FACEBOOK

Játék a zászlóért - 3. forduló

Játék a zászlóért - 3. forduló
hozzászólás, 2013.06.12.

Válogatottunk 11.45-kor kezd Montenegró ellen. Addig simán fellelhető mai kérdésünkre a válasz - ha máshol nem, hát a vlv "mélyrétegeiben".


vlv-játék, 3. forduló

Melyik vízilabdázónknak tartozik kedvenc szabadidős elfoglaltságai közé a kismotorozás?
A nevet kérjük elküldeni szerda éjfélig a jatek@vlv.hu emailcímre
.


Egészen vasárnapig minden nap hasonló feladattal jelentkezünk. A választ mindig az adott napon, éjfélig kell elküldeni. A zászlót a legtöbb helyes megfejtést beküldő olvasó nyeri. "Pontazonosság" esetén sorsolással döntünk.


Játékunk második fordulójának helyes megfejtése: Madaras Norbert

VLV-VIDEÓ:

Madaras utolsó másodperces Euroliga-győztes gólja olasz kommentátorhanggal (Pro Reccco-Jug Dubrovnik, Barcelona, 2008.5.10.)


A játék azért a zászlóért folyik, amit Varga Dániel csapatkapitánytól kaptuk még március végén. A különlegességét részben az adja, hogy a bari Olaszország-Magyarország találkozón szerepelt valamennyi játékosunk aláírta.

Ez egy olasz nemzeti zászló, Stefano Tempesti a meccs előtti hivatalos bemutatást követő pillanatokban cserélte ki Varga Dániellel a magyar csapatzászlóra (képünkön). Ezek a nemzetközi mérkőzéseken egymásnak hagyományosan átadott nemzeti zászlók vízilabdázóink számára is ereklyék, általában az a szokás, hogy ha az adott mérkőzésen újoncot avatunk, akkor az illető viheti haza a többiek aláírásával ellátott zászlót - örökre szóló emlékként. Most azonban nem szerepelt új ember a csapatban, s a játékosok - Benedek Tibor szövetségi kapitány támogatásával - úgy döntöttek, hogy az ereklyét aláírják, s a vlv számára ajánlják fel.

Emlékezetes, hogy Bariban a magyar csapat 8:7-re legyőzte a világbajnokot, s ezzel biztosította helyét a Világliga kedden kezdődő cseljabinszki szuperdöntőjében. Így talán nem túlzás azt mondani, hogy sporttörténeti jelentőségű ereklyéről van szó.