FACEBOOK

Horvátországgal - már a döntőbe jutásért

Horvátországgal - már a döntőbe jutásért
hozzászólás, 2013.07.31.

Hihetetlen nyugalomban, jókedvűen készül a magyar válogatott a horvátok elleni csütörtök esti vb-elődöntőre. Edzésriportunk fotókkal, két videónyilatkozattal.

Videózás és két vizes edzés szerepelt a csapat szerdai programjában. A légkör teljesen felszabadult, semmiféle idegeskedésnek nincs nyoma, a fiúk viccelődve, nyugodt, kiegyensúlyozott hangulatban készülnek a következő megmérettetésre.

Az edzéseken konkrét taktikai elemek begyakorlása folyt, egy kapura játszottak a fiúk és néha cserélték a sapkákat, védőből támadó lett és fordítva. Benedek Tibor egyre gyakrabban kiabálja egy-egy akció végén, hogy "Ez a jó!". Olyan is volt, hogy a támadók rövid időre visszaúsztak a félpályához, összedugták a fejüket, mintha csak csatakiáltásra készülnek és megbeszélték, hogy milyen figurát fognak végrehajtani.

Titkokat nem árulunk el - már csak azért sem, mert mi sem vagyunk azok birtokában - de a tegnapi és a mai nyilatkozatokból sejthető, hogy a horvátok "lyukas  helyeit" igyekeznek megtalálni és megjátszani a fiúk. A horvát bajnokságban játszó Varga testvérek bizakodók, Dani ugye tegnap mondta el, hogy szerinte ma kicsit túlértékelik a horvát válogatottat, Dumi pedig mai nyilatkozatában értékelt úgy, hogy nincs a kezdő csapattal azonos értékű cseresora a horvát válogatottnak - bár a legnagyobb klasszisok nyilván szinte folyamatosan vízben lesznek.

A találkozó a két elődöntő közül az első lesz, 20.15-kor kezdődik (az ausztrál Flahive és az orosz Naumov bíráskodása mellett), az M1 közvetíti és a vlv is a szokásos írásos élővel jelentkezik.


vlv-képek az edzésről


VLV-VIDEÓK:


Bátori Bence a horvátok elleni vb-elődöntő előtt

- Bence először is gratulálok a tegnapi sikerhez. Nagy dolog, négy között vagytok, két mondatot a tegnapi napról légy szíves, azután persze a horvátok elleni meccs a fő téma.

- Köszönjük szépen, de ezt a tegnapi sikert már le is zártuk és teljesen tiszta lappal keltünk fel ma reggel. Már csak a horvát csapattal foglalkozunk. Nem is szeretnék a tegnapról beszélni, a védekezéssel nyertük meg a meccset, de ennyi. A horvátokról ma videóztunk, kielemeztük őket, nagyon sokat gyakoroltunk. Két edzésen is lent voltunk, úgyhogy készülünk rájuk.

- Mire kell nagyon oda figyelni? Az elejére, hogy ne hagyjátok őket elhúzni, az emberhátrányos védekezésre?

- Most, ha te elmondod, én mit mondjak? :-)

- Akkor mond el te :-)

- Nyilván nagyon fontos, hogy hogyan kezdünk, de ezt már a görög meccs előtt mondtam, hogy akkor sem fogunk összezuhanni, ha esetleg elmegy az ellenfél két góllal, akkor is vissza fogunk zárkózni. Vannak meghatározó játékosaik, főleg rájuk kell odafigyelni, de mindenkire, ez egy nagyon jó csapat.

- Milyen meccsre számítasz?

- Fizikálisan nagyon kemény, küzdős meccsre számítok magyar győzelemmel.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dénes a horvátok elleni vb-elődöntő előtt

- Dumi, nem tudom, te sem akarsz-e már beszélni a tegnapi meccsről, mert itt már azt mondják többen, hogy annyira le van zárva, hogy nem is érdemes szót vesztegetni rá.

- Csatlakozom.

- Pár mondatot azért mondanál, megköszönném.

- Túlvagyunk rajta. Örülök, hogy nyertünk. Nincs mit mondani róla most.

