FACEBOOK

Az első jelentés Lamiából

Az első jelentés Lamiából
hozzászólás, 2013.06.27.

Kicsit elcsigázva, mintegy 11 órás utazást követően, München és Athén érintésével megérkezett a görögországi Lamiába, a pénteken kezdődő nemzetközi felkészülési torna helyszínére a magyar válogatott.

Alig múlt hajnali öt óra, amikor ez első játékosok elkezdtek szállingózni a ferihegyi indulási váró bejáratánál. Vámos Marcika volt a legfrissebb, majd Decker Ádám és Hárai Pufi csatlakozott hozzá.

Még szinte minden újonnan érkező félálomban volt, amikor Decker Ádám egy dobozt tartott elé, hogy megkínálja a játékostársat a felesége által készített képviselőfánkkal (gyorsan elfogyott).

A becsekkolás simán ment, tekintettel arra, hogy csak csomagot kellett feladni, mindenki előre kiállított beszállókártyával érkezett a reptérre.

Az élénkség első jeleit egy újságos kioszknál lehetett felfedezni. Valaki ugyanis észrevette, hogy a friss Nemzeti Sportban nagy terjedelemben foglalkoznak Kis Gábor sérülésével, még testtérkép is illusztrálja a mondanivalót... A Kis Gábort gyorsan odahívó társak kaján vigyora leírhatatlan, talán a fotó visszaad valamit.



A kép nem beállított, de azért a reklámért a nemzeti sportos kollégáktól kérünk majd valamilyen marketing-viszonzást a vlv-nek...


Tulajdonképpen gyorsan ment minden, de mivel ellenkező irányba, Münchenbe indult a csapat, s ott szállt át az athéni gépre, azért a repülőút is hosszadalmas és fárasztó volt.

Athénban pedig (miután elégedetten nyugtázta mindenki, hogy az ilyen szempontból veszélyes átszállásos utazás ellenére valamennyi csomag megérkezett a célállomásra) egy újabb tortúra következett. Kiderült, hogy Lamia városa 220 kilométerre van. Az emeletes  busz felét már elfoglalta a montenegrói válogatott, természetesen minden játékos két helyet igénybe véve, amit a magyarok nem is vettek zokon, hiszen ők sem férnek el egy ülésen. Érdekes élmény vízilabdázókat egyszerű utasok számára készített ülésbe bepréselődve látni, különösen ilyen gyakoriságban.

Az utat három és fél óra alatt tette meg a busz, amelyek légkondicionálásáról a tetőn elhúzható tolóablak gondoskodott.

Szinte felüdítő vita után a szálláshelyet is elfoglalta a csapat (kicsit kellett csak licitálni, hogy pontosan hány tagú is a magyar csoport és ennek megfelelően hány szobára van szükség).

Eközben nagyon jellemző módon megérkezett az első "értelmes kérdés" a recepcióshoz: Van-e internet és mi a jelszó? Na kinek jutott eszébe először? Na kinek? Hát persze, hogy Kicsinek. Ettől kezdve futótűzként terjedt, hogy "internet_hotel_samaras" -  nyugodtan írhatom, senki nem rontja a bizniszemet.

A társaság nem sokkal később, öt órakor egy közeli vendéglátóipari létesítményt keresett fel, mert addigra már sokan elég nyűgösek voltak az étkezéssel kapcsolatos elvonási tünetek miatt. Ez a szeansz zajlik most, utána edzés a versenyhelyszínen, azt követően újabb információkkal (fotókkal és videókkal) jelentkezem.

(Annyit elöljáróban, hogy Kis Gábor gyengének érzi a kezét, továbbra is nehezen mennek neki a markoló mozdulatok, de mint tudjuk, neki most az a feladata, hogy összeszorítsa a fogát. Ezt fogja tenni.)


Utazás Lamiába és az esti edzés - vlv-képek (2013.06.27.)


Azt ismerik, hogy két Varga utazik a repülőn? Egy Dumi és egy Bendegúz...


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor az első lamiai edzés után

- Tibor, egy elég nehéz nap végén vagyunk. Nem tudom, lesz-e ma még programotok, videózás, ilyesmi. Mindenesetre értékeld ezt az utazást, napot, edzést néhány mondatban!

- Hosszú utazás volt, nagyon korán keltünk, egész nap utaztunk. Szerintem jót tett a fiúknak ez az esti átmozgató edzés, azért holnap, meg holnapután nehéz napjuk lesz. Ma már nem videózunk. Holnap reggel 7-kor kelünk a 10 órás meccsre, korai meccs, de lesz majd a világbajnokságon is korai meccsünk – ha nem is ennyire korai. Jó lehetőség, hogy jó csapatokkal játsszunk holnaptól.

- A holnapi egy még nehezebb nap lesz, mint a mai. Mivel lennél elégedett? Mi az a játék, mutatott forma?

- Csapatkeresés van most. A délelőtti meccsen van a hangsúly inkább, Montenegróval játszunk – ez egy komplett Montenegró, már itt van mindenki, aki a világbajnokságon játszani fog. Készülünk rájuk, kicsit máshogy, mint a Világliga-mérkőzésnél. Jó mérkőzést várok, hajtós mérkőzést, erőszakos játékot. Aztán valahogy kipihenjük magunkat estére, a következőre.

