FACEBOOK

Játék a zászlóért - 2. forduló

Játék a zászlóért - 2. forduló
hozzászólás, 2013.06.11.

A magyar csapat első cseljabinszki meccse (13.15) mellett játékunk miatt is érdemes (ma is) egész nap a vlv mellett maradni. Itt a zászlóért folyó játék második feladata, éjfélig várjuk a választ.

vlv-játék, 2. forduló

Már a vlv időszaka alatt a legnagyobb európai klubtorna döntőjében - pokoli időjárási körülmények között - utolsó másodperces, győzelmet érő gólt lőtt egy magyar játékos. Gólja megtalálható oldalukon, méghozzá eredeti kommentátorhanggal; a riporter őrjöng és ököllel veri a riporterfülke ablakát, annyira nem bír magával örömében. Melyik magyar játékos váltotta ezt ki belőle? A nevét kérjük elküldeni kedd éjfélig a jatek@vlv.hu emailcímre


Egészen vasárnapig minden nap hasonló feladattal jelentkezünk. A választ mindig az adott napon, éjfélig kell elküldeni. A zászlót a legtöbb helyes megfejtést beküldő olvasó nyeri. "Pontazonosság" esetén sorsolással döntünk.


Játékunk első fordulójának helyes megfejtése: "csoportbeosztásunk"

A szóban forgó interjú Kásás Tamással készült.


A játék azért a zászlóért folyik, amit Varga Dániel csapatkapitánytól kaptuk még március végén. A különlegességét részben az adja, hogy a bari Olaszország-Magyarország találkozón szerepelt valamennyi játékosunk aláírta.

Ez egy olasz nemzeti zászló, Stefano Tempesti a meccs előtti hivatalos bemutatást követő pillanatokban cserélte ki Varga Dániellel a magyar csapatzászlóra (képünkön). Ezek a nemzetközi mérkőzéseken egymásnak hagyományosan átadott nemzeti zászlók vízilabdázóink számára is ereklyék, általában az a szokás, hogy ha az adott mérkőzésen újoncot avatunk, akkor az illető viheti haza a többiek aláírásával ellátott zászlót - örökre szóló emlékként. Most azonban nem szerepelt új ember a csapatban, s a játékosok - Benedek Tibor szövetségi kapitány támogatásával - úgy döntöttek, hogy az ereklyét aláírják, s a vlv számára ajánlják fel.

Emlékezetes, hogy Bariban a magyar csapat 8:7-re legyőzte a világbajnokot, s ezzel biztosította helyét a Világliga kedden kezdődő cseljabinszki szuperdöntőjében. Így talán nem túlzás azt mondani, hogy sporttörténeti jelentőségű ereklyéről van szó.