FACEBOOK

Varga Dániel kezét meg kell műteni

Varga Dániel kezét meg kell műteni
hozzászólás, 2013.06.18.

Varga Dániel kézsérülése súlyosnak bizonyult, a magyar válogatott csapatkapitányát kedden megműtik, várhatóan öt hétig rögzítve lesznek az ujjai, így edzeni csak korlátozottan tud majd. Még nem teljesen biztos, de nagyon valószínű, hogy meghiúsul a vb-szereplése.

A szerbek elleni vasárnapi Világliga-döntő második negyedében történt, hogy Dani - mint még közvetlenül meccs után a vlv-nek elmondta - egy visszaúszásnál az ellenfelet "egyébként megszokott módon", úszónadrágjánál fogva igyekezett visszatartani. az akció az adott pillanatban sikeres is volt, csakhogy Dani ezzel egy időben nagy fájdalmat érzett.

Jobb kezének középső ujja gyorsan megdagadt, és a térfélcserénél szólt Benedek Tibor, hogy nem számíthat rá teljes értékű emberként, mert a labdát sem épes rendesen megfogni, nemhogy lőni.

A szövetségi kapitány azonnal kivette őt a játékból, nehogy komolyabb legyen a sérülés - nyilvánvalóan ez is visszavetette a magyar csapatot, amely végül öt góllal veszítette el a döntőt a szerbekkel szemben.

Dani a hétfői hazaérkezés után felkereste a csapatorvos dr. Gábor Antal munkahelyét, az Uzsokit, s ott megröntgenezték a kézfejét.

A leleteket Tóni bácsi kedden reggel értékelte, s számunkra a következő rossz hírrel szolgált:

Dr. Gábor Antal a vlv-nek:

- A harmadik ujj körömpercének az aljáról, tehát az ízületi részben az ín kiszakított egy darab csontot. Ezt holnap megoperáljuk. Várhatóan öt hét rögzítés következik, hogy azután ebbe belefér e majd a világbajnokság, arról egyelőre nem lehet nyilatkozni.

A magyar válogatott első meccse a becelonai világbajnokságon július 22-én lesz, Kína ellen.