FACEBOOK

A nyolcaddöntőben is teljes odaadás kell

A nyolcaddöntőben is teljes odaadás kell
hozzászólás, 2013.07.27.

A kazahokkal nyolcaddöntőzik csapatunk vasárnap este 18.50-es kezdettel (élőben a vlv-n). Riportunk a szombati napról.

Konditerem, vizes edzés, videózás - ez volt a csapat programja a (meccs nélküli) szombati napon. Előző este, az ausztrálokkal vívott mérkőzés után a csapat nem a szállodában vacsorázott, hanem együtt sétáltak ki a tengerpartra és ott vacsiztak - kell a változatosság, noha mindenki azt mondja, hogy a hotelben is nagyon jó a kaja.

A szombat délutáni edzésre érkezvén azt láthatták a fiúk, hogy a minket megelőző edzési idősávban a horvátok a görögökkel kétkapuznak a medencében. Milyen érdekes, hogy ez ma már élesben is egy nagyon rangos meccs lenne, hiszen két csoportelsőről van szó...

A hosszú vizes edzés során az úszás után ismét a fórokat és a hátrányokat gyakorolta leghosszabb ideig a csapat, meg-megállva egy-egy akció után, hogy megbeszéljék, ilyen esetben mi a legjobb azonnali válasz az ellenfél esetleges reakciójára.

Visszatérve a szállodába nem csak vacsora, hanem még videózás is várt a csapatra. Természetesen a kazahok játékát elemezték, s azt állapították meg, hogy nem rossz csapat. Mindenki tisztában van azzal, hogy ugyanazzal a tűzzel, lelkesedéssel kell vízbe menni, mintha a horvátok vagy az olaszok ellen játszanánk, és akkor a negyeddöntőbe jutás nem lehet probléma.


vlv-képek

VLV-VIDEÓK


Varga Dénes nyilatkozata


- Szervusz Dumi! Már kicsit aktualitását vesztette, de nem beszéltünk még a tegnapi meccsről, az ausztrál döntetlenről. Nehezen emésztetted meg?

- Igen, egy kicsit, nem kicsit, nagyon bosszantott, két órán keresztül, tulajdonképpen az utolsó negyed, mert nyerhettünk volna, de hamar felülírta az, hogy semmi jelentősége nem volt az eredménynek. Olyan szempontból, hogy döntetlen vagy nyertünk, mert ugyanaz az út vezet tovább.

- Holnap a kazahok jönnek. Mindenki úgy tartja, hogy talán ez lesz a legkönnyebb meccs, amit eddig itt játszottatok. Te is így gondolod?

- Talán papíron igen, de most már nekünk nem szabad semmilyen szempontból, semmilyen csapathoz így hozzáállnunk. Nekünk most már mindig azt kell nyújtanunk, amit tudunk. Mind lelkesedésben, mind taktikában, vagyis szakmailag, kivitelezésben nagyon ott kell lennünk.

- Nem tudom nézted-e tovább az esetleges lehetőségeket, azzal hogy vagy megelégedve, ami utána várhat rátok?

- Teljesen mindegy. Ha rajtuk kell keresztül menni, akkor rajtuk kell keresztül menni.

- Köszönöm szépen.

- Vámos Marcinak egy kicsit jobban kell oda figyelni a fórokban. :-)

- És még?

- Ennyi…

(Lejegyezte: Tina)



Nagy Viktor nyilatkozata

- Szervusz Viktor!

- Hello!

- Most úgy kérdezlek az ausztrálok elleni meccsről, hogy nem játszottál azon a meccsen. Kifejezetten az érdekelne, hogy ilyenkor, amikor kívül vagy és nem tudsz tenni semmit, nem vagy a csapat tagja, akkor hogy látod a meccset? Ez a tegnapi milyen volt a partról?

- Érdekes abból a szempontból, hogy teljesen más érzések kavarognak az emberben. Legfőképp..., az a legnehezebb, hogy nem lehet "levezetni". A vízben bizonyos szituációkban sokkal nyugodtabb az ember, mint mondjuk a kispadon vagy akár a lelátón. Más, kintről nehezebben élem meg, hogyha éles a szituáció, mint bentről. Szerintem ez normális, mindenkinél így van.

- Hogy láttad a meccset?

- Úgy láttam, hogy jól is játszottunk, hibáztunk is. Tudtuk jól, hogy az ausztrálok végig pörögni fognak, végig hajtani fognak és nem fogják feladni. Nagyon jó kis csapat. Igazunk is lett, mert tényleg hajtottak és a végén játszottunk egy 9:9-et. Tisztáztuk már a vb előtt is, hogy igazából nincs gyenge csapat itt kint. Most jöttünk ki egy videózásról, a kazahokat néztük. Nagyon jó csapat a kazah is. Nem gondolná az ember, de nagyon komplettek, nagyon tudatosan játszanak. Ahogy nézzük a vb-n a csapatokat, aki itt van, mind jó csapat. Holnap is úgy kell bemenni a vízbe, de már előtte is úgy kell készülni, mintha a szerbekkel, montenegróiakkal, horvátokkal vagy az olaszokkal játszanánk. Mert ugyanaz a tűz, ugyanaz az erődemonstráció kell. Ezt így most elmondtam, de szerintem, legalábbis én úgy gondolom, hogy ebben nem lesz hiány holnap. Mindenki így fog bemenni, úgyhogy egy nagyon jó meccsre számítok. Kemény, de jó meccsre.

- Úgy gondolom, hogy azért nem kell nagyon aggódnunk...

- Bízom benne, hogy nem. De mondom, a kazah csapat egy teljesen jó csapat. Mindenkivel szoros eredményt játszottak. Igen, hogyha jól játszunk, akkor nyílván többel tudunk nyerni. Ha esetleg jól is, de hibákkal tűzdelve játszunk, akkor megnehezítjük magunknak a játékot. Mint minden meccs, ez is csak rajtunk múlik.

- Köszönöm szépen.

- Megyek a többiek után. :-)

(Lejegyezte: Tina)