FACEBOOK

Szépített a Primorje Rijeka

Szépített a Primorje Rijeka
hozzászólás, 2013.05.16.

Megmentette bajnoki reményeit a Primorje Rijeka, miután szerdán hazai pályán megszerezte első győzelmét a horvát bajnokság döntőjében. A Jug Dubrovnik 6:5-ös legyőzéséből Varga Dénes három, Varga Daniel két góllal vette ki a részét. Varga Danit kérdeztük a meccsről.

Horvát bajnokság, döntő, harmadik mérkőzés

Primorje Rijeka-Jug Dubrovnik 6:5 (1:1, 0:2, 2:0, 3:2)
Rijeka, Kantrida uszoda, v.: Riccitelli (olasz), Paoletti (olasz)
Primorje Rijeka: Vican, Obradovics, Paskvalin, Krapics, Varga Dénes 3, Sukno, Muslim, Jelaca, Varga Dániel 2, Baracs, Setka, X. Garcia 1, Krizanec, Buljubasics. Vezetőedző: Zoran Roje
Jug Dubrovnik: Bijac, Vranjes, Boskovics 4, Janovics 1, Jokovics, Azevedo, Markovics, Buslje, Karacs, Dobud, Ivovics, Macan, Nizsics, Pavlovics. Vezetőedző: Veszelin Gyuho
Gól - emberelőnyből: 2/6, ill. 2/6
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcban a Jug 2:1-re vezet, a következő mérkőzés Dubrovnikban lesz, vasárnap.


VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- A tegnapi meccs igazából a második, Dubrovnikban játszott mérkőzéssel kezdődött, abban az értelemben, hogy ott piros lapot kapott az edzőnk, Ivan Asics. Emiatt ezen a mostani meccsen Zoran Roje ült a kispadon. Ez pedig elég jól sült el, új energiákat mozgósított mindenkiben, az újdonság varázsa pozitívan hatott. És bár az első félidőben nem játszottunk jól, végig megvolt bennünk a hit, hogy ha megcsináljuk azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk, akkor győztesen tudjuk elhagyni a medencét. A dubrovnikiakat szép lassan felőröltük, amit többek között azzal értünk el, hogy az első félidőben az ellenfél nehezen úszó embereit - főleg a centereket - sok úszásra kényszerítettük. Azt hiszem, hogy ez volt  a titka a második félidőbeli feltámadásunknak. Jobb fizikai állapotban voltunk, mint az ellenfél, nagyobb hittel is játszottunk, mint ők. Hát így zajlott le a meccs...

Kicsit sajnáltam, hogy Miho Boskovics erre a szezonra nem maradt a Vasasban, mert nagyon megnehezítette a dolgunkat. Bár az is igaz, hogy ez egy ilyen csapat, szinte bármelyik játékosuk képes arra, hogy egy fontos meccsen három-négy gólt lőjön.

- Milyen volt a körítés? Bíztak a rijekaiak a szépítésben?

- Már másfél-két órával a meccs előtt elkezdődtek az "események", sörsátorral, kolbászevéssel, s állítólag három dj játszott, az ő produkciójuk várta a meccsre érkezőket. A találkozó  után pedig éjszakába nyúló party volt a teraszon, amihez tengerparti kilátás adta a hátteret. Itt valóban minden adott ahhoz, hogy jól szervezett esemény legyen egy ilyen vízilabdameccs.

- A magyar részvevők eredményessége...? Mostanában azért nem volt ilyen, hogy mindkettőtöknek egyszerre ment ennyire eredményesen a játék, ráadásul szinte az összes rijekai gólt ti lőttétek...

- Kétségtelen, hogy jó az arány... A bátyánknak születésnapja volt, ezért kijött a meccsre a szüleinkkel. Ő azt kérte, hogy Dumi négy gólt lőjön a meccsen, én pedig kettőt. Emiatt reklamálni ugye csak Duminál lehet, de ő annyit mondott, hogy "Nem volt rá szükség." :-)

- Akkor azért a bátyátok elégedett volt, gondolom...

- Igen és invitáltuk, hogy jöjjön majd ki megint a bajnoki címet eldöntő ötödik meccsre...

- Hát ahhoz azért legközelebb Dubrovnikban nyerni kell...

- Most erre készülünk. A mai napot megkaptuk pihenőnek, holnap lesz egy kis felhangolódás, megnézzük a tegnapi meccsből összevágott anyagot és így, felvértezve utazunk Dubrovnikba.

- Sok sikert a negyedik meccsre!