FACEBOOK

Benedek Tibor Világliga-csapata

Benedek Tibor Világliga-csapata
hozzászólás, 2013.06.05.

Benedek Tibor szövetségi kapitány a szerda esti edzés után kihirdette a Világliga cseljabinszki szuperdöntőjére utazó 13 tagú csapatot.

A Világliga szuperdöntőjén részt vevő magyar válogatott:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)

Bedő  Krisztián, Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Mivel ez a felkészülésünknek csak a harmadik napja, ezért a csapat kijelölésénél hagyatkoznom kellett a bajnokságban mutatott szereplésre, illetve a válogatott 10 mérkőzése alatt nyújtott teljesítményre. Nem olyan döntés volt ez, mint mondjuk egy hosszú, nyári munka eredménye, hanem kicsit megelőlegezett bizalom.

- Mi okozott dilemmát számodra, melyik poszt?

- Nyilván Kis Gábor kiesése nehéz döntésre kényszerített, illetve Török Béla az, aki jól játszott végig a válogatottbeli szereplése alatt, ez a két poszt volt, amin erősen kellett gondolkodnom.

- A felkészülés eddigi tapasztalatai?

- Jól dolgoznak a fiúk, szeretném, hogyha mindenki tudná: most nem úgy néz ki  a dolog, hogy megvan a 13 és a többi akár ne is nagyon jöjjön, a keret jelenleg 18 fős, Jansik Szilárd 19-én csatlakozik, Kis Gábor pedig egyelőre csak a videófoglalkozásokon vesz részt, de jelenleg és továbbra is 18 játékosról beszélünk, csak erre a tornára 13 játékos utazik.


A csapat vasárnap indul a Világliga szuperdöntő helyszínére, s egy Moszkvában töltött éjszaka után repól tovább Cseljabinszkba, a Világliga szuperdöntőjének helyszínére.

A szuperdöntő csoportkörének magyar vonatkozású programja:

A torna programja (időpontok magyar idő szerint):

Június 11., kedd

13.15 USA-MAGYARORSZÁG

Június 12., szerda

11.45 Montenegró-MAGYARORSZÁG

Június 13., csütörtök

13.30 Japán-MAGYARORSZÁG

A szuperdöntő teljes menetrendje

A tévéközvetítés még mindig bizonytalan.