FACEBOOK

Start Kína ellen, gyerünk, fiúk!

Start Kína ellen, gyerünk, fiúk!
hozzászólás, 2013.07.21.

Hétfőn délután megkezdi szereplését a barcelonai világbajnokságon a Benedek Tibor által irányított magyar férfi válogatott. Vasárnap esti körképünk a csapat háza tájáról.

A délelőtt rendelkezésre álló vizes edzéslehetőséget nem használták ki a fiúk, e helyett egy, a szállodához közeli fitnessteremben tartottak edzést. Ebéd, csendespihenő, majd vizes tréning jött ezután. Mivel viszonylag korán visszaért a csapat a szállodába, a társaság nagy része elindult a környék felfedezésére. És mivel a tengerpart 10-15 perc séta, voltak, akik meg is fürödtek - úgy látszik, sosincs elegük a vízből.

Hétfőn nem fognak pancsikolni, az biztos, még akkor sem, ha a férfi torna nyitó napján a legkönnyebb ellenfél, Kína vár ránk. A cél nem csak a magabiztos győzelem, hanem az is, hogy a csapat (világversenyen) újoncai különösebb kockázat nélkül szokják a vb légkörét. Persze mindenki tudja, hogy ma már nincs könnyű ellenfél, oda is fogják tenni magukat a fiúk, ígérik.

Egészséges izgalommal várják a startot, a poétikusan ifjú korban centerposzton vb-szereplő Bedő Krisztián pedig azzal a szemtelenséggel bosszant mindenkit, hogy még meccsláza sincs, teljes nyugalommal készül a hétfői fellépésre. (Varga Dániel megnyugtatta, idővel az izgalom is megjön majd...)

A Kína elleni bemutatkozás hétfőn, 17.30-kor kor lesz, az M1 élőben közvetíti, nálunk a szokásos szöveges élő tudósításon keresztül követhetik olvasóink a mérkőzés alakulását.

VLV-VIDEÓK:


Varga Dániel a vb-start előtt

- Szervusz Dani, hát itt van a nagy nap, kezdődik a világbajnokság, holnap Kína lesz az ellenfél. Egy kis összegzést kérek arról, eddig hogyan töltöttétek itt az időt, milyen állapotban vagytok, és mit várjunk holnap.

- Valóban eljött a nagy nap, illetve eljön holnap. Minden adott,  jó körülmények között vagyunk, szép szállodánk van és jól is főznek. Ez azért fontos, mert abszolút magunkra tudunk koncentrálni, nincsenek nyűgös külső körülmények. Az uszodák is jók, ahol eddig voltunk, a labdákkal is rendben van minden. Ezek a technikai feltételek, amiket kérdeztél. A csapat is rendben van, azt látom, hogy mindenki optimistán és energiától duzzadóan várja a holnapi kezdést, ennél jobbat nem tudok mondani, mert nem is lehet.

- Akkor megnyugszunk! :-) Kína?

- Kína nem nyugszik meg! (:- Kína ellen játszunk holnap, és biztos lesz "kezdeti furcsaság", mert sok embernek ez az első világbajnoksága, mindenkinek kezdő meccs, ez valamennyi nehézséget talán okoz, de azért zavarba nem jövünk ettől. Kínáról tudni kell, hogy az alapvízilabdát elég jól tudják, találtak tizennégy jó adottságú, nagy darab kínait, aki megtanult vízilabdázni, és tényleg jól csinálják az alapokat. Zavarba lehet őket hozni, sőt zavarba kell. A kérdés remélhetőleg nem az, hogy nyerünk-e, hanem hogy milyen játékot tudunk produkálni. Szükség van arra, hogy jól játsszunk, mert szerdán már nagyon éles meccsünk van.

- Drukkolunk, otthon is, itt is!

-Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


!
Szivós Márton a vb-start előtt

-Szervusz, Marci, egy napja vagyunk Barcelonában, arra kérlek, foglald össze, mi történt eddig itt veletek!

- Tegnap megérkeztünk, elfoglaltuk a szállást, nagyon jó helyen vagyunk, kényelmes, és nagyon jó a kaja is, ami szerintem nagyon fontos két hét alatt! Voltunk tegnap edzeni a versenyuszodában, nagyon jól megcsinálták, ha tele lesz, nagyon komoly hangulat lehet. Ma délelőtt volt egy konditermi edzés itt, a környéken, egy fitneszteremben, délután pedig egy tréninguszodában voltunk. Ennyi történt eddig velünk.

- Milyen állapotban vagytok? Milyen a hangulatotok, és mennyire éreztek már meccslázat?

