FACEBOOK

Vámos Márton Szolnokra szerződött

Vámos Márton Szolnokra szerződött
hozzászólás, 2013.06.06.

Ahogy azt mindenki várta: a Vasas nem tudta megtartani válogatott balkezesét, Vámos Mártont, aki egy évre a Szolnokhoz szerződött.

VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Új korszak kezdődik az életemben, szomorú szívvel elhagyom Budapestet, a kedvenc városomat, ahol nagyon szerettem élni. A Vasasban is nagyon jó volt játszani, ezúton is köszönök mindent Földi Lacinak, Mátéfalvy Csabinak, illetve a csapattársaimnak, akik az elmúlt három évben sokat segítettek, nekik is köszönhetem, hogy sikerült "kibontakoznom" valamennyire... Ugyancsak köszönöm szépen a szurkolóknak a tőlük kapott szeretetet.

- Mi az oka a távozásodnak?

- Fel kellett sajnos bontani a megállapodásomat, amely még nem járt volna le. Nem tudták az élő szerződés feltételeit teljesíteni, a módosításra kapott ajánlatot pedig én nem tudtam elfogadni. Így közös megegyezéssel bontottunk szerződést.

- Konkrétan havi hány forintról szól a Szolnok ajánlata? :-)

- :-) Szakmailag és anyagilag is jó ajánlatot kaptam a szolnokiaktól, amit - pestiesen szólva - hülye lettem volna visszautasítani. Egy nagyon jó csapattal vehetek részt a Bajnokok Ligája küzdelemsorozatában, és azt hiszem, mindenki számára nyilvánvaló lehet, hogy anyagilag is jobb volt az ajánlat, mint amit a Vasastól kaptam. Egyedüli balkezes leszek a csapatban, így valószínűleg sok játéklehetőséghez jutok, ami valamennyire önmagában is garanciája annak, hogy tovább tudjak fejlődni.

- Végigpörgetted már a fejedben, hogy kikkel fogsz együtt játszani?

- Igen. Lesz három szerb válogatott, tőlük is biztosan lehet tanulni. Ott lesz Kicsi és Hosi, az én korosztályomból is többen.  Úgy gondolom, hogy a légkör, a csapat hangulata is jó lesz, ami nem mellékes számomra.

- Gondolom, hogy leköltözöl, nem ingázni fogsz a "kedvenc városodból"...

- Bérelni fogok Szolnokon egy lakást és amikor tudok, azért feljövök majd  Budapestre...

- Milyen eredményekre számítasz a következő bajnoki évadot illetően és mit vársz el magadtól?

- Egy nagyon jó csapatban szeretnék meghatározó teljesítményt nyújtani, az eredményességet illetően bajnoki döntőt, Magyar Kupa-döntőt várok, a Bajnokok Ligájában pedig a lehető legmesszebre jutást.

- Sok sikert kívánok az új csapatodban!


Mohi Zoltán, a szolnokiak ügyvezető igazgatója a vlv-nek elmondta, hogy kialakult a csapat végleges kerete a következő szezonra. Valamennyi új igazolás egy évre szól, így Vámos Márton mellett Török Béla, a Partizan Belgrádból Stefan Mitrovics és a Honvédtól érkező Jansik Dávid játszik a következő bajnoki évadban a Szolnoki Dózsa Közgép csapatában. Visszatér a tehetséges, saját nevelésű Tóth Péter, akit a Szentesnek adtak kölcsön. Távozik a klubtól, Marnitz Gergő, Kovács Olivér, Nyék Balázs, valamint a két román idegenlégiós, Ramiro Georgescu és Tiberiu Negrean. A csapatot továbbra is Kovács István irányítja.

Mohi Zoltán elmondta, hogy a minimális elvárás az új szezonban a bajnoki döntő és a kupadöntő kiharcolása. Hogy nemzetközi porondon mit vár el a klubvezetés, azt még nem tudta megmondani, hiszen egyelőre nem csak az homályos,, hogy mely klubok neveznek a Bajnokok Ligájába, hanem az is, hogy pontosan milyen lesz a lebonyolítási rendszer.