FACEBOOK

Magyarország-Szerbia 10:8

Magyarország-Szerbia 10:8
hozzászólás, 2013.06.28.

A magyar válogatott ismét remek játékot nyújtva, hátrányból fordítva 10:8-ra legyőzte Szerbiát a Samartzidis Kupa második fordulójában.

Samartzidis Kupa, második kör

Magyarország-Szerbia 10:8 (1:3, 3:1, 4:2, 2:2)

Lamia, v.: Damcserszki (macedón), Borrell (spanyol)
Magyarország: Lévai, Gór-Nagy, Madaras 1, Szivós 2, Török 1, Varga Dénes 1, Hárai 1. Cs.: Salamon 1, Vámos 1, Hosnyánszky, Decker Á., Kis G. 2. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Szerbia: B. Mitrovics, Gocics 1, Udovicsics 1, Pijetlovics, Alekszics 1, Mandics 1, Prlajnovics 1. Cs.: Szaponics, Cuk 2, Nikics 1, Radjen, S. Mitrovics. G. Pijetlovics. Szövetségi kapitány: Dejan Szavics
Gól - emberelőnyből: 4/8, ill. 11/6

Csapatunk kicsit álmosan kezdett, s a szerbek gyorsan be akarták biztosítani a győzelemet, viszonylag simán elhúztak 3:1-re. Itt viszont elkezdtünk ébredezni, szép lassan visszakapaskodtunk, félidőben már 4:4 volt és valahogy lehetett érezni: minél közelebb kerülünk a szerbekhez, idegeskedés helyett annál nagyobb nyugalom lesz úrrá a csapaton. Többször is eldönthettük volna a meccset, de igazából a vége se hozott izgalmakat. Simán nyertünk - Szerbia ellen! Meg kell említeni Lévai Márton kiváló teljesítményét a kapuban, feladta a leckét a kapustársaknak és a "szelektornak" is.

A MECCS MAGYAR GÓLJAI

BENEDEK TIBOR közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Nagyon gratulálok a csapatnak, mert zseniálisan küzdött, de nem kell elájulni magunktól, mert azért messze vagyunk még a világbajnokságtól is. Elsősorban ez a konklúzióm a meccsről: nagyon örülök, hogy sikerült legyőzni a szerbeket, de remélem, hogy nem ez a győztes mérkőzés lesz a karrierem csúcsa!



Magyarország-Szerbia - vlv-képek (Samartzidis Kupa, 2013.06.28.)

VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor nyilatkozata

- Tibor, most nehéz lesz megmagyaráznod ezt a győzelmet, mert ugye arról volt szó, hogy nem hajtunk most már, nem érdekes, nem az eredmény a lényeg és úgy veritek meg a délszláv csapatokat, hogy hihetetlen.

- Képzeld ha hajtanánk, akkor mi lenne?! Hát igen, jól sikerült ez a mai nap. Ez emlékezetes marad a naptáramban, de azt gondolom, hogy nincs nagyon sok időnk örülni. Holnap megint van két meccsünk. Nyilván ezt most nehéz lesz ezt lezárni a fejekben a mai este folyamán, de nem is baj. Ez óriási eredmény, amit most elértünk ezen a tornán, de a holnapi meccs után újra kell mindent kezdeni. Nyilván most annyit elértünk, hogy azért belőlünk már készülni kell mindenkinek, az bebizonyosodott, még a szerbeknek is, de azért ne tévesszen meg senkit ez az eredmény. Még van három hét a világbajnokságig, mindenkinek fejlődnie kell, nekünk is nagyon sokat, de ha evvel a mérkőzéssel akarunk foglalkozni, ami most volt, akkor nagyon gratulálok a csapatnak és le a kalappal a munkájuk előtt!

(Lejegyezte: Danna)



Madaras Norbert nyilatkozata

- Norbi, gratulálok a mai győzelemhez. Kezd alakulni a csapat. Én laikusként így látom. Mit mondasz te?