- A csapatunkról tudsz mondani már valamit, vagy ezt majd reggel?

- Majd reggel.

- Csapatkapitány?

- Madaras Norbi, ez már rég eldőlt:-)

- Köszönöm szépen, jó éjszakát kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Madaras Norbert az első lamiai edzés után

- Szervusz, Norbi! Görögországban vagyunk, megérkeztetek, edzettetek, holnap jön az első meccs…

- Meg a második is:-)

- …meg a második is, igen. Te vagy a csapatkapitány, légy szíves, értékeld a mai napot egy kicsit!

- Volt egy hosszú és fárasztó utazás, de azt hiszem, ez mindenkinek így volt. Athéntól még buszoztunk egy 3 órát körülbelül. Holnap két meccs, nem is akármilyen, egy Montenegró meg egy szerb. Nyilván, azt mondom, hogy valahol a felkészülés része mindenkinek, de azért szép lassan közelítünk a vb felé.

- Jól ismersz mindenkit az ellenfeleknél, együtt utaztatok. Ilyenkor milyen a kapcsolatotok, megy a zrikálás?

- Jó, nekem pont a Recco miatt azért jó sok csapatból volt már jó sok csapattársam az elmúlt években – azt mondom, hogy minden fontosabb, vagy jobb válogatottban van olyan, akivel játszottam együtt. Beszélgetünk, ki hogy van, mi lesz vele. De azért sosem feledjük, hogy itt most mi ellenfelek vagyunk.

- Mire számíthatunk holnap? Talán a két legnehezebb ellenfél.

- Szerintem a szombati két meccs sem lesz könnyű. Holnap fizikai megterhelés lesz, talán a fizikálisan két legjobb csapattal játszunk, holnapután pedig ugye úszni fogunk jó sokat:-) Ebből a szempontból más lesz a két nap, de majd meglátjuk. Nem ismerem ezt a Montenegrót, ez más, mint ami a Világligán volt. Most itt van három olyan játékos, aki jobb bármelyiknél – a két Janovics, és Ivovics, akikkel ez a Montenegró egészen más lesz, mint amilyen volt. Tulajdonképpen a mostani csapat a tavalyi olimpiai csapat, kivéve talán két embert közülük.

- Akkor úgy teszem fel a kérdést – mert nem akarsz válaszolni –, hogy mivel lennél elégedett holnap?

- 10:10-et játszottunk velük talán két hete, holnap is valami hasonló eredményt várok. Mindenképpen az a lényeg, hogy meccsben legyünk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)

Kis Gábor az első lamiai edzés után

- Szervusz, Kicsi! Először is azt kérdezem, hogy hogy van a kezed? Milyen állapotban vagy?

- Köszönöm szépen, minden rendben. A kezem alakul, reméljük, hogy jobb lesz. Bizakodó vagyok, napról napra jobb. Tónai bácsi azt mondta, ez sajnos ilyen sérülés, eltelik egy kis idő, míg elkezd javulni.

Megérkeztünk, kicsit fáradtkásak vagyunk, mert hosszú volt ez a mai utazás, és így kicsit nezebben tudunk készülni a holnapi mérkőzésre, de ... (nemtudja folytatni Varga Dénes "zavaró tevékenysége miatt")

Szóval: túl vagyunk ezen a napon, megvagyunk egy edzéssel, láttuk, milyen az uszoda, kicsit mozogtunk is benne, lőttünk, lábtempóztunk úsztunk a mai edzésen, úgyhogy várjuk a holnapi mérkőzéseket. Kemény két napunk lesz, igyekszünk a legtöbbet kihozni ebből a tornából.

- Nem tartasz kicsit a meccsektől a kezed miatt?

- Nem tartok, mert nincsenek fájdalmaim, csak gyenge, ami inkább dühítő. Ez rosszabb érzés, mintha fájna, mert így idekeskedek, hogy megfogok-e egy repülő labdát, passzt, de remélem, hogy ezzel nem lesz gond. Remélem, előbb-utóbb rendbe jövök. (Nevetésbe fullad a beszélgetés, mert a kép hátterében Varga Dénes és Hoszynánszky Norbert elkezdte látványosan rágni a szálloda falát.)

- Hát ennyi volt akkor!

- Köszönöm szépen :-)


A Samartzidis Kupán részt vevő magyar válogatott:

Lévai Márton, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Madaras Norbert, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Tóth Márton, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).


A Samartzidis Kupa programja (időpontok magyar idő szerint):

Június 28., péntek

09.00 Magyarország-Montenegró
10.30 Szerbia-Görögország

18.30 Magyarország-Szerbia
20.00 Görögország-Olaszország

Június 29., szombat

09.00 Olaszország-Magyarország
10.30 Montenegró-Szerbia

18.30 Olaszország-Montenegró
20.00 Görögország-Magyarország

Június 30., vasárnap


07.45 Szerbia-Olaszország
09.15 Görögország-Montenegró