FACEBOOK

Pólóünnep Tatabányán

Pólóünnep Tatabányán
hozzászólás, 2013.06.22.

Újabb gálameccset játszott a nagyválogatott a fiatalokkal. A helyszín ezúttal a tatabányai Gyémánt Fürdő volt. Nyilatkozatok, gólok, fotók.

Magyar válogatott-Junior válogatott 13:7 (1:3, 3:0, 7:3, 2:1)
Tatabánya, v.: Vogel, Németh A.
Magyar válogatott: Lévai, Gór-Nagy, Török B., Bátori 2, Vámos 1, Szivós 2, Hárai 2. Cs.: Tóth M. 2, Decker Á., Jansik D., Salamon 4, Kis G.. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Junior válogatott: Molnár D., Jansik Sz., Bedő 2, Berta, Csapó 1, Lőrincz, Szabó B. 1 Cs.: Zalánki, Tóth B. 1, Manhercz K. 1, Sedlmayer, Telegdy, Német T. 1, Bendes V. (kapus) Szövetségi kapitány: Horkai György
Gól - emberelőnyből: 1/9, ill. 1/8
Gól - ötméterssből: 3/3, ill. 2/2
Kipontozódott: Jansik D., ill. Telegdy, Szabó B.

A meccsre éppen hogy csak leért a két csapat, mert buszuk lerobbant, egy másik buszt kellett hívni a szállításukhoz.

Mint megérkezésük után kiderült, a felnőtt válogatottból hiányzott Madaras Norbert, Varga Dénes, Nagy Viktor és Hosnyánszky Norbert. Mind családosok, de nem csak a gyerekek miatt kaptak szabadnapot, (hiszen akkor Gór-Nagy Miki is lazíthatott volna...), hanem azért, mert Benedek Tibor számottevő játéklehetőséget kívánt adni azoknak, akik nem szerepeltek a Világliga szuperdöntőn.

A meccs a helyi egyesület évzáró rendezvényének fénypontja volt. A nagyválogatott nehezen lendült játékba (meccs utáni nyilatkozataiban mindkét csapat játékosai elmondták, hogy kemény edzésekből jöttek a gálamérkőzésre), így a juniorok az első negyed végére 3:1-re elhúztak.

Nem sokáig tartott a "felfordulás", a nagyok szép lassan felülkerekedtek, egyre magabiztosabbá váltak, s ahogy a juniorok fáradtak, sorra lőtték góljaikat.

A végén mégis mindenki elégedett volt.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Lévai véd


Salamon második gólja


Tóth Márton első gólja


Lévai-védés


Csapó ötméteresgólja


Hárai csavargólja


Ezt meg kell nézni! Na nem mintha Hárai csavarja vagy Bátori ejtésgólja piskóta lett volna, de Manhercz Krisztián olyan ravasz gólt lőtt az egyébként kiválóan védő Lévainak, hogy az csuda!

Visszafele úszva valószínűleg túlságosan büszkén nézhetett ki edzőjére, Horkai György ugyanis a "néma csendre" is visszaszólt. Ne nézz ide! Ne nézz ki! Megmondtam neked, ha szemtelen vagy, akkor lőjél gólt legalább!

Íme a jelenet - elejétől a végéig:


Tóth Márton ötméteresgólja


Bátori ejtésgólja


Német Toni gólja


Salamon harmadik gólja


Lévai emberhátrányban véd


Salamon negyedik gólja


Szivós-lövés, Bendes és a kapufa véd


Vámos-kapufa emberelőnyben


Hárai második gólja


Tóth Márton blokkol


Berta blokkol


Szivós-bomba


Bedő második gólja



Benedek Tibor nyilatkozata

- Tibor, gratulálok a mai meccshez, és a hangulat is tényleg nagyon jó volt, jól érezte magát mindenki. Először arról beszéljünk, hogy miért adtál szabadnapot néhány játékosnak?

- Több okból is. Az egyik: voltak, akik nagyon sokat játszottak Cseljabinszkban, és fáradtabbnak éreztem őket. A másik ok az, hogy tizenhárom játékossal játszottunk, úgyhogy nem tudott volna mindenki játszani. A harmadik, hogy olyan játékosok lehetőséget kapjanak, akiket szerettem volna többet látni, tehát, hogy lehetőséget kapjanak ezek játékosok, akik nem voltak Cseljabinszkban, egy felhozó meccsre a nehéz athéni torna előtt.

- Hogy értékeled ezt a mai teljesítményt?

- Nagyon keményen dolgoztunk reggel, nagyon erős edzés volt. Ez az első negyedben abszolút látszott, le voltunk teljesen lassulva, aztán szép lassan melegedtünk be a mérkőzésbe, és a harmadik negyedtől már láttam, hogy elkezdenek pörögni a játékosok.

- Mi a programotok az utazásig? A görögországi útig…

- Most még itt van egy vacsoránk, aztán utána kapnak a fiúk egy nap pihenőt, és hétfőn kezdünk újra dolgozni. Nagyon nehéz jövő hetük lesz, ez még egy nagyon nagy terheléses hét lesz, aminek a vége az extraterheléses torna, ahol két nap alatt négy mérkőzést kell játszani. Továbbra is azt mondom, hogy nem tudom ezt úgy venni, mint egy igazi tornát, hiszen teljesen "egészségtelen" formában zajlik. Nekünk viszont abból a szempontból nagyon fontos, hogy lássam azt, hogy a játékosok hogy reagálnak, ezek a játékosok, akiket most próbálgatok, és hogy ki az, akivel valamennyire pótolható lesz Varga Dani.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Horkai György nyilatkozata

- Gyuri, gratulálok nektek, különösen az első negyedhez! Megfordult a fejedben, hogy esetleg nyertek?

- Nem, én nem foglalkoztam azzal. Eddig is mondtam, hogy nekünk megtiszteltetés a magyar válogatott ellen játszani, és minden egyes mérkőzés tanulságos kell legyen, mint ahogy most is az volt. Nem játszottunk rosszul, de elkövettünk olyan hibákat, amiket nem kéne, annak ellenére sem, hogy világklasszis játékosok ellen követtették el őket.

- Ilyenkor a meccs közbeni visszaesés mennyire írható a fáradtság rovására? Mégiscsak más korosztály, és nagyon kemény az ellenfél…

- A korosztály nem is annyira fontos, sokat számított nekünk az OB1, inkább az érződött, hogy komoly edzésben vagyunk, két hete kezdtük csak el. Tegnap játszottuk az első kétkapus edzést az Universiade-válogatottal, ez gyakorlatilag a második volt, egy-két dologgal így is elégedett vagyok, annak ellenére, hogy persze vannak hibák.

- Hogy értékeled a fiúk formáját? Mi az, amit eddig bizonyítottak?

- A forma olyan, amilyennek most lennie kell. Még nem játszottunk, még nem gyakoroltunk be dolgokat, valamint a fáradtság is közrejátszik. Hosszúkat úszunk, inkább állóképességi edzések vannak, aztán később jön majd a gyorsítás, meg a mérkőzések, többet fogunk játszani, a formánk lesz még jobb is!

- Jó munkát kívánok, gratulálok!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Szivós Márton nyilatkozata

- Csapatkapitány Úr, gratulálok a mai győzelemhez! Az első szünetben nem érezted úgy, hogy veled tolnak ki most a fiúk? :-)

- Neeeem! :-) Először is nagyon örülök, vagyis annyira azért nem, jobban örülnék ha Dani itt lenne, és ő lenne a kapitány. Ettől függetlenül megtiszteltetés, hogy a mai mérkőzésen én lehettem. Délelőtt volt egy nagyon kemény edzésünk, szerintem ez látszódott az első negyedben, utána átestünk a holtponton és egyre jobban kezdtünk el játszani, egyre dinamikusabbak lettünk.

- Láttam, hogy a végén már presztízskérdést csináltatok abból, hogy legyen még gól! Ilyenkor a fiatalokat szándékosan próbáljátok nevelni?

- Nem, nem kell nevelni őket. Jól játszottak, keményen, mi is odatettük magunkat egyre jobban, ez egy válogatott mérkőzés, és nem vehetünk semmit félvállról, ha valamit el akarunk érni.

- A jövő héten nagyon nehéz hetetek lesz. Gondolom a  hét eleje az edzések miatt lesz kemény, a második fele pedig a meccsek miatt. Mit szólsz ahhoz a programhoz, ami kint vár titeket Görögországban?

- Ez a program, ezt kell megoldani!

- Ilyen egyszerű?

- Szerintem igen!

- Reggel Montenegró, este Szerbia!?