- Én azt, hogy..., először is, a meccsel kapcsolatban, hogy 3:1-nél azért picit megijedtem az első negyedben. Annyira tompán kezdtünk. Megmondom azt is, hogy két meccs egy nap alatt - nem olyan könnyű. Tehát éreztem azt is, hogy át kell lendülni, nem is tudom, egyfajta holtponton és ez aztán a második negyedtől összejött. Ott elkezdtünk gólokat lőni, ami nekünk jót tett. Tehát, mintha azzal együtt javult volna fel egy kicsit a védekezésünk is. Többet segítettünk a kapusnak, az elején hiányoztak a blokkok. Úgyhogy, amellett hogy nyilván ezt helyén kell kezelni, mert azt is éreztem, hogy ők meg valahogy úgy..., nem azt mondom, hogy elbízták magukat, de megnyugodtak a második negyedtől. Aztán pedig nem nagyon tudtak már váltani. Tehát 3:1-re elmentek, egy picit megnyugodtak, aztán a végén egyszer-egyszer még kapkodtak is. Tehát mondom, a helyén kell kezelni, de mindenképpen jó jel.

- Hát igen, rossznak nem mondható.

- Nem, azért mondom, mindenképpen jó, de nyilván a helyén kell kezelni. Ugye mindenki sokat edz, mindenki panaszkodik, minden játékos, akivel beszélek, hogy edzésből jönnek, sokat edzenek, nyilván olyanok az edzők, hogy nem vették figyelembe ezeket a meccseket, ezért nem voltak könnyített edzések, de ez ránk is igaz.  Úgyhogy, ha nem is személyek alapján, de azért a vb-ig még sokat fognak változni a csapatok. Az ellenfelek ugyanezek, de nyilván azért mégis más lesz.

- Hogy látod mennyire számít a mennyiség? Volt egy időszak amikor éppen az volt a baj, hogy komoly csapatok ellen nem tudtatok játszani, és most egyre több komoly meccset játszotok, még akkor is, ha ilyen kifogás van, olyan kifogás van, ezek a játékosok ugyanazok akik világbajnokok lettek.

- Szerintem ezzel a csapattal, már a miénkkel, nincs más út. Sok a fiatal, akiknek..., ez az én vesszőparipám, de más a magyar bajnokság. Nem lebecsülésképpen mondom, de van az a szint, ez meg egy egész más szint. Más a játékvezetés, mások az ellenfelek, jobbak, dinamikusabbak, gyorsabbak. Itt jobban kell gondolkodni, többet kell, jobban kell észnél lenni. Tehát nekünk most igenis ilyen csapatok ellen kell játszani jó sokat.

- Köszönöm szépen, gratulálok.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Danna)



Lévai Márton nyilatkozata


- Marci gratulálok a mai teljesítményedhez. Tényleg hihetetlenül jól védtél. Feladtad a leckét mindenkinek, kapusoknak, vezetőknek.. Ez egy bizonyítás volt, gratulálok!

- Szia! Üdvözlöm a vlv nézőit. Köszönöm szépen. Igen, azt a visszajelzést kaptam és szerintem is jól védtem. Jó volt a védekezés. Helyenként fáradt volt a csapat, becsúszott egy-két gól, én is volt, hogy lemaradtam, de összességében jó volt.

- Lélektanilag milyen volt ez a meccs? A feléig körübelül nem úgy nézett ki, akkor egyenlítettetek 4-4-re, valahogy nem úgy tűnt hogy nagyon fog menni a dolog és a szerbek jobbak...

- Azért a vízből végig szorosnak tűnt, hiába léptek el 3:1-re, azért fölzárkóztunk 4:4-re. Én nem éreztem ezt az erőfölényt a vízből. A végén, de akkor is a részünkről :-).

- Láttál valami ijedtséget, vagy meglepetést a szerbek arcán?

- Ijedtséget nem, meglepetést se annyira.

. Tehát akkor már hozzászoktak ehhez...

- Hát talán annyi, hogy nagy részük nem nagyon ismert, úgyhogy nem nagyon ismerték a gyengeségeimet, de nem hiszem, hogy meglepődtek volna hogy más áll a kapuban, nem a Viktor.

- Szépen leért mindig a kezed, amikor a tested mellé helyezték a labdát...

- Hát igen, rutinos játékosok olyan helyzetekben, például ziccerben próbálnak kereszt lapost lőni és erre azért én számítottam. Végül jól jöttem ki.

- Teljesen elégedett vagy?

- Elégedett vagyok, igen. A csapattal is.

Köszönöm szépen. Gratulálok!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Danna)




Hárai Balázs nyilatkozata


- Pufi, gratulálok. Végigküzdötted az egész meccset és többnyire te nyertél. Ahogy a csapat is.

- Köszönöm szépen. Igazából nem nagyon tudok olyan mérkőzésről, amikor nem lenne bunyó, verekedés és bruszt. De hát ez a center/bekk-sors, ez sajnos ilyen. Úgy érzem, hogy ebből ma mi jöttünk ki jobban, mert nem hagyták a bírók amit elszoktak nekik engedni, ezt a kemény, verekedős játékot. Nagyon örülök, hogy sikerült nyerni a szerbek ellen. Ez mindig felemelő érzés.

- Hogy érezted belül, furcsa volt a meccs kicsit. Az elején elmentek és kapaszkodni kellett. Volt egy szakasz a vége felé, amikor egy picit már úgy lehetett érezni, hogy ti fogjátok alázni őket. Aztán persze ők is kijöttek ebből.

- Azért is volt nehéz ez a mérkőzés, mert reggel nagyon korán játszottunk és hiába volt délután időnk aludni, azért egy napon két mérkőzést játszani - ehhez nem vagyunk hozzászokva. Sajnos az elején egy picit el tudtak menni, de a végére úgy érzem, hogy ők is elfáradtak, belefáradtak abba, hogy nem tudnak nyerni ezen a mérkőzésen. Próbálkoztak még a végén is, de nem sok sikerrel.

- Milyen következtetést lehet levonni ebből a mai napból?

- Nyertünk két mérkőzést.

- Ennyi?

- Ennyi.

- Köszönöm. Jó pihenést!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Danna)



Kis Gábor nyilatkozata

- Kicsi, az első kérdés egészségügyi jellegű. Romlott? Javult? Tartod a helyzetet? Hogy van a kezed?

- Hát sajnos javulni még nem javult, romlani nem romlott, talán annyiból jobb, hogy kezdem megszokni az ezzel a kézzel való játékot. Úgyhogy az egészségemről ennyit tudok mondani.

- Na, hát akkor beszéljünk a mai meccsről. Elképesztő volt amit küzdöttetek és hát amilyen megoldásokat alkalmaztatok, a csavargólod, csupa nagy betűvel került fel a vlv-re. A szó szoros értelmében! Hihetetlen volt!

- Hát, köszönjük szépen. Megmondom őszintén, hogy picit engem is meglepett a magabiztos vezetés végig a mérkőzésen. Viszont amit nagyon ki szeretnék emelni: az a jó, hogy megnyugodtunk, mármint hogy nyugodtan tudtunk játszani a vezetésnek köszönhetően és nem lett elkönnyelműsködve se semmi és nem is lett túlidegeskedve, hanem egyszerűen játszottuk a játékunkat, amit délelőtt elkezdtünk Montenegró ellen. A mai nap tényleg erről szólt, hogy az első felében a mérkőzésnek megszereztük a vezetést és nagyon fegyelmezett, nagyon jó játékkal, védekezéssel, támadással, végig vezetve megnyertük a mérkőzést. Úgyhogy ez egy nagyon szép dolog, de úgy gondolom, hogy persze, a szerbeket megverni nagyon jó dolog, de nem szabad semmilyen komoly konklúziót levonni ebből, mert messze van még a világbajnokság, nekik is volt hiányzójuk, úgyhogy… Meg hát ők is munkából jönnek, pont beszélgettem a szerb csapattársaimmal és mondták, hogy Kanadából jöttek ma reggel, hajnali 4-kor, ez a második meccsük, úgyhogy fáradtak. Szóval örüljünk neki, persze, de...

