FACEBOOK

Létszámellenőrzés Szegeden

Létszámellenőrzés Szegeden
hozzászólás, 2013.06.12.

Sajtótájékoztatón jelentették be szerdán Szegeden, hogy a tehetséges utánpótláscenter, Sánta Dániel után a válogatott kerettag Tóth Márton és Jansik Szilárd is hozzájuk igazol.

TÓTH MÁRTON a vlv-nek:

- Nagyon boldog vagyok, hogy bajnokesélyes csapatban folytathatom a pályafutásomat. Sokáig húztam a döntést, mert vacilláltam Nápoly és Szeged között, azonban a szegediek nagyon korrektek voltak és szem előtt tartva a válogatottban való szereplés lehetőségét, úgy gondolom, hogy a legjobb döntést hoztam. (Ne feledjük, jövőre EB lesz Budapesten!) Csodálatos egy évet töltöttem Nápolyban, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem és kapcsolatokat építettem ki, így köszönettel tartozom nekik. Nagyon várom, hogy megkezdjem a Szegeddel a közös munkát!

JANSIK SZILÁRD a vlv-nek:


- Egy évre állapodtunk meg. Nagyon nagy vágy van bennem a további fejlődésre és azt gondolom, hogy ilyen játékosok mellett ezt el is tudom érni. A centerposzt és a rosszkéz szélső helyének kivételével mindenhol számításba vesznek, aztán majd meglátjuk, hogy melyik helyen tudok a legjobban teljesíteni. Ceglédi születésű vagyok, így simán meg fogom tudni szokni a szegedi életet.

SÁNTA DÁNIEL a vlv-nek:

- Nagyon örülök! Az ide igazolásomtól elsősorban nagy fejlődést és eredményes jövőt várok! Óriási kihìvás, de úgy érzem hogy ilyen játékosok között csak jó lehet! :)

A Délmagyarország internetes oldalának tudósításából kiderül, hogy Joseph Kayes távozni készül a szegediektől, noha még egy évig szerződése van. Amennyiben európai klubhoz szerződik,  szüksége lesz mostani csapatának engedélyére, ám Ausztráliába "szabadon távozhat", amit viszont a klubvezetés nem tartana korrekt eljárásnak a Magyarországon sokat fejlődött center részéről.

Elhangzott a sajtótájékoztatón az is, hogy a szegediek több játékosa - Molnár Tamás, Aljosa Kunac, Kiss Csaba és Hegedüs Gábor nyáron a máltai bajnokságban szerepel.

Tóth Márton a delmagyar.hu-nak: