FACEBOOK

Nincs magyar tag a FINA vízilabda bizottságában

Nincs magyar tag a FINA vízilabda bizottságában
hozzászólás, 2013.07.29.

A FINA testületeit érintő személyi döntések is születtek a barcelonai világbajnokság alatt. Kemény Dénes nemzetközi sportdiplomáciai szerepet vállalt, de a vízilabdázók számára legfontosabb testületben mostantól nem lesz magyar. Az MTI jelentését ismertetjük:

Budapest/Barcelona, 2013. július 29., hétfő (MTI) - Gyárfás Tamás alelnököt bízta meg a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) új összetételű vezető testülete, a büro a szervezet kommunikációs tevékenységének irányításával.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a büro hétfőn a FINA-n belüli feladatkörökről, illetve a különböző bizottságok összetételéről döntött. Az ülésen eldőlt, hogy a pénteken alelnöknek választott Gyárfás a sportág fejlődéséért felelős bizottságba is bekerült.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a FINA edzői bizottságának, Salamon Ferenc a Masters bizottságnak, míg Csurka Gergely a médiabizottságnak lett a tagja.

A vízilabda bizottságban ugyanakkor nem lesz magyar, mivel a Martin György helyére jelölt, háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamást nem választották be.

Címkék:
fina