- Jó pihenést kívánok!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Szivós Márton nyilatkozata

- Gratulálok Marci ehhez a mai teljesítményhez. A csapatnak is nagyon jól ment, te pedig az egyik vezéregyéniség voltál. Légy szíves értékeld, mesélj egy kicsit.

- Köszönjük szépen a gratulációt. Örülök, hogy ilyen összeszedetten és jól játszottunk, ma már másodszorra. Ezért jöttünk, hogy ezekkel az erős csapatokkal találkozzunk és teszteljük magunkat, teszteljük őket és szerintem jó hogy eljöttünk ide.

- A szerbeken láttál meglepetést, amikor úgy a vége felé rájöttek, hogy hiába van még másfél perc, nem tudják már behozni?

- Hát nem tudom, nem figyeltem őket, megmondom őszintén. Nem vettem észre rajtuk semmi különöset. Nyilván szerettek volna nyerni, azért azt lehetett érezni. Senki nem úgy megy be a vízbe, hogy ki fog kapni, vagy ki szeretne kapni. Küzdöttek.

- Ebből a meccsből mi marad meg bennetek? A ti fejetekben? És az övékben?

- Azt nem tudom, hogy az ő fejükben mi marad meg. Nekünk ez, azt gondolom, hogy egy nagyon pozitív napcvolt. Ebből le kell vonni a jó dolgokat és a rossz dolgokat, mert természetesen azért becsúsztak hibák is ezen a mai napon, de azért megmutatta, hogy ha összeszedetten játszunk, akkor nagy eredményeket tudunk elérni. Dolgoznunk kell tovább.

- Holnap mi lesz?

- Nem tudom. Két meccs lesz. Most próbálunk pihenni, ma este és akkor holnap megint játszunk két meccset. Nem baj az, hogy ez így alakult. Ez fizikálisan is egy komoly erőpróba nekünk, meg koncentrációban is. Jó. Jó, örülök, hogy eljöttünk erre a tornára. Dolgozunk.

- Jól van Marci, gratulálok. Sok sikert holnapra és nézzük tovább akkor a meccset.

- Köszönjük. Hello.

(Lejegyezte: Danna)


A torna másik péntek esti mérkőzésén:

Görögország-Olaszország 8:11 (2:3, 3.2, 2:2, 1:4) (Alex Giorgetti három gólt lőtt)


A további program (időpontok magyar idő szerint):

Június 29., szombat

09.00 Olaszország-Magyarország
10.30 Montenegró-Szerbia

18.30 Olaszország-Montenegró
20.00 Görögország-Magyarország

Június 30., vasárnap


07.45 Szerbia-Olaszország
09.15 Görögország-Montenegró


ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK:

Magyarország-Szerbia 10:8 (1:3, 3:1, 4:2, 2:2)
G.: Kis G., Szivós 2-2, Hárai, Varga Dénes, Madaras,  Vámos, Török, Salamon

VÉGE!

0.10-nél kiállítás, Lévai felteszi a koronát!

0.23-nál Dejan Szavics időt kér.

Udovicsics kapufát lő, a miénk a labda, az utolsó percen belül vagyunk.

Salamon kipontozódik, Mandics belövi  10:8 - 1.44 még.

Szivós - fölé.

Szivóst küldik ki, megszerezzük a centernek feltett labdát.

Alekszicset kiállítják, Szivós belövi - 10:7 (3.14 még)

Lévai most Mandics lövését fogja. Négy perc van még.

Kis Gábor centerggólt lő. klasszikusat. hatalmasat. 9:7

4.50 még.

Alekszics viszont betalál - 8:7

Rafinált centerpasszal próbálkozunk, de nem jön be.

Lévai kivédi Udovicsics lövését.

Egy passzon elmegy a fór.

