FACEBOOK

Eger: a bajnoki cím küszöbén

Eger: a bajnoki cím küszöbén
hozzászólás, 2013.05.18.

Az Eger 2:0-ra vezet a döntőben és már jövő kedden bajnok lehet, ha a harmadik meccsen - otthon - nyer. A Szolnok hazai pályán se tudta megismételni a Szeged elleni elődöntőben nyújtott káprázatos teljesítményét. Videók fotók, nyilatkozatok Szolnokról, és a Kőér utcából, ahol a Debrecen megszerezte a nemzetközi szereplést érő ötödik helyet.


Vodafone OB1, döntő, második mérkőzés


Szolnok-Eger 6:7 (3:2, 0:1, 1:3, 2:1)
Szolnok, v.: Székely B., Juhász Gy.
Szolnok: Decker A., Gocics 2, Hosnyánszky 1, Nyéki, Alekszics 3,  Kis G., Negrean. Cs.: Kovács O., Vörös, Hangay Z., Marnitz G., Pásztor, Georgescu. Vezetőedző: Kovács István
Eger: Bisztritsányi, Bátori 1, Graham, Salamon 4, Seman 1, Bundschuh, Biros 1. Cs.: Gerritse, Kovács G., Mezei, Varga II. Zs., Gór-Nagy, Chilkó. Vezetőedző: Gerendás Gyögy
Gól - emberelőnyből: 4/9, ill. 2/4
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Bundschuh

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó döntőben az Eger 2:0-ra vezet. A következő mérkőzés kedden, 18.30-kor lesz Egerben.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (Digi Sport és vlv):

0:1 - Salamon első gólja

1:1 - Alekszics első gólja

1:2 - Bátori első gólja

2:2 - Alekszics második gólja

3:2 - Gocics első gólja

3:3 - Salamon második gólja

3:4 - Salamon harmadik gólja

3:5 - Seman gólja

4:5 - Alekszics harmadik gólja

4:6 - Salamon negyedik gólja

5:6 - Hosnyánszky gólja

6:6 - Gocics második gólja

6:7 - Biros gólja

A meccs vége



Salamon Ferenc a Digi Sportnak



Salamon Ferenc a vlv-nek


- Feri, szívből gratulálok, hatalmas teljesítményt nyújtottál. Négy gól, gyakorlatilag te voltál ma a nyerőember. Kérlek, értékeld, mi történt itt az elmúlt másfél órában.


- Köszönjük szépen. Először is üdvözlök minden kedves nézőt és szurkolót. Azt nem mondanám, hogy csak én nyújtottam nagyszerűt, az egész csapat nyújtott nagyszerűt, és szeretném megköszönni a társaknak, akik így küzdöttek, nem csak értem, hanem mindenkiért. Egyszerűen öröm volt így vízilabdázni, és ha a jó teljesítmény mellé egy kis szerencse is párosul, akkor ez sül ki belőle.

- Kicsit értékeljük a meccset! Elég fordulatos volt, tehát nem volt egy sima győzelem.

- Nem volt egyértelmű ugye, mert hát egy bajnoki döntő, nem is kellett mást várni két nagyon masszív kis csapat mérkőzéséből. Igazából úgy érzem, hogy a meccs túlnyomó részében azért sikerült dominálni a játékot. A végén tényleg nagyon szoros volt. Ők is megkapták a sanszot, mi is, mi éltünk vele, ők szerencsére nem, ettől függetlenül nincs még lefutva, lesz egy harmadik meccs. Ugye a mi szempontunkból kedvezőbb helyzetből, mert Egerben játszunk, de hát ott is maximálisan oda kell tenni magunkat, hogyha bajnokok szeretnénk lenni.

- Van veszély egy ilyen 2:0-s vezetésnél? Ennél jobb nem lehet...

- Lehet veszélye, én azt mondom, bár még nem játszottam döntőt, nem tudom, hogy ilyenkor hogyan készül az ember. Megvan annak is a veszélye, hogyha leül egy csapat, elbízza magát, akkor beleeshet abba a hibába, hogy kikap háromszor. Mi szeretnénk ezt elkerülni, és magabiztosan nyerni.

- Köszönöm szépen, gratulálok még egyszer.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Bisztritsányi Dávid


- Jól védtél, a csapatnak is jól ment!


- A lényeg, hogy győztünk! Azt gondolom, hogy a védekezés volt ma is a kulcs, és ráadásul olyan extázisban védekeztek a fiúk előttem, hogy igazából tényleg nem volt nehéz dolgom. Tök őszintén, tök tiszta szívből mondom! Bencének volt két olyan blokkja, ami gólból jött ki. Vissza kell nézni, hogyha visszanézi bárki, aki látta ezt, az tudja, hogy zseniálisan védekeztünk, és eleve olyan plusz gólokat lőttünk, átlövésgólokat, ugye Feri, Bence, Peti a végén..., hogy ha nehezen is, de megszületett a győzelem.

- Én mondtam is itt az előbb Ferinek, hogy nagyon fordulatos meccs volt, de valahogy lehetett végig érezni, hogy a kezetekben van, annak ellenére, hogy csak a vége felé dőlt el.

- Az elején ugye vezettünk kétszer is, 1:0, 2:0, talán 3:2-ről fordítottak, de onnantól olyan szinten tudtunk védekezni, és megfogni Kicsit is, meg a hátsó lövőket, hogy tényleg…, nem volt sanszuk gólt lőni Sajnos a vége előtt lőttek egy lefordulásgólt, egy végletekig kijátszott akciógólt átlövésből, Zsivko, mondjuk egy benne van, meg talán egy lefordulás is, de…, sok okosat most nem tudok mondani. Van még minimum egy, reméljük, már csak egy mérkőzés, aztán pihenhetünk egy kicsit.

- Rotációban védtek Szecskával?

- Eddig igen, most nem tudom. Az előző mérkőzés után se tudtuk megmondani, hogy ki véd, most sem.

- Legyen meglepetés.

- Úgy látszik, az Egernek van két jó kapusa, úgyhogy mellé már nem nyúlhatunk! :-)

- Most már csak az i-re kell feltenni a pontot nektek. Mi következik a napokban? Hogyan készültök?

- Regeneráció, regeneráció. Gyuri bá’ kielemzi az aktuális mérkőzést, ami előtte volt, abból ő nyilván a legapróbb hibákat is kiemeli. Nyilván nem visszük túlzásba, mert most már butaság lenne, azért van még mit kielemezni, és odafigyelni.

- Köszönöm szépen, és gratulálok a győzelemhez.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Vörös Viktor nyilatkozata

- Szervusz, Vöri! Hát elmenőben van a döntő... Hogy érzed, van még esélyetek?

- Hááát..., az hogy elmenő... Úgy mondom, hogy még nincs lezárva, de az tény, hogy az Eger egy karnyújtásnyira van, mi nem vagyunk ott. Ma a játék alapján mind a két csapat megérdemelte volna a győzelmet. Most megint az Eger felé hajlott a mérleg nyelve. Van egy meccs Egerben, ha azt meg tudjuk nyerni, akkor van még egy esély, de innen már nagyon nehéz lesz nyerni. Feladni biztos nem fogjuk.

- Lehet, hogy talán lelkileg nektek egy kicsit jobb lesz, kisebb lesz a teher rajtatok, hiszen ezek után senki nem várhatja el a bajnoki címet...?

- Igazából ez kijöhet jól is, rosszul is, meglátjuk, mi lesz. Nyerni megyünk, az biztos, hogy legalább még egy meccset tudjunk itthon játszani, aztán majd a sors megírja, hogy mi lesz...

- Most nem tudtátok azt a játékot hozni, amit az elődöntőben, mi az oka ennek?

- Külön megbeszéltük, hogy Salamon Feri nem lő, már az első meccs előtt is. Sajnos most megint lőtt négy gólt.

- Neki elfelejtettetek szólni.

- Igen. Most ezt valahogy meg kell majd beszélnünk, mert tényleg kiemeltük, hogy Salamon ne lőjön... Majd Egerben nagyobb figyelmet kap.

- Köszönöm szépen.



Hosnyánszky Norbert

- Hosi! Kezd elmenni a döntő! Hogy látod az esélyeket ezután?

- Ugyanúgy, ahogy az előző meccs után. Van még egy meccs - megpróbálunk nyerni ott.

- De most már nagyon nagy bravúr kell.

