FACEBOOK

hozzászólás, 2010.12.12.

Nem sikerült megszereznie első trófeáját az újjászervezett, magyarokkal is megerősített Primorje Rijekának. A Horvát Kupa vasárnapi döntőjében jó kezdés után visszaesett a csapat és hiába hajrázott nagyot, a kupát a Mladost Zágráb nyerte. A Rijeka góljainak felét a magyarok dobták, megmutatjuk mind a négyet.

Horvát Kupa, döntő, Zadar

Mladost Zágráb-Primorje Rijeka 10:8 (2:2, 3:2, 4:1, 1:3)
G.: Hinics 4, Udovicsics 3, Petkovics 2, Zsivkovics, ill. Varga Dénes 3, Varga Dániel, X. Garcia, Glavan, Krapics, Paskvalin

Varga Dénes csodaszép góljával a Primorje szerzett vezetést és még 2:1-re is a Rijeka vezetett (Xavier Garcia találatánál Varga Dániel adta a gólpasszt). Úgy tűnt, hogy a rijekaiak nagyon nyugodtan játszanak, míg a fővárosiak idegesek; alig több mint öt perc telt el a meccsből és Udovicsics már a második hibájánál tartott. A meccs első felében a Mladostot Hinics tartotta versenyben, egymásután négyszer(!) lőtt gyakorlatilag teljesen egyforma centergólt.

A vezetést a második negyedben vette át a Zágráb, s egyre jobban elhúzott. A meccs a harmadik negyedben ment el, mert hiába egyenlített 5:5-ra Varga Dani, ezután zsinórban négy gólt kapott csapata anélkül, hogy egyszer is válaszolni tudott volna. A kritikus pár percben a Rijeka kihagyta előnyeit, hátul Car kapus teljesítménye nagyon visszaesett, az ellenfélnek meg minden bejött, még szerencséjük is volt.

A negyedik játékrész négygólos Mladost-előnnyel kezdődött, s Udovicsicsék láthatóan már csak az időt húzták. Az utolsó percek mégis sok izgalmat hoztak, a Primorje egyre közelebb került a hosszabbítás kiharcolásához. Még elég idő lett volna egyenlítésre, ha sikerül egy gólra felzárkózni, azonban a megítélt emberelőny egy balszerencsés húzással ért véget, a kapus védett. A meccset Varga Dénes foglalta keretbe, de utolsó találata már csak szépségtapasznak volt jó.

(A négy magyar gól és egy pompás Dumi-csavar a Videó-rovatban.)

Címkék: