FACEBOOK

Samartzidis Kupa - itt az utazó keret

Samartzidis Kupa - itt az utazó keret
hozzászólás, 2013.06.25.

Benedek Tibor szövetségi kapitány a kedd délelőtti "edzésfolyam" után kihirdette a hétvégi, görögországi Samardzitis Kupára utazó 15 játékos nevét.

A Samartzidis Kupán részt vevő magyar válogatott:

Lévai Márton, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Madaras Norbert, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Tóth Márton, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).

Mint ismeretes, Varga Dániel csapatkapitány ujja a Világliga cseljabinszki végső fináléjában, a szerbek elleni meccsen megsérült, a játékost műteni kellett. A "választék" így 19 emberre szűkült, s a napokban Kis Gábor center is sérülést szenvedett, így kétségessé vált az utazása.

A vlv információja szerint Bedő Krisztián a görögországi torna idejére csatlakozik a junior válogatotthoz, amely Szlovákiában vesz részt közös edzéseken a szlovák korosztályos válogatottal.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Kis Gábornak még zsibbad a keze, de játszania kell. Ha nincs veszélye annak, hogy rásérül, márpedig nincs, akkor össze kell szorítania a fogát és csinálnia kell, mert ő nem szerepelt a Világligán, ezért "játékhiánya" van. Ami a kapusokat illeti, szerettem volna mindhármat kivinni, hogy bizonyítási lehetőséget adjak, de mivel a mezőnyjátékosoknál bizonytalanság alakult ki, így csak ketten utaznak, s azért Lévai a másik, mert szerettem volna őt is látni éles meccseken.

- Döntöttél e már Varga Dani sorsáról?

- Nem. Csak a görögországi torna után.


A Samartzidis Kupa programja (időpontok magyar idő szerint):

Június 28., péntek

09.00 Magyarország-Montenegró
10.30 Szerbia-Görögország

18.30 Magyarország-Szerbia
20.00 Görögország-Olaszország

Június 29., szombat

09.00 Olaszország-Magyarország
10.30 Montenegró-Szerbia

18.30 Olaszország-Montenegró
20.00 Görögország-Magyarország

Június 30., vasárnap


07.45 Szerbia-Olaszország
09.15 Görögország-Montenegró