FACEBOOK

Decker Ádám ma pendrive-val indul a strandra

Decker Ádám ma pendrive-val indul a strandra
hozzászólás, 2013.06.21.

Különleges helyszínen, a Széchenyi Fürdő "összes medencéiben" veszi ma kezdetét az idei országos strandvízilabda bajnokság. A várhatóan gyorsan nagy buliba fajuló program este 10-kor kezdődik, és hajnalig tart. Az egyik disc jockey-t Decker Ádámnak hívják.


DECKER ÁDÁM, a válogatott keret tagja a vlv-nek:

- Kicsi gyermekkorom óta az volt az álmom, hogy ha majd felnövök, disck jockey leszek, bár meg kell mondjam, nem sok mindent tettem azért, hogy ez az álom megvalósuljon és nem is nagyon egyeztethető össze a vízilabdával. A nagy áttörést az jelentette, amikor Egerben Kis Gáborral vettünk egy keverőpultot, egy dj-technikát, közösen dobtuk rá össze a pénzt. Addig is gyakran jártam házibulikba, meg a saját szórakoztatásomra próbálkoztam a dj-skedéssel, de akkor beindult, minden héten többször is előfordult, hogy ha volt egy szabad délutánunk, valamelyikünk átment a másikhoz és elkezdtünk zenéket összerakni, meg a saját szórakoztatásunkra zenélgetni.

Aztán amikor Gabi eligazolt a Vasasba, megvettem tőle a technika rá eső részét, ő vásárolt egy másik gépet magának. Interneten tartottuk a kapcsolatot, ha egy hónap alatt összegyűlt pár jó szám, akkor azokat megkevertük, megmixeltük, elküldtük egymásnak. Így fejlődgettünk folyamatosan. Most nemrégiben, a W'polo night program előtt Katona Norbi megkérdezte, nincs-e kedvem zenélni egy órát. Volt kedvem zenélni, s ez volt az első, emberek előtti fellépésem. Egész jó visszhangja lett, sikert aratott a műsor mind a közönség köreiben, mind a barátok között, bár ezt mindig óvatosan fogadja az ember, hiszen mit mondhatna egy barát? Hú - hát ez nagyon jó volt! Aztán elfordul és esetleg halkan hozzáteszi: Jézusom, ez borzalmas... :-)

Mindenesetre úgy éreztem, hogy tetszett az embereknek. Most erre a Széchényi fürdőbeli bulira is felkért Norbi. Még nem tudom, hogy mennyi időm lesz, mert Tibivel az edzésen este 9 órakor végzünk, utána vacsora, szerintem 11-körül érek oda és éjféltől már komoly dj-k vannak, de ha csak egy félórácskára vagy egy órácskára is, újra a közönség elé lépek.



- Mit csinál egy dj?

- Ez mindig is kreatív munka volt, egy szám nem biztos, hogy passzol az előzőhöz, jól idomul a kialakult hangulathoz, ezért már a választás is meghatározó. Továbbá a számokat "hangszerként használva" össze lehet rakni vadonatúj produkciót. Az aktuális hangulatnak, a közönség igényének megfelelően lehet változtatni a lejátszáson is, a cél az, hogy minél többen élvezzék a műsort. Ennyi az egész. Most már persze nem bakelitlemezekről beszélünk, hanem a dj mp-3-as számokat tartalmazó usb-adathordozóval a zsebében érkezik. Én is szoktam csinálni remixeket, amikor tetszik egy számban egy bizonyos rész, egy ének-, egy vokálszakasz vagy bármi, azt felhasználom, vagy ha nem elég dinamikus egy rész, akkor azt próbálom számítógép segítségével "olyan állapotba hozni", hogy egy bulin várhatóan sikeres legyen. Természetesen nagyon fontos, hogy milyen az ember ízlése. Gabi inkább az erősebb, dinamikusabb, progresszív house zene felé kacsingat, én pedig inkább a táncolósabb, vokálos zene felé, de természetesen azért a house vonalon, meg inkább az elektronikus zene négyütemes verzióját előtérbe helyezve, de inkább annak populárisabb, élvezhetőbb részét szeretem. Nem mindegy, hogy egy dj mit játszik, figyelembe kell venni az adott közönség igényét, ha csak a  "durva" számok mennek folyamatosan, akkor egy idő után az emberek megrántják a vállukat, és köszönik szépen, akármilyen jó a dj.

- Este milyen lesz a műsor?

- Még nem volt időm ezzel foglalkozni, mert azért természetesen első a vízilabda. Ma délelőtt nincs edzésünk, most rakom össze a kínálatnak szánt 15-20 számot és aztán a helyszínen választom ki, hogy mik azok, amik várhatóan tetszeni fognak a közönségnek.

- Mi a neved, milyen dj-nek hívnak?

- Decker Ádám...

- De a "művészneved"?

- Elég sok volt, a mai napig hallom vissza egyesektől némelyiket. Nem érzem szükségét, sőt, igazából rendes dj sem vagyok, hiszen nincs erről vizsgám. Hobbiból állok oda, mint Decker Ádám...

- Sok sikert ma estére!


Az országos strandvízilabda bajnokság programjáról, eseményeiről a rendezvénysorozat facebook oldalán lehet tájékozódni.