FACEBOOK

Mindkét pólós kapitány elődöntőt vár

Mindkét pólós kapitány elődöntőt vár
hozzászólás, 2013.07.17.

Mind a magyar férfi, mind a női vízilabda-válogatott szakvezetője azt várja, hogy csapata bejut a legjobb négy közé a jövő hét elején végén rajtoló barcelonai vizes világbajnokságon.



Benedek Tibor, a férfiak szövetségi kapitánya szerint elsődleges cél az elődöntőbe kerülés, de odáig is hosszú és nehéz út vezet.

"Elvárás azonban, hogy jól szerepeljünk, s mi azon vagyunk, hogy a feladatnak legjobban megfeleljünk" - fogalmazott.

Merész András, a női együttes irányítója a vb-nek szentelt szerdai sajtótájékoztatón osztotta azt a nézetet, hogy csapata a Világliga negyedik hely és a dunaújvárosi tornagyőzelem után az egyik éremesélyessé lépett elő.

Varga Dániel csapatkapitány, akinek csütörtökön veszik ki operált ujjából a rögzítőket, elmondta, hogy jól van a jobb keze, s a speciális gyógytornát követően látványos javulásban bízik.

Személyes véleményként hozzátette: "az elmúlt időszak megmutatta, hogy az élvonal legjobbjait meg tudjuk verni, most már az kell, hogy a legjobb négy után következők elleni meccseket is biztosan hozzuk."

Varga úgy látja, hogy "ha a vb-n négybe jutunk, akkor döntő is lehet."

Takács Orsolya, a női válogatott csapatkapitánya óvatosabban prognosztizált. Szerinte az egyéni és a csapatszellem is rendben van, amiből jó teljesítmény jöhet ki Barcelonában.

"Hogy aztán ez mire lesz elég, majd meglátjuk..." - tette hozzá.

A nők vasárnap, a férfiak hétfőn kezdik meg szereplésüket a vb-t.

(MTI)



vlv-képek


VLV-VIDEÓK:



Benedek Tibor a sajtótájékoztatón


Benedek Tibor kérdésekre válaszol


Varga Dániel a sajtótájékoztatón


Benedek Tibor újságírói kérdésre válaszol


Mi várható? Benedek Tibor, Varga Dániel


Mi várható? Takács Orsolya, Merész András