FACEBOOK

Játék a zászlóért - utolsó forduló

Játék a zászlóért - utolsó forduló
hozzászólás, 2013.06.16.

A magyar válogatott ma 15.15-től finálét játszik a szerbekkel Cseljabinszkban, a Világliga Szuperdöntőjének utolsó napján. Játékunk is befejeződik - és a két esemény között szoros összefüggést teremtünk.


vlv-játék, 7. (utolsó) forduló

Az utolsó feladat során is egy nevet kérünk elküldeni. Ez a név egyelőre számunkra is ismeretlen, ugyanis annak a magyar vízilabdázónak a nevét várjuk, aki a magyar csapat utolsó gólját dobja a szerbek elleni cseljabinszki döntőben ma délután. Jó, elismerjük, valamennyire nehezíti a feladatot, hogy a nevet előre kérjük...

Az utolsó magyar gól időpontját feljegyezzük és az ezt követően beérkező emaileket már nem fogadjuk el.

A nevet ezúttal is a jatek@vlv.hu emailcímre kérjük, a fent megjelölt határidőig.

A zászlót a hétfő óta folyó játék során legtöbb helyes megfejtést beküldő olvasó nyeri. "Pontazonosság" esetén sorsolással döntünk.


A hatodik forduló számunkra is váratlan fejleményt hozott.

Őszintén szólva Tibi bácsi (Dévényi Tibor lemezlovas) és a magyar férfi vízilabda-válogatott kapcsolatát kizárólag abban gondoltuk perfektuálódni, hogy jelenlegi csapatunk újoncát, Bedő Krisztiánt a feltűnő hasonlatosság miatt Kis Gábor elnevezte Tibi bácsinak, s ez a becenév olyannyira rajta ragadt a fiatal centeren, hogy a vlv-re nemrégiben felkerült személyes adatlapján is szerepel.

Magunk is meglepődtünk, akikor e beérkező válaszok egy része egy, valóban a vlv mélyrétegeiből előbányászott írásra hivatkozott, s felidézte, hogy a Három kívánság címen elhíresült (pöttyöslabda-dobáló) Dévényi műsorban egyszer az Irigy Hónaljmirigy együttes azt kívánta, hogy játszhassanak egy kicsit a medencében a magyar vízilabda-válogatottal. (A meccset egyébként megnyerték, mert a vízilabdázók lába össze volt kötve és az ideiglenes szabályok szerint ők kapura sem dobhattak.)

A sztori része, hogy a pólósoknak beadták: meg van beszélve Tibi bácsival, hogy bedobhatják őt a vízbe a vízilabdázók. Be is dobták. (Gyorsan kiderült, hogy nem volt megbeszélve...)

A sztori olyan jó, hogy már ezért eleve elfogadjuk. Meg hát, ismerhetnénk jobban a saját oldalunkat. (Az olimpiai retrodiszkó, mint kapcsolódás, már nem felelt meg az elvárásainknak, ezeket a válaszokat nem fogadjuk el.) Természetesen a Bedő Krisztián becenevére utaló válaszok is pontot érnek - ebből volt egyébként jóval több.


A játék azért a zászlóért folyik, amit Varga Dániel csapatkapitánytól kaptuk még március végén. A különlegességét részben az adja, hogy a bari Olaszország-Magyarország találkozón szerepelt valamennyi játékosunk aláírta.

Ez egy olasz nemzeti zászló, Stefano Tempesti a meccs előtti hivatalos bemutatást követő pillanatokban cserélte ki Varga Dániellel a magyar csapatzászlóra (képünkön). Ezek a nemzetközi mérkőzéseken egymásnak hagyományosan átadott nemzeti zászlók vízilabdázóink számára is ereklyék, általában az a szokás, hogy ha az adott mérkőzésen újoncot avatunk, akkor az illető viheti haza a többiek aláírásával ellátott zászlót - örökre szóló emlékként. Most azonban nem szerepelt új ember a csapatban, s a játékosok - Benedek Tibor szövetségi kapitány támogatásával - úgy döntöttek, hogy az ereklyét aláírják, s a vlv számára ajánlják fel.

Emlékezetes, hogy Bariban a magyar csapat 8:7-re legyőzte a világbajnokot, s ezzel biztosította helyét a Világliga kedden kezdődő cseljabinszki szuperdöntőjében. Így talán nem túlzás azt mondani, hogy sporttörténeti jelentőségű ereklyéről van szó.