FACEBOOK

Háromgólos vereség a szerbektől

Háromgólos vereség a szerbektől
hozzászólás, 2013.07.24.

Izgalmas, fordulatos mérkőzésen kikaptunk Szerbiától a barcelonai világbajnokság csoportkörében. Helyszíni riport sok fotóval, nyilatkozattal, a meccs magyar góljaival.

Világbajnokság, Barcelona (Spanyolország)

Csoportkör, második forduló

SZERBIA-MAGYARORSZÁG 13:10 (2:3, 5:2, 2:2, 4:3) pdf
Barcelona, v.: Margeta (szlovén), Koryzna (lengyel)
Szerbia: Mitrovics, Mandics 1, Gocics, Udovicsics 1, Cuk 1, Pijetlovics 1, Nikics 3, Alekszics, Radjen, Filipovics 2, Prlainoovics 3, Mitrovics 1. Szövetségi kapitány: Dejan Szavics
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras 2, Bátori, Vámos 2, Hosnyánszky 1, Decker Á., Szivós 1, Varga Dániel, Varga Dénes 3, Bedő, Hárai 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 9/13, ill 7/15
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Gocics, Nikics, ill. Gór-Nagy, Decker Á.

Legközelebb pénteken, 10.50-kor játszunk, az ellenfél Ausztrália.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek közvetlenül a lefújás után:

- Férfias csata volt, nagyon küzdöttünk, a játék egyes részeiben jól is teljesítettünk. A hátrányoknál nem találtuk meg az egyensúlyt a külső és a belső emberek fogása között, rengeteg akciót fejeztek be a kapufától, amikor meg bent maradtunk, akkor belőtték kívülről.  Azt gondolom, hogy nagyon jól játszottak a szerbek.


ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


Szivós Márton gólja

Varga Dénes első gólja

Vámos Márton első gólja

Madaras Norbert első gólja

Hosnyánszky Norbert gólja

Varga Dénes második gólja

Vámos Márton második gólja

Madaras Norbert második gólja

Varga Dénes harmadik gólja

Hárai Balázs gólja




vlv-képek

VLV-VIDEÓK:



Benedek Tibor nyilatkozata

- Tibor arra kérlek, hogy értékeld a mai meccset! Gondolom voltak azért biztató elemek is. Foglald össze légy szíves, hogy mi történt!

- Egy harcos, férfias mérkőzést játszottunk Szerbiával. Egy állomása volt a csoportunknak, a második csoportmérkőzés. Szerettünk volna már nyerni, elhittük, hogy van esélyünk, jobban is játszottunk, mint szerintem eddig bármikor a szerbek ellen, akár a Világligán, akár a tornán. Sajnos az emberhátrányunk nem működött, 13-ból 9 hátrányt lőttek be, az nagyon sok. Ez, azt kell, hogy mondjam, nem csak a mi gyengeségünk, hanem az ő érdemük is, mert mind hátulról, mind a kapufától nagyon erősen fejezik be a támadást és nehezen tudtuk megoldani, hogy jobban védekezzünk. Készültünk rájuk, úgyhogy ez egy sajnálatos dolog, de a mérkőzés többi részével elégedett lehetek. A fórokban feljavultunk, mi is egész jó arányban lőttük be, 15-ből 7-et, ami majdnem 50 százalékos teljesítmény.  A támadásaink sokkal gyorsabbak voltak, mint eddig. A lövéseink jobbak voltak, a védekezésünk sem volt rossz, de az emberhátrányban nagyon javulnunk kell. Nyílván kevés ilyen, a fórt jól befejező ellenfél van, még a görögöket tudnám ide tenni, de ez mindenképpen fontos tényező.

- Az ausztrálok elleni mérkőzést, milyennek tekinthetjük? Mennyire kell esetleg aggódni? Vagy ott már tudsz további dolgokat gyakorolni esetleg?

- Aggódni mindig kell, biztosra nem megyünk senki ellen sem, sajnos. Mindenki ellen van esélyünk, mindenkit meg tudunk verni. Az ausztrál egy hasonló csapat, mint mi vagyunk. Horvát edzővel, eléggé horvát stílusú játékot játszanak. Azt gondolom, hogy nagy csata lesz, egyáltalán nem sima mérkőzés. A csoportban a második helyért folyik a küzdelem, tehát igazából ennyiről szól az ausztrál meccs – fontos mérkőzés.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Bátori Bence nyilatkozata


- Szervusz Bence. Elment ez meccs. Mindenki szomorú. Hogy tudnád összefoglalni? Mi történt ma?