- Jó. A horvátok..., akikkel elég sokat együtt vagy, játszol velük, gondolom jóban is vagytok. Mit jelent ez a meccs neked holnap? Van-e valami különleges íze a dolognak?

- Elsősorban természetesen az elődöntőt jelenti – ez a legfontosabb. Lehet, hogy jóban vagyok egy-két játékossal, de ez nem fog számítani, annak érdekében, hogy mi nyerjünk.

- Mire számítasz, milyen meccs lesz?

- Kemény, de azért megzavarható ez a horvát csapat és azt is látjuk, hogy egy igazán kemény soruk van. Persze valószínűleg Sukno és Jokovics végig fogják játszani a meccset, tehát nem lesz az, hogy egy egész sor gyengébb képességű játékos lesz bent. De szerintem mindenképpen lesz alkalmunk lyukat találni.

- Tibi mondta, hogy azt, amit gyakoroltatok a negyeddöntőre, nagyjából el lehet dobni. Hogy sikerült ez a másfél-két nap. Megvannak-e ugyanazok a taktikai dolgok, amikkel sikerült ide eljutni csak most a horvátok ellen?

- Van, amit megtartottunk, specifikusan készülünk a horvátokra. Két nap nagyon kevés erre, de így készültünk fel a görögökre is és nagyon jól sült el. Ők nem tudtak meccsen belül megújulni. A horvát csapat azért eggyel jobb, mind játékosállományban, mind taktikailag. Hogyha ők megújulnak, akkor mi is meg tudunk szerintem.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)


Szerdai villámigazolásunk: dr. Gábor Antal csapatorvos



KEDDEN MONDTÁK A VLV-NEK

BENEDEK TIBOR:

- Pici dolgok döntenek, illetve az dönt, hogy a játékosok mennyire hisznek abban, amit csinálunk, és milyen százalékban lőjük be a fórokat, milyen százalékban védekezzük ki, milyen magasan állnak a blokkok a lóbáknál, a blokkokkal milyen gyorsan megyünk az emberek felé, mennyire toljuk ki a centert… Sok-sok pici dolog, amiket, ha mindent így csinálunk, és hiszünk bennük, akkor jól sikerül a mérkőzés.

VÁMOS MÁRTON:
 - A szobatársammal, Decker Attilával megbeszéltük, hogy vesztesen a szobába még egyszer nem léphetünk be és nem is fogunk hála Istennek.

MADARAS NORBERT:
- Nagyon nehéz meccsünk lesz, ahol pont azért, mert egy elődöntő, talán a tét őket nyomaszthatja jobban. Minden lehet. Ahogy a görögök ellen játszottunk, olyan játékkal főleg.

BEDŐ KRISZTIÁN:
- Eddig is mindenki nagyon erős volt, de most már még inkább igaz ez. Teljesen mindegy, hogy ki jön, meg kell verni mindenkit. Ott kell lennünk a döntőben!

VARGA DÁNIEL:
- A horvátok talán egy kategóriával jobb csapat, mint a görög, bár hozzáteszem, hogy szerintem kicsit nagyobb a hírük, mint amilyen jók. Ez köszönhető nyilván az olimpiai bajnoki címüknek, amit tavaly szereztek, de azt is el kell mondanom, hogy öt vagy hat ember kikerült a horvát csapatból, és szerintem sehol nem tudták pótolni azokat a jó játékosokat, akik tavaly Londonban még játszottak. Szóval azért vannak lyukak a horvát csapatban – igaz, vannak nagyon jó játékosok. Nem verhetetlenek, ugyanezzel a hittel, és alázattal, amivel ma játszottunk, meg fogjuk őket verni.
A hit és az alázat fogja megadni a jó játékot. Taktikát ki lehet találni mindenfélét, hogy ki hova megy, de az a taktika, mikor a vízben lévő hét ember ugyanazt csinálja, ugyanazzal a hittel – akkor bárhova el lehet jutni.

DECKER ÁDÁM:
- Biztos, hogy fizikálisan sokkal jobban felkészült csapat, mint az eddigiek voltak. Ha hibázunk, sokkal komolyabb lesz a megtorlás. Egy-egy rossz passz, vagy egy-egy kihagyott emberelőny után nehezebb dolgunk lesz, mint az előzőek ellen.