FACEBOOK

U17 - itt a máltai EB csoportbeosztása

U17 - itt a máltai EB csoportbeosztása
hozzászólás, 2013.06.02.

Elkészítették a szeptember 8-15-i máltai U17-es Európa-bajnokság csoportbeosztását. A magyar válogatott ellenfelei a csoportkörben: Olaszország, Grúzia, Németország.

A belgrádi BL final four alatt sorsolták ki a szeptemberi ifjúsági EB csoportjait.

U17.es Európa-bajnokság, Gzira (Málta), szeptember 11-15.

A csoport

Horvátország
Szerbia
Oroszország
Fehéroroszország

B csoport

Spanyolország
Málta
Franciaország
Törökország

C csoport

Görögország
Románia
Montenegró
Ukrajna

D csoport

Olaszország
MAGYARORSZÁG
Grúzia
Németország

A kiírás szerint a mi szekciónk a B csoporttal van összekötve, így a folytatásban onnan kapunk majd ellenfelet.

HORKAI GYÖRGY utánpótlás szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Nem sokat tudunk az ellenfelekről, az olaszokat még egyáltalán nem láttam, de úgy tűnik, hogy fogunk velük találkozni. A németekkel szintén, mert ők jönnek a nyári szegedi felkészülési tornára, amelyen részt vesz Ausztrália, Szerbia és Montenegró is. A szerbekhez még megyünk is négy napra. Az olaszokkal Novákyban találkozunk egy tornán.

Viszonyítási alapként elmondható, hogy az obrenováci tornán korábban 13 góllal kapott ki ez a korosztály a szerbektől, a horvátoktól és a montenegróiaktól pedig olyan 5-6-tal. Tavaly csináltunk egy tornát Szolnokon ennek a korosztálynak és ott már csak hárommal győztek le minket a szerbek, Montenegrót pedig megvertük. Akkor a torna előtt körülbelül három hetet dolgoztak a fiúk együtt. Most év közben is voltak edzések, ráadásul július elsején két hónapos felkészülést kezdünk, meglátjuk, mennyit tudott fejlődni a társaság.