FACEBOOK

Samartzidis Kupa - két nap alatt négy meccs

Samartzidis Kupa - két nap alatt négy meccs
hozzászólás, 2013.06.21.

Kialakult a jövő heti, görögországi Samardzitis Kupa nemzetközi felkészülési torna programja. Ellenfeleink sorrendben: Montenegró, Szerbia, Olaszország, Görögország. Két nap alatt négy meccs. A teljes menetrend és Benedek Tibor nyilatkozata a tornáról:

Kialakult a jövő heti, görögországi Samartzidis Kupa nemzetközi felkészülési torna programja. Ellenfeleink sorrendben: Montenegró, Szerbia, Olaszország, Görögország. Két nap alatt négy meccs. A teljes menetrend:

A jó nevű Samartzidis Kupa - amelynek most Lamia városa ad otthont - idén talán minden idők legerősebb mezőnyét vonultatja fel.

Mint Benedek Tibor szövetségi kapitány többször hangoztatta, a tornán nem "erődemonstrációra" készülünk, nem a győzelem az elsődleges cél, hanem játékrendszerünk csiszolása. Ehhez újabb feladatként társult a Világliga szuperdöntő után, hogy sikerüljön megtalálni az ujjsérülést szenvedett Varga Dániel esetleges pótlását szolgáló legideálisabb megoldást.

A háromnapos torna szervezői nem bántak velünk kesztyűs kézzel a program összeállítása során: négy meccsünket (nem akármilyen ellenfelekkel szemben) két nap alatt kell lejátszanunk.

Benedek Tibor a vlv-nek elmondta, hogy 15 játékossal veszünk részt a tornán, az utazókat várhatóan hétfőn jelöli ki.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Nyilván költségkímélő ez a megoldás, hiszen egy ötcsapatos torna megrendezése sokkal többe kerülne, ha elhúznák időben. Számítottam arra, hogy lesz olyan nap, amikor több meccsünk is lesz, s mivel 15 játékossal megyünk, ezért kicsit jobb a helyzet. Hogy mindkét napon két meccsünk lesz, ez - érdekes... Mindegy, ez van, jó kis lehetőség lesz a gyakorlásra. Ez egy igazi szupertorna, örülök, hogy ismét játszhatunk a szerbekkel és a montenegróiakkal is, akiknél már valószínűleg ott lesz a Cseljabinszkban még hiányzó három játékos.

A Samartzidis Kupa programja (időpontok magyar idő szerint):

Június 28., péntek

09.00 Magyarország-Montenegró
10.30 Szerbia-Görögország

18.30 Magyarország-Szerbia
20.00 Görögország-Olaszország


Június 29., szombat

09.00 Olaszország-Magyarország
10.30 Montenegró-Szerbia

18.30 Olaszország-Montenegró
20.00 Görögország-Magyarország

Június 30., vasárnap

07.45 Szerbia-Olaszország
09.15 Görögország-Montenegró


Legutóbb 2011-ben vettünk részt a Samartzidis Kupán, meg is nyertük (fotó: vlv)