- Nem tudom, hogy bravúr kell-e. Az számít bravúrnak, ha valaki megnyeri a bajnokságot, nem az, hogy egy meccset. Ugyanúgy van esélyünk Egerben is nyerni. A mai meccsen pechesek voltunk, meg..., mindegy, nem is megyek bele...

- Sejtem, hogy mire gondolsz... Viszont annak mi az oka, hogy egyértelműen nem tudjátok most hozni az elődöntőbeli formát, ott sokkal jobb volt a csapat.

- Nem tudom, hogy sokkal jobb volt-e. Azt gondolom, hogy az Eger szervezettebb, mint a Szeged, tehát taktikailag fölénk nőttek, úgy gondolom, talán ennyi a különbség. Nem hiszem, hogy sokkal rosszabbul játszanánk, mint a Szeged ellen - így sikerült.

- Hogy látod, mi az, amivel meg tudnátok fordítani? Tehát egyszerűen csak jobban oda kell figyelni? Vagy ki tudtok találni valami különleges taktikát? Mondjuk, hogy Salamon Feri ne lőjön gólt vagy ilyesmi...?

- :-) Ki kell védeni Salamon Feri lövését vagy leblokkolni - ennyi. Igazából nincsenek nagy titkok szerintem a döntőben. Reméljük, hogy egyszer mi nyerünk egy góllal.

- Köszönöm szépen, Hosi.


Az 5-6. helyért

Honvéd-Debrecen 6:8 (1:2, 0:3, 1:1, 4:2)
G.: Jansik D., Fülöp 2-2, Tóth B., Kiss G., ill. Misics, Kállay 2-2, Halek, Giorgetti, Vindisch, Letica

A mérkőzés előtt a hazai csapat klubvezetése köszöbntötte Steinmetz Barnabást 500. bajnoki mérkőzése alkalmából.

A Debrecen 2:0-ra megnyerte a párharcot és ezzel megszerezte az 5. helyet.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

Misics második gólja

Kimaradt debreceni emberelőny

Jansik Dávid megúszásgólja

Honvéd-támadás 5:7-nél

Halek gólja

Jansik Dávid ötméteresgólja



Varga Tamás nyilatkozata


- Tamás, szívből gratulálok! Ötödik hely, nemzetközi kupaszereplés, milyen év volt?


- Nagyon felemás év volt, tele jó dolgokkal, tele nehéz dolgokkal. Úgy gondolom, a kis viharvert csapatunkat a féléves különféle problémák után sikerült úgy egyenesbe hozni a köztudatban – magának a Debrecennek az anyagi fizetőképességét is –, hogy innentől kezdve senki nem kételkedik abban, hogy amit Debrecenben ígérnek, azt megkapják. Tényleg százszázalékosan felügyelem ezt, és vigyázok arra, hogy ez az anyagi rész rendben legyen – amiből sajnos voltak problémák. A csapatnak mindenképpen gratulálok, és szeretném megköszönni minden játékosnak azt a fél évet, amit együtt töltöttünk mind edzőként, mind játékosként! Köszönöm nekik ezt a nagy kitartást, ezt a nagy akaratot, amekkora szívvel most itt játszottak Debrecenért, a csapatért! És szeretném megköszönni a debreceni szurkolóknak, hogy eljöttek ide, és egy kicsit otthonos hangulatot varázsoltak, mert ez a város megérdemli. Egy nagyon-nagyon sportszerető város, ahol, én azt érzem, hogy a vízilabdának hatalmas jövője van.

- Ezt akartam kérdezni, hogy a közeljövő milyen lesz? A következő egy-két év. Milyen lesz a csapat?


- A jövő hét csütörtökén van elnökségi ülés, akkor fogom megtudni pontosan, hogy mekkora keretből gazdálkodhatok jövőre. Egy biztos: egy fillérrel sem ígérek többet senkinek, mint amennyit ki fogunk fizetni.

- Ezzel nem mondtál sokat… De annyit mondj, hogy nemzetközi kupaszereplés van most, gondolom, hogy azért minimum ez a cél, mint amit idén elértetek, nem?

