nap csak az esti meccs járt a fejünkben. Nem is jött szóba, hogy esetleg nem mi... Persze, hogy mi nyertünk!!! Izgultunk és szorítottunk nagyon, de végig éreztük a magabiztosságot és az erőt, ami ezen a VB-n velünk volt. Köszönöm fiúk, és gratulálok! :D <3

Zoltán Haarlem, Hollandia. Mivel a magyar királyi csatorna nem teszi lehetővé, hogy külföldön is lehessen nézni az online adást, így a holland közvetítést néztük. Mondhatom, sajnos, mert a riporter "feltűnés nélkül" Montenegrónak szurkolt s többször is nemtetszését fejezte ki Nagy Viktor grimaszaival kapcsolatban. Ez persze nem rontotta el a kedvünket annyira, hogy ne izguljuk szarrá magunkat s a végén üdvrivalgásban törjünk ki. Jó holland szokás szerint olyan "lényegtelen" pillanatokat, mint a díjátadó és himnusz nem szokás közvetíteni (kivétel persze, hogy ha a holland himnuszt játszák). Későn eszméltem, hogy rádión tuti közvetítik, így mire megtaláltam a Kossuthot a neten, pont vége lett a himnusznak.
Fokvárosban nyaraló haveromnak pedig sms-ben ment a tudosítás! Óriási volt! Köszönjük!

Ábel