FACEBOOK

vlv - folyt.

vlv - folyt.
hozzászólás, 2013.06.01.

Kezdjük a lényeggel: a vlv folytatja. Sok minden történt azóta, hogy május 1-jén kitettük a hírt: támogatásunk megszűnik, így forrás híján bezár a vlv.

Talán nem túlzunk, ha azt írjuk, nagy meglepetést, döbbenetet, sokakban elkeseredést váltott ki a bejelentés. Nemcsak a hozzászólások, hanem személyes üzenetek, telefonok jelezték, hogy a vlv-t rengetegen fontosnak tartják. Nem tudtunk úgy vízilabdameccsre menni az elmúlt egy hónapban, hogy ne szólította volna meg alkalmanként tucatnyi ember (főleg vízilabdázó) a vlv munkatársát, sajnálkozását kifejezve a hír miatt.

Rengeteg felajánlást, segítő szándékot tükröző megkeresést kaptunk. Csak az első 24 órában nyolc cég jelentkezett, hogy segíteni akar. (Egy részük internetes technológiai támogatást kínált, amire sajnos nem segít a finanszírozási gondokon.) Folyamatosan tárgyalunk azóta is, vannak biztató fejlemények, de konkrét eredményről egyelőre nem tudunk beszámolni.

Sokan jelezték, hogy egy megnyitott folyószámla esetén szívesen járulnának hozzá anyagilag magánemberként működési költségeinkhez. Ezt az első pillanatban is a "legeslegutolsó" lehetőségnek tekintettük, s azóta részletesen tájékozódtunk: az így nekünk küldött pénznek csak töredékéhez jutnánk hozzá a technikai és az adóköltségek miatt. (Ha e téren tud valaki segíteni, azt megköszönnénk!)

Kötelességünk beszámolni arról is, hogy az MVLSZ - amely az év elején egy új weboldal fejlesztésébe fogott - ajánlatot tett a vlv szerkesztőjének cikkírásra. Az elhúzódó tárgyalások azonban nem vezettek eredményre, mert a vlv további szövetségi támogatását legalább áttételesen biztosító megoldásban nem sikerült megállapodni.

A vlv.hu így független vízilabda-szakportálként folytatja tevékenységét. Még egyszer köszönjük a szövetségnek az eddigi támogatást és kifejezzük elkötelezettségünket a további együttműködés, a magyar vízilabdasport érdekeinek szolgálata mellett.

Az új helyzet természetesen számos változással jár. Oldalunkról eltűntek az MVLSZ hivatalos támogatóinak logói és megnyílik a lehetőség, hogy hirdetőként, szponzorként olyan cégekkel szerződjünk, amelyekkel eddig nem lehettünk kapcsolatban a szövetségi támogatói kör tevékenységével kapcsolatos összeférhetetlenség miatt. Ez reményeink szerint hasznos lehet a sportágnak, hiszen bővítheti a vízilabdasport iránt érdeklődő cégek körét.

"Hivatalos" jellegünket nyilvánvalóan elveszítjük, de azon leszünk, hogy ez a megszokott tartalmat ne érintse. Sőt.

Mivel a szövetség döntése akkor ért minket, amikor már előrehaladott állapotban volt az "új vlv" kifejlesztése, előbb ezt a munkát fejezzük be (nem fog már sokáig tartani), praktikusabbá, szebbé, élvezhetőbbé tesszük szolgáltatásainkat (elsősorban a mostantól felkerülő videókat). Új rovatokat is indítunk, egyszerre tágítva a látókört a mélyebb szakmaiság és a bulvár irányába. (Az ezért bosszankodóktól előre is elnézést kérünk, de hát mostantól a piacon kell megélnünk... Azért majd igyekszünk tartani a mértéket.)

A június 1-jétől befolyó bevétel (reméljük, csak egyelőre) 0 forintos szintje nem teszi lehetővé, hogy a Világliga június 11-16-i cseljabinszki szuperdöntőjéről a helyszínről tudósítsunk. (A repülőjegy-foglalásunk még megvan, de 240 ezer forintot a jelenlegi helyzetben nem tudunk kifizetni kizárólag az oda-vissza útra.) A barcelonai vb-részvételen ügyködünk (itt is kerestetik egyedi szponzor).

Egyelőre anyagi okokból nem tudjuk "felvenni" tematikánkba a női válogatottat sem, bármennyire is egybeesne ez az MVLSZ vezetésének nyilvánvaló szándékával, a női szakág népszerűsítésének kiemelt fontosságúvá minősítésével. (A magunk részéről szívesen megtettük volna már a vlv indulásakor is, de akkor még ugye minden téren más volt a helyzet...) Vannak további terveink is, de ezekről egyelőre nem érdemes beszélni.

Tehát, hogy ne legyen félreértés: ez még nem a happy end! A vlv folytatja munkáját, de ezúton is kérünk mindenkit, akinek módja van segíteni, támogassa hirdetéssel, szponzorációval a honlapot!

Még egyszer: köszönet az egész vízilabda-társadalomból felénk áradó aggódásért, féltésért, szeretetért. Igyekszünk meghálálni. Nagyjából ezért nem hagyjuk abba...

Címkék:
vlv

4 régi hozzászólás

APREAND hozzászólása
APREAND39402
2013.06.01. 21:33

Hajrá VLV,Hajrá Magyarok!

DS hozzászólása
DS39401
2013.06.01. 21:02

Nagyon örülök, szuper. Így továbbra is hozzájuthatunk a beszámolókhoz, videókhoz és nem a rádióból kell meghallgatni és elképzelni a gólokat!!!

Krisz hozzászólása
Krisz39395
2013.06.01. 14:46

Nagyszerű, remek , örömteli hír. Amikor megtudtam 1 hónappal ezelőtt a rossz hírt, hát mit mondjak.....szóval nagyon rossz érzés volt, de titkon azért bíztam a folytatásban. KÖSZÖNJÜK és nagyon sok sikert a továbbiakban!

B (régi) hozzászólása
2013.06.01. 14:00

Vazzeee, éreztem, hogy valami készül! Kicsit rossz lelkiismerettel feküdtem le tegnap, hogy nem köszöntem el az utolsó cikknél, de volt mélyen egy sanda gyanúm, hogy mi van, ha nem is kéne. (A sok hirdetés tett gyanakvóvá.) A cikket még csak most fogom elolvasni. Hajrá vlv!!!