FACEBOOK

A Marseille visszavette a bajnoki címet Jasuéktól

A Marseille visszavette a bajnoki címet Jasuéktól
hozzászólás, 2013.05.26.

A Marseille nyerte a francia bajnokságot, miután a döntőben 2:0-ra legyőzte a címvédő Montpellier-t. Az ezüstérmes csapat két magyar játékosával készítettünk Skype-videóinterjút.


A kuparendszerű finálé első meccsén már idegenben egygólos előnyt szerzett a hosszú ideig legjobb francia csapat, a Marseille, majd a szombati visszavágón otthonában is nyert. A Jászberényi Gábort és Heinrich Dávidot foglalkoztató Montpellier így nem tudta megvédeni bajnoki címét.

Francia bajnokság, döntő

Első mérkőzés:

Montpellier-Marseille 10:11 (4:5, 5:4, 0:1, 1:1) (Heinrich Dudu két gólt lőtt a hazaiaknál és végig Jászberényi védett)

Második mérkőzés:

Marseille-Montpellier 14:11 (2:2, 4:2, 3:4, 5:3) (Heinrich Dudu két gólt lőtt és végig Jászberényi védett)

Késő éjjel az ezüstérmes Montpellier két magyar játékosától kértünk gyorsinterjút.



- Hát szervusztok franciaországi gyerekek! Túl vagytok a döntő második meccsén, kérnék egy kis beszámolót, mi történt Marseille-ben?

Heinrich Dávid: - Szia! Üdvözlök mindenkit! A második meccsen kikaptunk 14:11-re a Marseille ellen, elvesztettük a bajnoki döntőt ezáltal, mert kétmeccses volt a bajnoki döntő...

- ...és az elsőn...?

H.D.: Itthon kikaptunk 11:10-re. Egy elég hektikus mérkőzésen. Talán egy kis bírói segítséggel tudtunk volna jó eredményt elérni és akkor ez a második meccs teljesen máshogy alakult volna. De így alakult, úgyhogy második helyünk van.

- Jobb volt a Marseille idén?

Jászberényi Gábor: - Idén szerintem játékosállományban mi voltunk a jobbak, a Marseille meggyengült a tavalyi csapatához képest. Most nekik jött össze minden a döntőben, úgy nyertek, ahogy mi nyertünk tavaly ellenük.

- Nektek hogy ment és milyen volt az egész szezon?

J.G.: A szezon jó volt, jól játszottunk végig. Az elődöntőket simán nyertük, igazából szerintem ezt a döntőt itthon buktuk el, azzal, hogy nem nyertünk. Nem előnnyel mentünk oda, ott pedig futottunk az eredmény után, amikor feljöttünk x-re, akkor kapkodtunk, gólt kaptunk belőle, a vége meg már őrület volt, amikor láttuk, hogy nem tudunk nyerni, akkor már őrület volt.

- Mennyire töri ez most meg Montpellier-ben a vízilabda fejlődését? Ugye már tavaly arról volt szó, hogy most jön majd a nemzetközi kupa, legalábbis a középmezőnyben... És most nincs probléma?

J.G.: - A franciákat egy pofon nem töri össze, ugyanúgy megyünk tovább, mint eddig.

- És milyen lesz a csapatotok jövőre?

J.G.: Nem tudom még, lehet, erősödni fogunk, lehet, hogy nem, majd kiderül.

- Nektek van szerződésetek? Meddig vagytok kint?

H.D.: - Van, nekem egyéves szerződésem van.

J.G.: - Nekem még kettő.

- Francia állampolgárság?

J.G.: - Ha minden igaz, nyáron. Elindítják, de hogy mikor lesz belőle valami, azt nem tudjuk.

- És ha meglesz, akkor mi várható...?

J.G.: - Szeretnék utazni a jövő évi budapesti EB-re, francia színekben.

- Ez érdekes lesz... Jó, hát, nagyon szomorúak vagytok?

H.D.: - Megtörtént, úgyhogy nagyon nem érdemes rajta keseregni. Olyan volt a mérkőzés, hogy én a végén nem éreztem, hogy meg tudtnánk nyerni. Marseille-ben játszottunk, már eltelt azóta egy-két óra, szép lassan fel fogjuk dolgozni. Most itt lesz a nyár arra, hogy feldolgozzuk.

J.G.: - Én az "örök második" szerephez szoktam, tavaly mondtam neked, hogy az első alkalom volt, hogy nyertem, nekem ez nem meglepetés, sajnos már rutinom van...

- Gratulálok az ezüstéremhez. Mit csináltok nyáron?

J.G.: - Pihenünk.

- Franciaországban vagy itthon?

H.D.: - Is-is.

J.G.: - Azért hazalátogatunk picit.

- Köszönöm szépen!

Összefoglaló a döntő első mérkőzéséről: