FACEBOOK

Bronzérmes a Szeged

Bronzérmes a Szeged
hozzászólás, 2013.05.17.

Két csalódott csapat közül a Szeged zárhatja legalább "vigaszdíjjal" a szezont, izgalmas meccsen a Komjádiban is győztek Papeszék, és ezzel harmadikok, s részvételi jogot szereztek a BL jövő évi versenysorozatár. Helyszíni riportunk nyilatkozatokkal, gólokkal, meccsjelenetekkel.

Vodafone OB1, a bronzéremért, második mérkőzés

Vasas-Szeged 8:9 (2:1, 1:2, 2:2, 3:4)
Komjádi uszoda, v.: Vogel, Füzesi
Vasas: Nagy V., Drasko Brguljan 1, Katonás 1, Vámos 1, Oeler 3, Takács 1, Steinmetz Á. Cs.: Csapó 1, Fazekas, Angyal, Hőna, Manhercz Á., Barabás (kapus). Vezetőedző: Földi László
Szeged: Baksa, Kunac, Kayes 5, Kiss Cs., Hegedüs, Younger 1, Török B. 2. Cs.: Decker Á., Varga P., Molnár T. 1, Juhász Zs., Somogyi. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 3/10, ill. 5/12
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 1/2
Kiállítás cserével, végleg: Nagy V. (8 másodperccel a befejezés előtt)
Kipontozódott: Hőna, ill. Juhász

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


VLV-VIDEÓK:

Kiss Csaba kimaradt ötméterese

Nagy Viktor véd

Oeler első gólja

Baksa véd

Kayes második gólja

Takács gólja

Molnár Tamás gólja

Török első gólja, ötméteres

Baksa védi Vámos ötméteresét

Kayes harmadik gólja

Vámos gólja

Csapó gólja

Kayes negyedik gólja

Oeler harmadik gólja

Younger gólja

Török második gólja



Steinmetz Ádám nyilatkozata


- Ádám nagyon jól játszottál ma is, máshoz nem tudok gratulálni. Elvesztettétek a bronzmeccset, egy nagyon furcsa érdekes meccsen. Hogy láttad belülről?


- Köszönöm, tényleg jól játszott a csapat. Azt gondolom, hogy nagyon összekaptuk magunkat az elődöntők kudarca után.  Úgy érzem, Szegeden is jól játszottunk, leszámítva az utolsó három percet, kézben tartottuk a meccset, de nem volt szerencsénk. A mai vereség nem a szerencsén múlott. Nehéz indulatok nélkül nyilatkoznom. A végén úgy érzem nem kaptunk esélyt arra, hogy megnyerjük ezt a meccset.

- A meccs közben nagyon sok volt a fordiulat, úgy nézett ki, hogy elvesztitek, aztán úgy nézett ki, hogy megnyeritek. Mit éreztél bent? Kicsit már olyan idény véginek tűnt a játék néha.


- Természetesen így van. Két csalódott csapat küzdött, egy rendkívül nehéz és hosszú szezon után. Látszott a fáradtság és az abból fakadó hibák. Azt nem mondom, hogy hibátlanul játszottunk, mint ahogy a Szeged sem, de ettől függetlenül szerintem szórakoztató találkozó volt. Az én véleményem az, hogy mindenféleképpen a hosszabbításban kellett volna eldőlnie ennek a találkozónak. Úgy készültünk, hogy kedden megyünk Szegedre, de sajnos számunkra ezzel véget ért a szezon.

- Hogyan tovább Ádám, most?


- Én maradok a TEVA-Vasasban, remélem a többi játékostársam is hasonlóképpen fog dönteni. A tárgyalások most a napokban megkezdődnek. Remélem acélos lesz a Vasas, ilyen szófordulatot használva. Jövőre ez a fiatal csapat még sokra viheti.

- Köszönöm szépen Ádám.


(Lejegyezte: Tina)



Nagy Viktor nyilatkozata


- Viktor, szerintem ez az egész bajnokság legfurcsább meccse volt. Ebben a meccsben minden volt. Miért lett ilyen hektikus a játék?


- Mert nagyon kiélezett volt a csata. Mind a két csapat akarta ezt a győzelmet. Nem szeretek bírózni, most is próbálom elkerülni, az előbb kicsit indulatos voltam most nem akarok az lenni.

- Miért, valami baj volt a bírókkal?


