FACEBOOK

Játék a zászlóért - 5. forduló

Játék a zászlóért - 5. forduló
hozzászólás, 2013.06.14.

Itt a játék újabb fordulója. Aki nyugodtan akarja élvezni videostreamünkön a magyar-brazil meccset 11.45-től, addigra küldje el a helyes megfejtést! (Azért éjfélig elfogadjuk.)

vlv-játék, 5. foruló

Kicsit nehezítünk. A megoldáshoz vlv-n kívüli forrást célszerű igénybe venni.

Hogy hívják azt a vízilabdaedzőt, aki az athéni olimpia döntőjében a szerbek utolsó (emberelőnyös) támadásánál a lelátón (nézőként) ülve belefújt sípjába, ezzel kizökkentve az éppen beadásra készülő Szapicsot? Sokak szerint ennek a sípszónak volt köszönhető, hogy a szerbek kifutottak az időből, kihagyták az emberelőnyt, s így a rendes játékidőben megnyertük az olimpiát. A sípot egy ma is aktív, válogatott játékos otthonában, a vitrinben őrzi, mert megkapta ajándékba az "elkövetőtől".

Az edző nevét kérjük péntek éjfélig elküldeni a jatek@vlv.hu emailcímre
.


Egészen vasárnapig minden nap hasonló feladattal jelentkezünk. A választ mindig az adott napon, éjfélig kell elküldeni. A zászlót a legtöbb helyes megfejtést beküldő olvasó nyeri. "Pontazonosság" esetén sorsolással döntünk.


Játékunk negyedik  fordulójában a helyes válasz ez volt: Biros Péter. A háromszoros olimpiai bajnok 182 góllal lett horvát gólkirály a Primorje Rijeka színeiben, 2000-ben.


A játék azért a zászlóért folyik, amit Varga Dániel csapatkapitánytól kaptuk még március végén. A különlegességét részben az adja, hogy a bari Olaszország-Magyarország találkozón szerepelt valamennyi játékosunk aláírta.

Ez egy olasz nemzeti zászló, Stefano Tempesti a meccs előtti hivatalos bemutatást követő pillanatokban cserélte ki Varga Dániellel a magyar csapatzászlóra (képünkön). Ezek a nemzetközi mérkőzéseken egymásnak hagyományosan átadott nemzeti zászlók vízilabdázóink számára is ereklyék, általában az a szokás, hogy ha az adott mérkőzésen újoncot avatunk, akkor az illető viheti haza a többiek aláírásával ellátott zászlót - örökre szóló emlékként. Most azonban nem szerepelt új ember a csapatban, s a játékosok - Benedek Tibor szövetségi kapitány támogatásával - úgy döntöttek, hogy az ereklyét aláírják, s a vlv számára ajánlják fel.

Emlékezetes, hogy Bariban a magyar csapat 8:7-re legyőzte a világbajnokot, s ezzel biztosította helyét a Világliga kedden kezdődő cseljabinszki szuperdöntőjében. Így talán nem túlzás azt mondani, hogy sporttörténeti jelentőségű ereklyéről van szó.