- Nagyon jó állapotban vagyunk, a hangulat is jó, szerintem mindenki nagyon várja már a kezdést, amiért egész nyáron dolgoztunk.

- Simán nekimentek Kínának, vagy lesz valami taktika annak alapján, amit Cseljabinszkban mutattak?

- Szerintem ma már senkinek nem lehet csak úgy nekimenni, vagy félvállról venni, fölkészülünk belőlük is, nincs mese, föl kell!

- Mit vársz a VB-től?

- Én nagyon optimista vagyok, mert amilyen munkát elvégeztünk a nyáron, és amennyit fejlődtünk, abban nagyon sok minden benne van!

- Nem vagy túl precíz a megfogalmazásban! :-) Mit jelent a „sok minden”?


- Tisztában vagyunk azzal, hogy vannak csapatok, amelyek hamarabb kezdték el a csapatkialakítást, már akár évekkel ezelőtt. Nyilván ez egyfajta előny a számukra, amit azért a nyáron sokszor sikerült már ledolgoznunk. Másrészt vannak olyan csapatok, amelyek játékerőben mögöttünk vannak, de ha megingunk és rosszul játszunk, akkor kikaphatunk tőlük is. Ezzel azt akarom mondani, hogy tényleg bármi benne van, de mindenki nevében mondhatom, hogy mi szeretnénk nyerni! Győzni jöttünk ki, sok minden kell ahhoz, hogy ez sikerüljön, de nem állhatunk máshogy hozzá! Bennünk van, és biztos vagyok benne, hogy mindenki - ugyanúgy, ahogy egész nyáron -, szívét-lelkét bele fogja adni, és nagyon remélem, hogy így sikerül is!

- Köszönöm szépen!



Bedő Krisztián a vb-start előtt

- Szervusz, Krisztián! Egy nap van még, és bemutatkozol egy felnőtt világbajnokságon! Nem azt kérdezem, hogy gondoltad volna-e ezt egy évvel ezelőtt, mert szerintem fél évvel ezelőtt sem gondoltad volna. Mit érzel?


- Természetesen nagyon örülök neki, még nincs bennem az az óriási izgalom, mint amire számítottam, de Varga Dani azt mondta, ez úgyis változni fog, ha elkezdődnek a mérkőzések, akkor izgulni fogok, de azt is mondta, hogy ez természetes, ez nála is így volt. Én is erre számítok, de megpróbálok azért higgadt maradni.

- Az eddigi élményeid milyenek Barcelonában? Bár meccset még nem játszottatok, de voltatok már a helyszínen, így képzelted a vb-t?

- Egyelőre mondhatom, hogy így képzeltem, bár mérkőzések még tényleg nem voltak, kíváncsi vagyok, azok hasonlítani fognak-e a korábbiakhoz, amit a felnőtt válogatottban játszottam, vagy valamiben azért különböznek. Erre még várunk, hogy kiderüljön.

- Tettél-e valami fogadalmat? Van-e valami babonád?


- Nincs különösebb babonám, se fogadalmam, de érmet akarok innen hazavinni!

- Elég, ha ezt megfogadod...

- Ezt megfogadom.

- Mit szólsz az otthoni eredményekhez? A junior válogatottal a társaid egy tornán játszottak, és a két nagy riválistól vereséget szenvedtek, gondolom, az eredményeket ismered, mit üzensz nekik?


- Sajnálom, hogy így alakult ez a torna, és csak harmadik lett a magyar csapat, de úgy gondolom jobb így, mint például tavaly volt, amikor minden felkészülési tornát megnyertünk, majd az EB-n hatodikak lettünk. Mindenféleképpen azt üzenem a fiúknak, hogy fel a fejjel, dolgozzunk tovább! Az ő szempontjukból jó, hogy Szombathelyen volt ez a torna, hiszen ott lesz a világbajnokság is, így ismerkedhettek a helyszínnel. Én nem voltam ott, de remélem, hamar bele fogok rázódni, ha visszatérek!

- Mit szólsz a jelenleg otthon működő két center eredményességéhez? A te posztodon játszanak, hárman vagytok két helyre!

- Örülök neki, játsszanak csak, legalább több pihenőidőm lesz! :-) Az a lényeg, hogy a csapat jó legyen!

- Lehet, hogy három centerrel fogtok játszani?

- Igen, én számítok rá, mivel az előző években is mindig három centerrel utaztunk, szerintem Horkai György most is így gondolkodik.

- Ez még távolabbi történet, most egyelőre nagyon sok sikert kívánok neked holnapra, és erre a két hétre itt, Barcelonában!


- Nagyon szépen köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)