FACEBOOK

Gergely István a Reggeli Startban

Gergely István a Reggeli Startban
hozzászólás, 2013.06.07.

A válogatottról és a sportági reformok esélyeiről is beszélt Gergely István, a Digi Sport reggeli Start című műsorában péntek reggel, Szombathy Pál vendégeként.

A válogatott csapatvezetője, kapusedzője úgy látja, hogy hosszú távú elképzelések alapján formálódik Benedek Tibor csapata, az új magyar férfi válogatott. Gergely bízik abban, hogy ezt az törekvést az élet igazolni fogja, természetesen az eredményesség formájában.

A szövetség elnökségében is tevékenykedő, még mindig aktív játékos a sportág reformjával kapcsolatos elképzeléseit összefoglalva rámutatott: meg kell találni a vízilabdasport helyét a mai világban, el kell érni, hogy a meccsek "eladhatók" legyenek. Mint mondta, nem elsősorban azért kellene nyáron rendezni a bajnokság mérkőzéseit, mert akkor szép az idő, hanem azért, mert nyáron a sport világában holtszezon van, s így a vízilabda jobban előtérbe kerülhet, a televíziók akár kisebb jelentőségű mérkőzéseket is szívesebben közvetítenének.

Szerinte túl sokáig nem történt semmi a sportágban, nem születtek fontos, a póló népszerűsítését szolgáló döntések, s emiatt is nagyon nehéz most változtatást elérni. Gergely István elképzelhetőnek tartja, hogy első lépésben a bajnokság második szakaszában, az alsóházi rájátszás meccsei legyenek nyáron. Így a változtatás nem befolyásolná a válogatott szereplését, viszont a kis csapatok tévényilvánossághoz juthatnának, s ezzel jobban kiszolgálhatnák szponzoraikat.

A teljes beszélgetés: