FACEBOOK

És akkor a spanyolokról még nem is beszéltünk...

És akkor a spanyolokról még nem is beszéltünk...
hozzászólás, 2013.07.15.

...meg az ausztrálokról, akikkel egy csoportban  leszünk Barcelonában.

Minden idők legkiegyensúlyozottabb mezőnye szerepel majd a barcelonai világbajnokságon. A középmezőny felzárkózott a legnagyobbakhoz, a meccsek többségén - persze kis túlzással -  valószínűleg az fog dönteni, hogy aznap éppen milyen lábbal keltek fel a játékok.

A görögök sajnos éppen ellenünk bizonyították, hogy számolni kell velük, alig több mint két hete Görögországban győztek le minket két góllal, most pedig a fájdalmas módon a Margitszigeten.

De nem egyedi jelenségről van szó. Évek óta mondják a szakemberek, hogy a korábbi "kis csapatok" mindent megtanultak a sportág elsajátítható elemeiből. Ha az ellenük esélyes "nagy csapat" nem teszi komolyan oda magát, könnyen rajtaveszthet.

Az olaszok egy hete simán győzték le az olimpiai bajnok horvátokat (akik nem sokkal korábban két góllal verték meg őket a Mediterrán világjátékok elődöntőjében, s aztán meg is nyerték a tornát.)

A mostani hétvégén pedig a Bilbao melletti Portugaletében, a 25. alkalommal megrendezett nemzetközi felkészülési tornán egy döntetlennel és egy vereséggel az utolsó helyen végeztek. Kikaptak azoktól az ausztráloktól, akikkel mi leszünk egy csoportban a barcelonai világbajnokságon...

Benedek Tibor szövetségi kapitány többször jelezte, hogy a szóba jöhető nagyon erős riválisok közül nem szabad kihagyni Spanyolországot. Velük a felkészülés során egyszer sem találkozunk, de várhatóan nagyon erősek lesznek a vb-re.

Nemzetközi felkészülési torna, Portugalete (Spanyolország)

Ausztrália-Olaszország 8:7 (2:2, 0:1, 3:1, 3:3)

Spanyolország-Olaszország 9:9 (3:1, 2:2, 2:3, 2:3)

Spanyolország-Ausztrália 9:5 (1:3, 2:1, 4:1, 2:0)


A tornát Spanyolország nyerte az ausztrálok és az olaszok előtt.

Az olasz szövetségi kapitány, Alessandro Campagna a torna után kijelölte a világbajnoki címvédő olasz válogatott bacelonai csapatát:

Marco Del Lungo, Christian Presciutti (AN Brescia); Valentino Gallo (Posillipo); Amaurys Perez (Acquachiara); Alex Giorgetti (Debrecen); Matteo Aicardi, Maurizio Felugo, Niccolo Figari, Pietro Figlioli, Deni Fiorentini, Niccolo Gitto, Stefano Tempesti (Pro Recco); Christian Napolitano (Ortigia).