FACEBOOK

Elutazott a szuperdöntőre a válogatott

Elutazott a szuperdöntőre a válogatott
hozzászólás, 2013.06.09.

Vasárnap este elutazott Oroszországba a magyar válogatott, amely hat meccset játszik keddtől vasárnapig a Világliga Szuperdöntőjében. Ferihegyi riportunk.

Új, elegáns egyeningben, a stábtagok karcsúsított zakóban - a moszkvai géphez való bejelentkezéshez gyülekeztek a magyar válogatott "küldöttségének" tagjai. A sajtó rohamával ezúttal nem kellett szembenézni, a vlv-n kívül egyetlen szerkesztőség sem volt kíváncsi az elutazás "körülményeire". Gyanítom, hogy hazaérkezéskor már nem így lesz.

Nyerni akar mindenki, ez természetes, (de legalább döntőbe jutni), "öregek" és fiatalok egyaránt ki vannak éhezve a sikerre. A megfontoltabbak azonban tisztában vannak azzal, hogy még az összerázódás fázisában van a csapat, nem most kell ellenállhatatlanul játszani, hanem majd július végén, a barcelonai világbajnokságon.

A csapat:

Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Attila, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Nagy Viktor, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton.

A mieink gépe este 8 órakor szállt fel. A fiúk az éjszakát Moszkvában, a repülőtér közvetlen közelében lévő szállodában töltik, majd hétfőn repülnek tovább az Ural hegység "túloldalán" lévő Cseljabinszkba, a torna helyszínére.

Még a bejelentkezés közben  Benedek Tibort arról kérdeztük, hogy mennyire használja fel edzésekre, felkészülésre is a következő egy hetet.


Ferihegyi beszállás - vlv-képek (2013.06.09.)

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:


- Edzeni fogunk közben, de nyilván tekintetbe vesszük az éppen aktuális mérkőzést. Inkább hosszú úszások lesznek, amiket a fiúk ugyan nem szeretnek, de mindenképp hasznos egy ilyen sorozatterhelés alatt, s a jövőre nézve is. Illetve hát alkalmazkodunk az aktuális programunkhoz, amiket még annyira nem ismerünk, az edzésprogramok a mérkőzés után, vagy előtt; az eredményhez, hogy hogy alakulnak a lejátszott mérkőzések. Erre a hétre nincsen előkészített edzésprogramom, mert állandóan alkalmazkodni kell majd a kialakult helyzethez.

- Próbálkoztok az éles meccseken az ellenfelek ellen már olyan dolgokkal, amiket később a nagy versenyekre szánsz? Vagy egyelőre csak figyeled hogy játszanak ellenünk?

- Fogunk próbálkozni bizonyos dolgokkal, de egy csomó mindennel még nem vagyunk kész. Tehát amiket úgy látom hogy még nem tudunk olyan szinten játszani, azokat egyelőre hagyjuk a későbbiekre. Azokat fogjuk inkább most játszani, amik már eddig is jól mentek, illetve ezen a héten tudtunk vele foglalkozni.

- Tibor, jó utat kívánok és sok sikert!

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Danna)


VARGA DÁNIEL a vlv-nek:


- Szervusz, Dani! Ferihegyen vagyunk, hamarosan elindultok Moszkvába, onnan holnap Cseljabinszkba. Egy kis összegzést kérek szépen: hogy látod, hogy sikerült a felkészülés, milyen állapotban vagytok, mire számíthatnak itthon a szurkolók tőletek?

- Szia! Megvolt az első hét, az első hete a felkészülésnek. Nagyon sokat dolgoztunk, nagyon sok fizikai, szellemi és lelki tréning is volt. Erre számítottunk, de azért megélni mégis más. Ennek ellenére egyáltalán nem akarom, hogy panaszkodás érződjön ki a hangomból. Ott tartunk, ahol tartanunk kell. Most egy hosszú út áll előttünk, és kedden belecsapunk a közepébe.

- Nem tudom, hogy nézted-e a résztvevők listáját, a honlapon már megjelent. Hiányzik több húzónév – még Montenegróból is, nincs Ivovics, Zlokovics –, ad ez egy kicsi reményt nekünk, hogy jó lesz ellenük az eredmény?