Hosi-csavart véd Mitrovics, de gyorsan kontra a szerbek ellen. Hárai kiállítást harcol ki, Benedek Tibor pedig időt kér. 6.27 van hátra a meccsből.

Bejátszott labdát szezünk meg.

Török hozza el.

SZÜNET

Varga Dénes még megpróbál egy csavart.

Lévai nagyot véd.

Kiállítást is kapunk, Salamon váratlanul lövi rá - 8:6

Hosnyánszky lövése után szöglet. Jön a utasítás: teljen el 15 másodperc.

Udovicsics minden dühét beleadja - 7:6

Majd egy centerlövést hárít. Szivós megúszik, ötméteres! Török Béla belövi! - 7:5

Lévai szögletre véd.

Elmegy a támadásunk egy rossz passzon. Három perc még a szünetig.

Szerb ejtés - fölé.

Szivós egy az egyben becsapja védőjét, nincs sípszó.

Decker Ádám kipontozódik, Nikics behúzza középről Alekszics labdáját - 6:5

Három perc telt el a negyedből.

Vámos két lóba után nagy gólt lő - 6:4

Lévai véd.

Most sajnos ellenünk is.

Kontra a szerbek ellen.

Hárairól jön a fór - kimarad, Szivós lövését blokkolják.

Hárai ötméterest harcol ki, Szivós belövi, először vezetünk a meccsen - 5:4

Varga Dénes nyeri a ráúszást.

FÉLIDŐ

Hosnyánszky lövését védi a kapus.

Egyre parázsabb a hangulat a vízben.

Decker Ádám második kiállítása. És sikerül kivédekezni!

Megszerzik a Kicsinek betett labdát.

Vámos lövése után szöglet.

Radjen lövése kapufa.

KIS GÁBOR CSAVARGÓLT LŐ HÁTULRÓL! - 4:4

Salamon kiállítása utáán a végletekig kijátsszák és Cuk belövi - 3:4

Szivós keresztpassza Madarasnak, aki kapásból bevágja - 3:3

Megint Hárai lőhet közelről, de nem volt elég helyezett a labda. Túl vagyunk a negyed felén.

Újabb centerpasszt szerzünk meg.

Szivós lövése mellé megy.

Lévai konkrétan ziccert véd.

Lefordulunk, Udovicsicset kiállítják, Varga Dénes közel se megy, messziről vágja be a kapuba - 2:3

Madarast kiállítják, Lévai szögletre véd. Megússzuk.

Hárai kiharcolja a helyzetet, nem vár sípra sem, de sajnos nem megy be.

Centerpasszt viszünk el.

Hárai félcsavar - mellé.

Szivós most megszerzi a labdát.

SZÜNET

Salamont kiállítják. Cuk átlövi Lévai kezét - 1:3

Kis Gábor befordul, de nem tud egy rendeset lőni, védi a kapus.

Egy perc még az első szünetig.

Gór-nagy második kiállítása, Prlainovics belövi - 1:2

Elöl semmi, hátul Hosnyánszky blokkol..

Most Törököt állítják ki, ezt is sikerül kivédekezni.

Hárai labdát kap és körforgást rendez, kétszer forgatja meg védőjét és a közben kimozduló kapust, majd beteszi, szép gól volt! - 1:1

Decker Ádám kimegy. Megússzuk!

Lévai véd. Dumi kényszerlövése - Hárait találja el.

Mandicsot kiállítják, Varga Dumi azonnal visszakapja, ziccerben lő, de a labda elakad a kapus letett kezében, így is majdnem becsúszik, de mégse.

Kontra Pijetlovics ellen.

Labdát vesztünk elöl.

Labdát szerzünk hátul.

Varga Dénes lövését blokkolják.

Rögtön jön az első kiállítás, Gór-Nagy. Gyorsan megjáratják és Gocics belövi a hosszúba - 0:1

Prlainovics hozza el a labdát Szivós elől - épphogy.

A találkozó magyar idő szerint 18.30-kor kezdődik.

A magyar csapat kapuját Lévai védi. A két kimaradó: Bátori Bence és Tóth Márton.