- Ez van, nem mi írtuk a programot, megcsináljuk! :-)

- Oké, sok sikert kívánok! :-)

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Csapó Miklós nyilatkozata

- Gratulálok, Miklós a teljesíményetekhez! Nagyon jól játszottatok, a végére kicsit elment az erő, nem? Hogy érékeled a meccset?

- Az első negyed jól sikerült, jól tartottuk magunkat.

- Akkor le keleltt volna fújni a meccset...

- Igen, igen. A másodikban is, úgy gondolom, hogy még jól játszottunk, aztán a harmadik-negyedik negyedben, ahogy mondtad, kicsit elfáradtunk, de azt gondolom, hogy nincs miért aggódnunk, mert ez nem rossz eredmény egy ilyen válogatott ellen - egyrészt. Másrészt idén nyáron ez a második kétkapus edzésünk, meccsünk volt, szerintem nincs miért aggódnunk.

- Hogy látod, mennyire kezdtek összeállni, nyáron ugye nagyon komoly torna lesz, mindenki vár tőletek valami szép eredményt, hogy áll a csapatépítés?

- Én azt gondolom, hogy a két hét munkához képest nagyon jól. Nyilván még az elején vagyunk, tehát dolgozunk, inkább még a fizikai részén - dolgozunk.

- Mi az, ami már jól megy? Hogy ne azt mondjuk, hogy mi az, ami nem megy jól..., mi az ami jól megy?

- Az úszás, azt nyomjuk rendesen, jó erőben is érzem magunbkat, nyilván a fáradtság ellenére. A fórokat nagyon be kell gyakorolnunk, mert szerintem azon fog múlni az egész világbajnokság, úgyhogy dolgozunk, tényleg.

- Sok sikert és jó munkát a nyárra!

- Köszönöm szépen!



Salamon Ferenc nyilatkozata

- Tudom, hogy ez egy barátságos edzőmeccs volt, de hát azért azt hiszem, négy gól, az négy gól. Ugye jól számoltam?!

- Igen.

- Négy gól, négy gól… Hogy érezted magad?

- Köszönöm szépen, üdvözlök mindenkit. Nagyon jól éreztem magam, mert sütött a nap, jó idő volt, sokan kint voltak, és itt látszik, hogy végül is nyári sport a vízilabda, és jó volt, jó hangulat volt. Igazából ez egy jó felkészülés volt, a közönség meg szerintem jól szórakozott.

- Amióta visszajöttél, mit tapasztalsz? Hogy érzed magad? Milyen a légkör? Milyen a munka?

- A munka továbbra is magas szinten folyik, a légkör meg már-már szinte családias jellegű, ami szerintem jó dolog, és így mindenki egy kicsit többet hozzá tud tenni a saját kis egyéniségéből.

- Jól ment neked most a játék, de hát hamarosan csapathirdetés lesz, illetve utazókeret-hirdetés. Mire számítasz?

- Először is a görög túrára lesz egy utazókeret…

- …igen, arra gondoltam…

- Bizakodom, mindent megteszek edzésen és meccseken is, úgyhogy..., én nagyon szeretnék a csapatba bekerülni, de hát ezzel nem vagyok egyedül, többen pályázunk a posztokra, aztán majd meglátjuk. Ami lehetőség van, azzal élni kell, és akkor a végén meglátjuk, hogy sikerül…

- Sok sikert kívánok

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Bendes Viktor nyilatkozata

- Van statisztikád arról, hány gól volt, amíg te védtél?

- Körülbelül nyolc gólt kaphattam, nem ezt számoltam, nekem nem ez volt a lényeg. Próbáltam azokat a dolgokat megcsinálni mérkőzés alatt, amiket a kapusedzőnk javasolt. Úgy gondolom, ez részben sikerült, részben nem. Voltak hátráltató tényezők, például a nap, aztán a harmadik negyedben a védekezés nem úgy sikerült, ahogy az első kettőben. Megpróbáltunk mindent megtenni, szerintem jó gyakorlás volt.

- Mennyire erős az ellenfél ilyenkor, és mennyire kegyetlen? Láttam, hogy egy perccel a vége előtt még hajtottak, hogy gólt lőjenek…

- Kegyetlennek semmiképp nem mondanám őket, viszont a világ egyik legjobb csapatáról beszélünk, nagyon keményen játszanak ellenünk, de nagy megtiszteltetés az egész!

- Gratulálok a teljesítményetekhez, és sok sikert kívánok a nyárra!

- Nagyon szépen köszönjük!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)