- Ez sem biztos, ezért mondom, hogy meg kell várjam az elnökségi ülést. Ott meg kell beszéljük, hogy mekkora a költségvetés, és ahhoz tudjuk igazítani a célokat. András távozása után jelen pillanatban itt – most ha tetszik, ha nem –  sajnos nagyon nagy űr van, amit vissza kellett tölteni, és még ebből tervezni jövőre. Nem könnyű. Most lehet, hogy egy év egy kicsit szűkebb, egy kicsit szerényebb lesz, de ebben az évben is, amit én a játékosoknak ígérek, azt garantálom, hogy meg fogják kapni.

- Köszönöm szépen, és még egyszer gratulálok az ötödik helyhez!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Gergely István nyilatkozata


- Pista, vége van ennek az évnek. Gondolom, hogy nem itt szerettétek volna befejezni, hanem idegenben, de hát ez így sikerült. Először erről a meccsről mondj két mondatot.


- Az eredeti terv az volt, hogy itt fejezzük be, csak ötödikként. Erről a meccsről… Sajnos ugyanúgy indult, mint az összes, Debrecen elleni mérkőzésünk, hogy nagyon kevés gólt lőttünk. Viszonylag kevés gólon tudtuk tartani az ellenfelet ismét, de megint az volt a baj, hogy elöl nem tudtunk érvényesülni. Tehát nekünk gólokat kell "vásárolgatnunk" a következő bajnokságra, amit meg is kezdtünk. A költségvetésünk olyan lesz, amilyen lesz, de ettől függetlenül nem állhat meg az élet.

Azért azt hozzáteszem, hogy nagyon siralmas volt a tavalyi szezon végi helyzet, nem tudtuk, hogy lesz-e csapat, vagy nem lesz, a mostani szezon úgy indult, hogy maradjunk legalább a nyolcban. Ehhez képest azért, én az gondolom, hogy ha az elmúlt szezont nézem, akkor azért a csapat teljesítménye emelkedett azzal, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb lett. Az elején nagyon-nagyon sok ingadozó eredményünk volt, akár pozitív, akár negatív, ez viszont számomra mindenképpen pozitív volt, hogy azok a fiatalok, akik az elején még háttérben voltak, szépen elkezdték magukat kinőni. Benne volt persze az is, hogy az idősebb játékosoknál is elpattan a húr, hogy elfáradnak, és nem úgy megy, de mindenképpen pozitívan értékelem ezt az évet. A hatodik hely… Nem ugrottuk meg a világcsúcsot, amit megugorhattunk volna, az az ötödik hely lett volna, ez a "világcsúcs" még várat magára, és bízunk benne, hogy a jövő szezonban ezt meg is fogjuk tudni ugorni.

- Gondolom, hogy pontos számokat még nem tudtok, de azért mégis nagyságrendileg hogy alakul a helyzet? Inkább jönnek játékosok hozzátok, vagy inkább mennek?

- Lesznek cserék, biztos vagyok benne, mert mindig vannak cserék. Valakit elvisznek, valakit nem tudunk megtartani, valaki ide akar jönni, valakit ide akarunk mi hozni. Sokkal pozitívabb vagyok, mint tavaly. Ha visszanézem a tavalyi videót, annál sokkal jobb a helyzet. Másképp látjuk a világot, mármint a vízilabda környezetét, és úgy érzem, hogy jövőre erősödni fogunk. Nem azt mondom, hogy több pénzből gazdálkodhatunk, de mindenképpen sokkal hatékonyabban próbálunk meg gazdálkodni azzal, ami van.

- Köszönöm szépen.


- Én is köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


A 7-8. helyért, 2. mérkőzés:

Szentes-BVSC 6:10 (2:2, 2:2, 1:3, 1:3)
G.: Regős 2, Tóth Z., Hegedüs B., Weszelovszky, Nagy M., ill. Szűcs 3, Létay, Szabó B. 2-2, Kotsidis, Czigány, Borsós

A párharc végeredménye: 2:0 a BVSC javára.

1 régi hozzászólás

Norbi hozzászólása
Norbi39311
2013.05.20. 11:30

Gratulálok az Egernek, jól felkészítette Gerendás őket a döntőre. Salamon és Bátori játéka különösen örömteli, örülök, hogy Vad Lajos kondiedzései után sem állt le a fizikális fejlődésük Gerendás felügyelete alatt. Kell majd az izom a délszlávok ellen. Vámos fejlődését is látva, nagyon bízom a válogatottban a fiatalokban. Csak így tovább srácok, mindent bele az edzéseken és a meccseken!