- Üdvözlök mindenkit. Hát összefoglalom. Kikaptunk, röviden. Hosszabban: ugye nem árulok el azzal nagy meglepetést, hogyha azt mondom, hogy a  védekezésen ment el. Sajnos alapvető hibákat követtünk el, amiket megbeszéltünk, hogy ilyeneket nem fogunk. Itt a szerbek lefordulásaira gondolok. Rendszerint középről fejezték be, a legjobb helyről. A támadójátékunk, úgy gondolom, hogy rendben volt. A 10 lőtt gól az jó, de a 13 kapott az rengeteg. A csapat együtt volt, küzdöttünk egymásért. Úgy érzem, hogy erőnlétileg teljesen jól bírtuk a meccset.

- Van-e valami biztató dolog azon kívül, amit most mondtál. Tehát, hogy mondjuk feljöttünk négy gól hátrányból…

- Hát pontosan ez, hogy négy gól hátrányban egyáltalán nem zuhantunk össze, hanem igazából tovább küzdöttünk egymásért, ugyanolyan higgadtak maradtunk és ez volt ebben a pozitívum. Ha egy pozitívumot kell, hogy említsek.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: P. Kenéz Tünde)



Vámos Márton nyilatkozata

- Szervusz Marci! Két szép gólt lőttél, de eléggé le vagy konyulva. Mi az oka ennek?

- Nem vagyok annyira lekonyulva, nyilván nem volt jó kikapni, de látom az előrelépési lehetőségeket. Úgy gondolom, hogy hátrányban kell  sokat  nagyon javulnunk. Megnéztem a  végén 10:7-es volt a belövési arány a szerbeknél. Ezt kell lefaragni 50 százalék alá és akkor jobbak leszünk.

(Lejegyezte: P. Kenéz Tünde)



Varga Dénes nyilatkozata

- Furcsa volt ez a meccs Dumi. Olyan hektikusan indult és a végén is  tulajdonképpen majdnem feljöttünk, egyenlítettünk. De csak majdnem. Hogy értékeled?

- Hát elsősorban sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk. De mégsem értékelem ezt a mai meccset a "ciki vereség" kategóriába. Inkább büszke vagyok arra, hogy kiegyensúlyozottan játszottunk. Csak a szerb csapat még mindig jobban szervezetnek tűnt.

- Most fél órával a meccs után látod azokat a lehetőségeket ahol be lehet fogni őket?

- Hát mindenképpen a fórjukat kell kevésbé hatékonnyá tenni, mert azokat nagyon jól fejezik be. Hogyha kilépünk a  külső lővőkre, akkor a fás fejezi be nagyon hatékonyan, hogyha bennmaradunk a fánál, akkor meg kívül vannak nagyon jó lövők, úgyhogy erre kell valami egyensúlyt találnunk.

- Meg fogjátok találni?

- Hát azon vagyunk, nyilván.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: P. Kenéz Tünde)



Nagy Viktor nyilatkozata

- Viktor, gratulálok a születésnapodon! Boldog születésnapot kívánok! Nem tudom, mennyire veszed zokon ezt a kis vereséget, amit ma elszenvedett a csapat.

- Köszönöm szépen. Nem esett jól az, hogy kikaptunk. Kikapni nem jó érzés, azzal, hogy éppen ma van a szülinapom, nem függ össze, nincs olyan, hogy most ezért még rosszabb lenne. Sajnálom, mert nagyon jól játszottunk, jól kezdődött a meccs. Eltelt már több mint egy óra a mérkőzés után, most már azt mondom, hogy jó meccset játszottunk. Utána nem így éreztem, mert nagyon sok hiányosságot éreztem, de ezek leginkább olyanok, amin lehet változtatni – ez jó. Jó úton vagyunk, de el kell ismerni, hogy fórban vannak a szerbek, mert tíz éve együtt játszanak, mi pedig ebben az összetételben, ezen a nyáron kezdtünk el, tehát nem régen. Nagyon sokat kell tanulnunk és úgy érzem, hogy ilyen meccsek kellenek. Nagyon örültem annak, hogy velük játszottunk és nem mondjuk a negyeddöntőben kerülünk össze egy ilyen erős csapattal. Abszolút kijöttek azok a hibák, amikre még jobban oda kell figyelni. Azt mondom, hogy ezen a napon még én is ezzel fogok foglalkozni, megnézem a videót, kielemezzük Pistivel. Holnaptól igazából már csak az ausztrál meccs van. Meg kell verni őket és nézünk mindig, folyamatosan a következő meccsre előre. Még egyszer mondom, hogy nagyon sokat tanult már ezen a meccsen is, a csapat. Előrébb léptünk még úgyis, hogy hárommal kikaptunk. Jó érzés is volt, meg nem is. Nem volt jó érzés, mert a végén már számomra alig volt sikerélmény, lövöldözték be a gólokat elég könnyedén. De mégis jó érzéssel tölt el az, hogy jó úton vagyunk, és ebben kell hinnünk, amit csinálunk, mert ennek van jövője. Most a jövőt nem úgy értem, hogy majd legközelebb, hanem már itt is, tehát már a következő meccsen is.

- Köszönöm szépen és jó pihenést.

(Lejegyezte: Tina)



Madaras Norbert nyilatkozata

- Szervusz Norbi! Igazából az a kérésem, nyugtass meg minket, hogy nem az történt most, hogy nagyon meggyőztek a szerbek titeket arról, hogy jók és jobbak.

- Nem, egyáltalán nem. Sőt, egymás között sokat beszélgettünk arról, ne forduljon elő, hogy bemegyünk a vízbe és meg vagyunk illetődve, hogy túlzottan tiszteljük őket. Legalábbis ezen voltunk, aztán sikerült is, mert 2-0 volt nekünk. Az más kérdés, hogy ez egy nagyon jó csapat, nem fog összeomlani 2:0-nál. Nem kezdtek el kapkodni, sőt megfordították a meccset, azután pedig el is léptek. Amikor pedig feljöttünk egy gólra, akkor megint nyugodtak voltak és higgadtak. Azt hiszem, amiben fejlődnünk kell, az az emberhátrányos védekezés. Belőtték kapufától, belőtték hátulról. Megbeszéltünk sok mindent, azt kell mondjam, nem feltétlenül mozogtunk jól. Meg kell beszélni, de azzal azért volt gond. Érezhetően sokat belőttek, ha előnyt kaptak, azt majdnem mindig belőtték, ami fontos.

- A támadásról mi a véleményed? A tíz gól nem tűnik rossznak.

- A tíz gól ellenük jó, főleg úgy, hogy láttam, hogy egyébként figyelnek erre. Szerintem azt gondolták, hogy nem akarnak sok gólos meccset. Ez rögtön az elején megdőlt azzal, hogy potyogtak a gólok. Többször nyugtatta őket az edzőjük is, sőt az Udovicsicsen is láttam, hogy még támadásban is figyeltek, hogy ne forduljunk le.  Ahhoz képest jó a tíz gól, de elég sokat kaptunk. Nyílván 13 kapott góllal ezen a szinten nem fogunk meccset nyerni. Tehát inkább a sok kapott gól volt a baj.

- Ausztrália?

- Még bele se gondoltam, eddig ez a mai meccs volt a fejemben. Nehéz lesz. Ha azt nézzük ők ugyanúgy 3 góllal kaptak ki a szerbektől. Valamennyit láttunk belőle, egy vágást. Jó kis csapat, nehéz meccs lesz mindenképpen.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)


További szerdai eredmények:

Dél-Afrika-USA 3:16 (0:4, 1:5, 2:5, 0:2) pdf

Horvátország-Kanada 13:8 (3:0, 3:3, 4:3, 3:2) pdf

Kína-Ausztrália 7:9 (1:4, 1:2, 1:2, 4:1) pdf

Kazahsztán-Románia 7:4 (1:0, 2:2, 4:1, 0:1) pdf

Olaszország-Németország 10:8 (3:1, 3:1, 3:3, 1:3) pdf

Új-Zéland-Görögország 4:24 (2:5, 1:8, 0:6, 1:5) pdf

Montenegró-Spanyolország 7:5 (2:3, 2:2, 2:0, 1:0) pdf (a spanyoloknál Szirányi Balázs nem lőtt gólt)