- Ha ilyen egy meccs vége, akkor sajnos annak a két embernek a parton, valószínűleg köze van hozzá. Igazságtalannak érzem. Persze, vesztett a csapatom, vesztettem, lehet mondani, hogy ezért, de, aki látta ezt a meccset vagy az utolsó támadásunkat... Én úgy érzem, ez egy tankönyvi kiállítás volt. Ehelyett nem kaptunk kiállítást, faultot sem, majd a mi játékosunkat állították ki és ebből lőtték a győztes gólt – erre nehéz mit mondani. Nem is szeretnék erről beszélni, mert nincs is értelme. Azt sajnálom, hogy ez nem a vízilabda hasznára van, hanem ellene. Kijönnek a drukkerek, megveszik a drága belépőt és utána ezt kapják, na mindegy ne menjünk bele.

- Hogy értékeled az évet, röviden?

- Úgy indulat a szezon, hogy nagyon fiatal a csapatunk. Nagy reményekkel, jól kezdődött az év. Jól játszottak a fiatalok, jól pörgött a csapat. Utána volt egy holtpont, nagyon nehezen tudtunk ebből kijönni. Voltak nehézségeink és sok dolgot nehezen dolgoztunk fel vagy nem jól vagy későn. Nagyon tanulságos év van mögöttem, de szerintem a Vasas vezetősége, a játékosok, úgy mindenki részéről tanulságos lehet, amiből lehet tanulni. Annak ellenére, hogy negyedikek lettünk - még nem voltam negyedik... Úgy lett a csapat negyedik, hogy mindenki a szívét-lelkét beleadta abba, hogy harmadikok legyünk, abba, hogy bejussunk a döntőbe, az nem sikerült.  Ez a két meccs számomra fantasztikus érzés volt, mindent megtettünk, ami bennünk volt. Persze sokat hibáztunk, hibák mindig vannak, főleg egy rutintalanabb csapatnál. De az a lényeg igazából, hogy mindenki szívét-lelkét beletette, aki ma a vízben volt és ez becsülendő, értékelhető. A jövőre nézve szerintem ez nagyon pozitív.

- Köszönöm szépen

(Lejegyezte: Tina)



Török Béla nyilatkozata


- Béla, gratulálok! Azért a bronzérem is érem.


- Olyan szempontból jobb, hogy van egy kézzelfogható emlékünk erről a bajnoki szezonról, de nem tudom azt mondani, hogy boldog vagyok emiatt. Nem ezért kezdtünk el az év elején edzeni, hogy most itt a Vasast legyőzzük, illetve hogy a bronzéremmel távozzunk ebből a bajnokságból. A végén azért két győzelemmel tudtuk megverni a Vasast, kettőből kettőször, két ilyen utolsó támadásos góllal, de ez most nem az a boldogság, hogy „Yes, ez az! Megcsináltuk!”. Az én szájízem keserű.

- Azért a BL-szereplés, mégis egy harmadik hely… Sokat számít a jövőt illetően?

- Ilyen szempontból számíthat, igen, de más szempontból nem sokat jelentősége van, én úgy gondolom. Sajnos ezt tudom mondani, de ennek ellenére gratulálok a csapatnak, tényleg. Nagyon jó év volt egy jó darabig, aztán igazából három rossz meccsel sajnos eltoltuk. A vége azért…, ez nem az a típus, amikor minden jó, ha jó a vége, hanem…, de azért mégis csak jobb így.

- Köszönöm szépen, Béla.

- Én is köszönöm.

- A válogatottnál találkozunk.

- Reméljük.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Decker Ádám nyilatkozata

- Gratulálok Ádám, szerintem sokat tettél ezért a bronzéremért. Légy szíves összegezd pár mondatban ezt a mai meccset és egy kicsit az évet is!

- Örülök, hogy így látod. Vissza szoktam nézni a meccseimet és mindig azzal nyugtatom magam, hogy az a nagyon sok energia, amit elégetek itt a vízben, nem mehet kárba az energiamegmaradás törvénye alapján. Nem voltam látványos, de én is úgy érzem, hogy sokat dolgoztam. Nehéz értékelni az évet. Sok minden történt, nagyon jól indult, nagyon sokat dolgoztunk - és a végére széthullottunk, mint csapat. Tehát itt már nem számított taktika, nem számított igazából semmi, hanem..., nem voltunk egy összetartó egység. Úgy érzem, hogy ezen ment el a döntőbe jutás.

- Lehet ebből tanulni? Nem tudom, hogy lesz-e módotok bebizonyítani, jövőre, hogy tanultatok, de lehet-e egyáltalán?

