FACEBOOK

Benedek Tibor a Reggeli Startban

Benedek Tibor a Reggeli Startban
hozzászólás, 2013.05.28.

Újabb fontos részleteket tudtunk meg Benedek Tibor elképzeléseiről. A szövetségi kapitány a Digi Sport reggeli magazinműsorában, a Reggeli Startban beszélgetett Szombathy Pállal.


Benedek Tibor 28 játékost próbált ki, s ebből a mezőnyből jött össze a vb-felkészülésre meghirdetett 19+1-es keret. A bajnoki végküzdelmekben meglepetés nem érte, akitől jó játékot várt, az jól is játszott.

A vezéregyéniségek szerepét érintő kérdésre válaszolva elmondta, hogy ő több játékostól is vár ilyenfajta tevékenységet. A csapatkapitány Varga Dani mellett mások is tehetnek azért, hogy egy-egy meccs kritikus helyzetben a mi javunkra dőljön el. Igazából az lenne jó, ha ez a szerep betöltői meccsről meccsre mások lennének. Összességében inkább a csapatjelleg fontosságát emelte ki.

A válogatott keretben lévő öt olimpiai bajnoknak ott a helye az utazó csapatban és a kapitány fontosnak nevezte, hogy ne sérüljenek meg a  felkészülési időszakban.

"Nem hivatalosan" már dolgozik a fiúk egy része, mivel sokaknak viszonylag korán véget ért a bajnokság, formálisan június 3-án kezdődik a közös felkészülés. Egy közös hét lesz a Világliga Szuperdöntője előtt, s ez az oroszországi torna komoly sorozatterhelést jelent majd, hiszen hat nap alatt hat mérkőzést kell játszani, nem is akármilyen ellenfelekkel.

Még júniusban részt vesz a csapat egy nagyon erős görögországi felkészülési tornán, amelyen a horvátok, az olaszok és a szerbek ott lesznek. Ezt követi július 12-14-én a hagyományos Vodafone Kupa, majd következik a barcelonai világbajnokság.

A beszélgetés végén a kapitány arról beszélt, hogy a Barcelonáig hátralévő időszak egyik legfontosabb feladata a fúk felkészítése lesz a kiélezett küzdelemre, arra, hogy fontos meccsek az utolsó pillanatokban dőlhetnek el. Mivel erősen koncentrálunk a védekezésre, várható, hogy a meccseinket kevés kapott és kevés lőtt gól jellemzi majd. A különbség tehát csekély lesz, gyakran megtörténik majd, hogy a kiélezett küzdelem az utolsó másodpercig tart, s ezeknek a helyzeteknek a lelki kezelését jól meg kell tanulni.

A TELJES BESZÉLGETÉS: