FACEBOOK

Benedek Tibor a csapatkapitány kiválása utáni helyzetről

Benedek Tibor a csapatkapitány kiválása utáni helyzetről
hozzászólás, 2013.06.18.

Varga Dániel sérülése után egyértelművé vált, hogy a "nagy keret" nem ad játékost az Universiadéra. Eredetileg ugye arról volt szó, hogy egy vagy két érintett (28 évnél fiatalabb és felsőoktatási intézményben tanuló) vízilabdázó átkerülhet Vincze Balázs Universiade-kapitányhoz. Benedek Tibornak szerkezeti átalakítást kell végrehajtania.

Maradt-e még valami esély Dani számára, mennyire vehető biztosnak, hogy kénytelen kihagyni a vb-? - kérdeztük a szövetségi kapitányt kedden este.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Ebben a pillanatban úgy néz ki, hogy 99 százalék a távol maradás esélye, azért egy százaléknyi remény mindig van. Ha aznap tudna lőni normálisan, amikor az első meccset játsszuk Barcelonában, akkor utazna. De ha erre nincs esély, akkor nem tud készülni sem a csapattal. Ezt pedig a műtét előtt nem lehet eldönteni.

- A műtét adhat még információt, valami reményt...?

- Nyilván utána valamennyivel okosabbak leszünk, de sajnos az a helyzet, hogy ha valami "elméletben" öt hét, akkor az általában ennél több. Mindenesetre én azt mondtam, hogy az a fajta műtét legyen, aminek eredményeképpen jó lesz a keze. Ne kockáztassanak olyan sebészeti beavatkozást, amivel most "összedrótozzák", tud játszani a vb-n, de esetleg egy életre rossz lesz utána az ujja.

- Mit jelent számodra Dani kiesése a felkészülésnek ebben a fázisában?

- Csapatszerkezetet kell váltanom. Még nem tudom, hogy ezt hogy fogom megcsinálni, mely játékosokkal, ehhez most kell nekem egy kis idő. Nem egyszerű a feladat, mert Dani nagyon sok mindent tud, fontos szerepet tölt be. Akár a bekkelésre, akár a lefordulásra, akár a hátsó irányító szerepre, akár a csapatkapitányi feladatokra gondolok, ez már eleve négy nagyon fontos dolog. Nem olyan könnyű őt pótolni...

- Van már elképzelésed az esetleges megoldásra?

- Igen, de ahhoz idő kell, hogy a gyakorlatban kiderüljön, melyik a legjobb megoldás.

- Mikor lesz utazó csapat a jövő heti görög tornára?

- Most szeretném elintézni, hogy többen utazzunk, mint 13 - a fent elmondottak miatt, hiszen Dani kiesése nem várt szerkezetátalakítási feladatokkal is jár.

- A görög tornáról mit tudhatunk?

- Öt csapat vesz részt a tornán, a görög, az olasz, a montenegrói, a szerb és mi. Jövő héten péntek-szombat-vasárnap lesznek a meccsek, úgyhogy az is jó intenzív néhány nap lesz. Mint már korábban jeleztem, számunkra ezen a tornán nem az a lényeg, hogy mindenkit megverjünk, hanem az, hogy kialakuljon egy csapat, amely alkalmazkodik a mostanra kialakult helyzethez, illetve az lesz még fontos, hogy a játékunk tovább stabilizálódjon.


A vb-felkészülést folytató keret:

Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor (kapusok)

Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kis Gábor, Madaras Norbert, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Tóth Márton, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok). Meghívottként részt vesz a keretedzéseken a szintén mezőnyjátékos Jansik Szilárd is.


Szerdán reggel videózással és "visszaszoktató" edzéssel újra felveszik a nagyválogatott "felkészülési fonalát" azok, akik nem voltak Cseljabinszkban, este pedig már a teljes keret edz - várhatóan sok úszás szerepel a programban.

A csapat szombaton 18.00 órai kezdettel rendes meccset játszik a junior válogatottal Tatabányán, a Gyémánt Fürdő uszodában.