FACEBOOK

Indul a játék! - Első forduló

Indul a játék! - Első forduló
hozzászólás, 2013.06.10.

Megkezdjük a kedden startoló Világliga szuperdöntő alkalmából szervezett játékunkat. Egy kis böngészés a vlv-n és megvan a megfejtés. Részletek és az első feladat:

vlv-játék, 1. forduló

Az egyik legismertebb magyar vízilabdázó két olimpia között elköszönt a válogatottságtól. Több mint fél év elteltével újra erőt érzett magában a folytatáshoz és a vlv-nek adott interjúban jelentette be visszatérését. A játékos ezen interjúban szereplő utolsó válaszában egy szót vastagítottunk. Ezt a szót kérjük elküldeni hétfő éjfélig a jatek@vlv.hu emailcímre.


Egészen vasárnapig minden nap hasonló feladattal jelentkezünk. A választ mindig az adott napon, éjfélig kell elküldeni. A zászlót a legtöbb helyes megfejtést beküldő olvasó nyeri. "Pontazonosság" esetén sorsolással döntünk.


A játék azért a zászlóért folyik, amit Varga Dániel csapatkapitánytól kaptuk még március végén. A különlegességét részben az adja, hogy a bari Olaszország-Magyarország találkozón szerepelt valamennyi játékosunk aláírta.

Ez egy olasz nemzeti zászló, Stefano Tempesti a meccs előtti hivatalos bemutatást követő pillanatokban cserélte ki Varga Dániellel a magyar csapatzászlóra (képünkön). Ezek a nemzetközi mérkőzéseken egymásnak hagyományosan átadott nemzeti zászlók vízilabdázóink számára is ereklyék, általában az a szokás, hogy ha az adott mérkőzésen újoncot avatunk, akkor az illető viheti haza a többiek aláírásával ellátott zászlót - örökre szóló emlékként. Most azonban nem szerepelt új ember a csapatban, s a játékosok - Benedek Tibor szövetségi kapitány támogatásával - úgy döntöttek, hogy az ereklyét aláírják, s a vlv számára ajánlják fel.

Emlékezetes, hogy Bariban a magyar csapat 8:7-re legyőzte a világbajnokot, s ezzel biztosította helyét a Világliga kedden kezdődő cseljabinszki szuperdöntőjében. Így talán nem túlzás azt mondani, hogy sporttörténeti jelentőségű ereklyéről van szó.

Címkék:
vlv zászló Játék