FACEBOOK

Szerbia következik

Szerbia következik
hozzászólás, 2013.07.23.

Szerdán a legnehezebb csoportellenféllel, Szerbiával találkozik a magyar válogatott a barcelonai vb-n.

Akárhogy is nézzük, a találkozó szinte bizonyosan a csoportelsőségről dönt. De kell-e magyarázni, hogy a magyar-szerb meccsek soha nem csak az aktuális eredményről szólnak?!

Nagy tét még nincs, de mindenki érzi a dolog súlyát, tekintélyteremtő eredményt szeretne elérni mindkét csapat.

A mieink kedden két vizes edzést tartottak, emellett videóztak is, természetesen a szerdai ellenfélre készülve.

A szokatlan időpont nem csak azért lehet zavaró mindkét csapat számára, mert ilyenkor kicsit más az életritmus, hanem az időjárás is figyelembe veendő tényező. Nagyon meleg lesz és erős napsütés. Ugyanakkor Benedek Tibor nem is értette, miért kérdezem, hogy mennyire jelent terhet számukra a furcsa időpont. Annyi az egész, hogy ebéd nincs, bereggeliznek a fiúk.

Mindkét keddi edzésnek a Barceloneta szentélye adott otthont, s amennyire nehéz levegőt kapni a páradús, forró levegőjű fedett uszodában, annyira nem lehet betelni a teraszról nyíló panorámával.

Edzés után Decker Ádit és Hárai Pufit kértük a vlv kamerája elé.

VLV-VIDEÓK:


Decker Ádám nyilatkozata

- Hát, szóval Ádám! Most az előbb megbeszéltük, hogy ez egy olyan videó lesz, ahol te beszélsz, de nem téged foglak mutatni, mert a háttér sokkal érdekesebb :-)

- Igen, nagyon szép helyen vagyunk.

- Légy szíves, miközben mutatom a hátteret, mondd el, hogy hogy ízlett a tegnapi meccs és hogy mi lesz holnap, egy nagyon nehéz nap elé néztek.


- A tegnapi meccs nagyon ízlett, nem csak nekem, úgy vettem észre, hogy a többiek is nagyon élvezték. Én személy szerint nagyon jól éreztem magam a vízben, még öt ilyen meccset le tudtam volna játszani, úgyhogy fizikálisan szerintem egyre jobban ívelünk felfelé, a csúcs felé. A holnapi meccsre nagyon sokat gyakoroltunk, már egyből a kínai meccs után abból a szempontból néztük magunkat, hogy mit kell csinálni Szerbia ellen. A mai napunk egész végig a szerbek elleni gyakorlásról szólt, külön elemeztük a játékosokat, úgyhogy minden idegszálunkkal erre a meccsre gondolunk. Ha nem is kimondva, de a csoportelsőségünket jelentheti ez a mérkőzés, persze azért nem szabad lebecsülni az ausztrálokat sem, de ez lesz az első igazán komoly tétmeccse ennek a csapatnak.

- Elmondtad már többször, hogy szereted a szerb iskolát, mert hirig van, lehet keménykedni. Milyen meccsre számítasz? Ilyen lesz?

- Bízom benne, mert ugye akkor az azt jelenti, hogy szoros. Az előző szerb meccs - nem azt mondom, hogy sima volt, de azért nem volt olyan kiélezett a küzdelem. Nem tudom, hogy sokgólos, vagy kevésgólos meccs lesz. Úgy érzem, hogy nagyon jó fizikai állapotban vagyunk és ez azt vetíti előre, hogy kevésgólos meccs lesz, mert nagyon jól fogunk védekezni. Most az edzésen is magabiztosan csináltuk meg azokat a "taktikákat", amiket kért Tibi, úgyhogy... Egy kicsit elkalandoztam én is itt a táj felé..., de..., nagyon kemény meccsre számítunk. A szerbeknek mindig presztízskérdés, hogy megverjék a magyarokat, úgyhogy szerintem kőkemény mérkőzés lesz.

- Köszönöm szépen, holnap meglátjuk!




Hárai Balázs nyilatkozata

- Szervusz, Pufi. Először is gratulálok a tegnapi teljesítményedhez, az erőteljes játékhoz, a higgadtsághoz. Két mondatot kérek a tegnapi meccsről, és utána kíváncsian várom, hogy hogy foglalod össze a holnapi előzeteshez a mondandódat.

- Szia. Köszönöm szépen. Úgy gondolom, hogy jól kezdtünk tegnap a mérkőzésen, kicsit nehezen indult be az elején, de magabiztosan tudtunk győzni, végig tudtunk vezetni, és tudtuk gyakorolni azokat a dolgokat, amik holnap hasznossá válhatnak a szerb mérkőzésen. Én úgy gondolom, hogy összességében elégedettek lehetünk a tegnapi mérkőzéssel.

- Akkor térjünk rá a szerbekre. Szeretsz ellenük játszani?

- Igazából minden csapatban vannak erős bekkek, úgyhogy lényegtelen. Talán ők egy kicsit agresszívabbak, mint a többiek, de úgy gondolom, hogy el kell hinnünk azt, hogy meg tudjuk őket verni, és akkor sikerülni fog. Szóval szerintem nagyon sok múlik azon, hogy hogy állunk neki a mérkőzésnek. Igaz, hogy az időpon