- Sajnos húzónév nálunk is hiányzik, mert Kicsi nem tud velünk jönni, de az, hogy náluk nincsen… Valóban nagyon fontos játékosokat soroltál fel – bár az, hogy Zlokovics nincsen, nem újdonság, ő azt hiszem, hogy az olimpia után lemondta a válogatottságot, itt igazából Ivovics a meglepetés. Ők valóban kulcsjátékosok, de valahogy ezek a szerbek, montenegróiak mindig tudnak produkálni valahonnan olyan jó képességű fiatalokat, akik, ha nem is úgy, olyan minőségben tudják helyettesíteni ezeket a játékosokat, de mégiscsak komoly erőt képviselnek. Szóval olyan óriási űr nem fog támadni, és biztos vagyok benne, hogy ezek a csapatok nagyon erősek lesznek.

- Mivel lennél elégedett hazafelé?

- Két dolog, két tényező van, ami az elégedettséget befolyásolja: az egyik az, hogy fejlődjünk meccsről meccsre, sőt igazából edzésről edzésre és meccsről meccsre, mert ugye meccsnapokon is fogunk edzeni. Szóval meglegyen a fejlődés… A másik igazából következik ebből: ha fejlődünk, akkor jó eredményt érünk el. Én nagyon szeretnék döntőt játszani, szeretném, ha döntőt játszanánk. Ha mindent jól csinálunk, akkor erre jó esélyünk van.

- Sok sikert kívánok!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)
DECKER ATTILA és BÁTORI BENCE a vlv-nek:



- Szervusztok fiúk! Két újonc, olyan szempontból, hogy világversenyre indul a csapat. Hogy sikerült a felkészülés, milyen állapotban vagytok? Mire számítotok?

- Köszöntjük a VLV nézőit!

B.B.: - Én úgy érzem, hogy nagyon jól sikerült a felkészülés. Nagyon sokat edzettünk a héten, kicsit alapoztunk is, nagyon sokat gyakoroltunk. Én személy szerint nagyon-nagyon várom a meccseket.

D.A.: - Én is várom a meccseket. Remélem, minél több lehetőséghez jutok. Nyerni megyünk, nyilván az a célunk, hogy győzzünk. Úgy gondolom ez jó erőfelmérő lesz nekünk a világbajnokság előtt. Mi is, akik így újak vagyunk, még nem nagyon voltunk ilyen világeseményen és ez egy mérce, hogy milyen is az.

- Felépítettetek magatokban egy tervet? Mit vártok magatoktól, mit szeretnétek elérni? Mi az, amit be akartok bizonyítani?

B.B.:
 - Persze mindenféleképpen. Bizonyítani… Én meg szeretném mutatni, hogy milyen is vagyok igazából, hogy ha a vízben lehetőséget kapok. Ez az, amit meg szeretnék mutatni. Semmi mást nem építettem fel magamban.

- Gondolom az a pozitív, ha sikerül.

B.B.:
 - Természetesen.

D.A.: - Engem szerintem ismernek, hogy milyen vagyok a vízben, úgyhogy ezt nem kell bemutatni. :-) Néha kicsit túlzottan is. Azt a formát szeretném folytatni, amit abba hagytam a bajnoki döntőben, és az egész szezon alatt.

B.B.: - Én is.

D.A.: - Szerintem Bence is abszolút rászolgál, hogy azt a formát folytassa. Azon leszünk mind a ketten, hogy, ha lehetőséghez jutunk, azt a formánkat nyújtsuk, amit szerintem mindenki vár.

- Jó utat kívánok és sok sikert!

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Tina)


A torna programja (időpontok magyar idő szerint):

Június 11., kedd

13.15 USA-MAGYARORSZÁG

Június 12., szerda

11.45 Montenegró-MAGYARORSZÁG

Június 13., csütörtök

13.30 Japán-MAGYARORSZÁG

A szuperdöntő teljes menetrendje

A tévéközvetítés még mindig bizonytalan.