FACEBOOK

Szombat, Tatabánya: Benedek-fiúk kontra Horkai-legények

Szombat, Tatabánya: Benedek-fiúk kontra Horkai-legények
hozzászólás, 2013.06.18.

Napok óta folyik a rádiókból, tévékből, hogy "Mindenki legyen vizes!". Az úszás napján, szombaton a társ-sportágak is kitesznek magukért, Tatabányán például már 14 órakor indul a vízilabdaprogram amely a felnőtt és a junior válogatott félhivatalos meccsével zárul.

A program fő szervezője, Persely József a vlv-nek elmondta: immár hagyomány, hogy szezonzáráskor a tatabányai klub "teljes vertikumát" felvonultató vízilabda-napot tartanak. Minden korosztály és minden csapat megmutathatja tudását. E program keretében már felnőtt nemzetközi meccsnek is otthont adott a tatabányai Gyémánt Fürdő, 2010-ben itt játszotta hivatalos meccsét Kanadával a magyar válogatott.

Most szombaton lesz kisgyerek-mérkőzés, villámtorna, szülők-gyerekek meccs, ötmétereslövő bajnokság, műúszó bemutató, s a program fénypontja a 18 órakor kezdődő magyar felnőtt válogatott-magyar junior válogatott találkozó.

A programra a belépés18 éves korig és vízilabda szakosztályok tagjaiknak ingyenes. A rendezvény bevételét a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány kapja. A belépőjegy úgynevezett támogatói jegy: 500 ft-tól, vagyis legalább 500 ft., e felett mindenki annyit fizet, amennyit gondol, tud.

Horkai György utánpótlás szövetségi kapitány a vlv-nek elmondta, csapatában megtiszteltetésnek tartja mindenki, hogy az április 16-i gálameccs után ismét közönség előtt játszhatnak rendes mérkőzést bírókkal, órával, közönség előtt a felnőtt válogatottal.

Érdemes ellátogatni Tatabányára azért is, nem sok alkalom lesz arra, hogy a barcelonai világbajnokságot közvetlenül megelőző Vodafone Kupáig a közönség lássa legjobbjainkat, akik egyébként a jövő héten egy görögországi tornán vesznek részt.