- Lehet tanulni, persze, mindenből lehet tanulni, mindig érdemes is. Nem tudom... Úgy érzem, hogy olyan meg nem értések alakultak ki a végére, ami nem mozdíthat előre egy csapatot. Néztem a döntőt, és a Szolnok, meg az Eger pont ugyanúgy játszott, mint ahogy mi az elején. Alázatosan, egymásnak megcsinálva a helyzeteket, minden gólnál vagy blokkolásnál örülve egymás sikerének. Mi a végére ebből veszítettünk nagyon sokat. Úgyhogy..., remélem, hogy tanulunk belőle, aztán meglátjuk, hogy hogyan tovább jövőre.

- Sok embernek most pihenő jön. Te mit vársz ettől a nyártól...?

- Fú, hát..., nagyon nagy reményekkel csapok ebbe a nyárba, régóta nem volt alkalmam, a junor válogatott, az Universiade-válogatott óta nem volt alkalmam együtt készülni válogatottal, nagyon várom. Szeretnék bekerülni a keretbe, s azt is várom magamtól, hogy minél jöbban játsszak. A csapattól pedig azt, hogy az első négy hely valamelyike, de inkább a dobogó legyen meg...

- Sok sikert kívánok ehhez és gratulálok!



Joseph Kayes, a 22 éves új-zélandi center szenzációsan játszott, öt gólt lőtt (nem is akármilyeneket)
  - nyilván feldobta őt, hogy a családja ott ült a lelátón...

A 9-11. helyért:

OSC-EKF 7:3 (3:1, 1:1, 1:1, 2:0)
G.: Benczur 3, Simon A. 2, szentesi, Korényi, ill. Sántavy, Keresztes, Zalánki

A 12-14. helyért:

FTC-PVSK 7:6 (2:1, 0:3, 0:2, 5:0)
G.: Ernyey, Illés 2-2, Paján, Kolozsi, Sánta, ill. Bóbis, Kistamás 2-2, Krizsán, Monostori

4 régi hozzászólás

sculler hozzászólása
sculler39309
2013.05.19. 19:11

Török Szultán Kössz az infót ! Igen a végén kidomborodott a tudásuk, de engem az összkép zavart, de nagyon. Félidőben 3:8 volt a fórarány, bár tudom, hogy a Kayest megfogni emberfeletti, pláne az első két negyedben.

Török Szultán hozzászólása
2013.05.18. 21:54

sculler! Vogel spori: Pék Gy. - 70%, Bálna - 75%, Füzesi spori: Pék Gy. - 70%, Bálna - 65%. Szóval még az a kategória, hogy látszik is, meg nem is, hogy elégedetlen velük az ellenőr. Úgy látszik azt a meccs végi Vogel-Ohler affért vagy nem látták, vagy nem akarták látni. Az biztos, hogy a Vasasosok joggal idegesek - elég érdekes kontrát fújt Vogel kb. 1 perccel a vége előtt, majd 1 előny is. Monjuk a Szegeden csodálkozom - ha jól tudom, már másodszor játszották el, hogy megnyerik az alapszakaszt, majd a döntőbe se jutnak be. Pedig jó kis csapat.

sculler hozzászólása
sculler39299
2013.05.18. 19:26

Gratulálok a Szegednek és őszintén bevallom a szezont látva a mai két csapatot vártam a döntőbe, de hát maradt a bronzmeccs. Amiért viszont bejegyzést írok azon mindenki meg fog lepődni (vagy mégsem ??) A Vogel-Füzesi bíró (?) páros ténykedése ! Megölik a hozzá nem értésükkel az elfogultságukkal a balfaszságaikkal a vizilabdát ! Annyiszor mondtam már barátoknak szurkolótársaknak, hogy nem csalnak, mert szerintem nem is, ezek ilyen balfaszok !!!! Ötméteresek befújva mind a két oldalon az egyik maximum kiállítás és a másik meg egy rossz bejátszás, center sehol, nyakfogás gátlástalanul, víz feletti ütések, szóval kritikán aluli. Arról nem is beszélve, hogy azért ennek a meccsnek hőfoka volt, feszültségek mindkét oldalon és kicsúszik a kezükből a meccs !!! Az ősszel acélosabb, de most nem a legjobb formáját mutató Vasas talán hozhatta volna a mai meccset, de belenyúltak ! Nem direkt tudom balfaszok ! Mit éreznek most a fiatalok ? Kíváncsi lennék az ellenőri jelentésre, bár pár esztendeje nem gondoltam volna mikor Németh Bálna Attila fújt, hogy visszasírom !

Oftyun hozzászólása
Oftyun39298
2013.05.18. 18:27

Mindkét csapat legeredményesebb játékosa külföldi volt...