FACEBOOK

Játssz velünk a zászlóért!

Játssz velünk a zászlóért!
hozzászólás, 2013.06.09.

A jövő heti Világiga szuperdöntő alkalmából játékba kezdünk, díjként pedig különleges ereklyét kínálunk fel olvasóinknak. Egy kis böngészés a vlv korábbi oldalain, egy kis szerencse (na rendben: inkább jó nagy szerencse...) és máris elviheti valaki ezt a különleges zászlót, amely igazi ereklyéje a Benedek-fiúknak, a még mindig formálódó, s első nagy nemzetközi megmérettetésére ma induló új magyar válogatottnak.

A zászlót Varga Dániel csapatkapitánytól kaptuk még március végén. Különlegességét részben az adja, hogy a bari Olaszország-Magyarország találkozón szerepelt valamennyi játékosunk aláírta.

Ez egy olasz nemzeti zászló, Stefano Tempesti a meccs előtti hivatalos bemutatást követő pillanatokban cserélte ki Varga Dániellel a magyar csapatzászlóra (képünkön). Ezek a nemzetközi mérkőzéseken egymásnak hagyományosan átadott nemzeti zászlók vízilabdázóink számára is ereklyék, általában az a szokás, hogy ha az adott mérkőzésen újoncot avatunk, akkor az illető viheti haza a többiek aláírásával ellátott zászlót - örökre szóló emlékként. Most azonban nem szerepelt új ember a csapatban, s a játékosok - Benedek Tibor szövetségi kapitány támogatásával - úgy döntöttek, hogy az ereklyét aláírják, s a vlv számára ajánlják fel.

Emlékezetes, hogy Bariban a magyar csapat 8:7-re legyőzte a világbajnokot, s ezzel biztosította helyét a Világliga kedden kezdődő cseljabinszki szuperdöntőjében. Így talán nem túlzás azt mondani, hogy sporttörténeti jelentőségű ereklyéről van szó.

A zászlót hétfőn induló és hét napig tartó játékunk győztese kapja meg. A részleteket hétfőn, a játék kezdetekor ismertetjük.