FACEBOOK

Olasz bajnoki döntő: - Bresciában nyert a Recco

Olasz bajnoki döntő: - Bresciában nyert a Recco
hozzászólás, 2013.05.16.

Az alapszakaszgyőztes otthonában kezdődött meg az olasz bajnokság döntője, amely az egyik fél második győzelméig tart. A Pro Recco Madaras utolsó másodperces góljával nyert idegenben, s így a címvédés küszöbére került.

Olasz bajnokság, döntő, első mérkőzés

Brescia-Recco 7:8 (4:2, 0:2, 1:1, 2:3)
Brescia, v.: Bianchi, Gomez
Brescia: Del Lungo, Valentino 1, C. Presciutti 2, Legrenzi, Loncar, R. Calcaterra 1, Mammarella 1, Nora 1, Binchi, Elez ,Giorgi, G. Fiorentini 1, Moratti. Vezetőedző: Bovo
Pro Recco: Tempesti, F. Lapenna, Madaras 1, Mangiante 1, A. Fondelli, Felugo 2, Giacoppo, Figlioli 3, Figari, D. Fiorentini, Aicardi 1, N. Gitto, S. Luongo. Vezetőedző: Tempestini
Gól - emberelőnyből: 4/10, ill. 3/9
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Figlioli, Gitto, ill. Binchi, Valentina

A mérkőzés alakulása:

1:0,2:0,2:1,2:2,3:2,4:2/4:3,4:4//5:4,5:5/6:5,6:6,7:6,7:7,7:8

Az utolsó gólt Madaras Norbert lőtte, úgy, hogy a kezét a meccs végét jelző dudaszó előtt egy tized másodperccel hagyta el a labda.

A következő mérkőzés szombaton lesz, Soriban - már horvát játékvezetőkkel.

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Nyertünk ez a legfontosabb. Nem játszottunk jól, az elején a védekezés sem ment, de az szerencsére az első negyed után összeállt! Rengeteg lövést, viszonylag sima gólhelyzetet elhibáztunk, túlságosan idegesek voltunk. Ezen szombaton mindenképpen változtatni kell. Szerintem 3-4 góllal jobb csapat vagyunk, el kell gondolkodnunk, hogy ez miért nem jön ki.

A bronzéremért:

Florentia-Acquachiara 10:12 (3:2, 4:4, 1:5, 2:1) (A vendégeknél Märcz Tamás egy gólt lőtt)

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Nagyon fontos győzelmet arattunk Firenzében, de korai lenne elbízni magunkat, mert nagyon jó csapatot győztünk le és ezért is nagyon nehéz második meccsre számítok. Az első negyedben kaptunk néhány elkerülhető gólt, de a harmadik negyedben nagyon összeállt a védekezés és egy 4-5 gólos "break "-kel komoly lelki előnybe kerültünk. Úgy éreztem, hogy fizikailag is sikerül elfárasztani az ellenfelünket, ez mindenképp jó előjel a szombati meccs előtt. Abban a lelkiállapotban kell folytatnunk, ahol abbahagytuk, és akkor megnyerhetjük majd a nápolyi meccset is.

Az 5-6. helyért:

Savona-Posillipo 11:12 (4:3, 3:2, 2:3, 2:4) (a nápolyiak mindkét magyarja játszott, Tóth Márton két gólt lőtt, Kovács Róbert gól nélkül zárt)

TÓTH MÁRTON a vlv-nek:

- Nagy meccsen, helyenként jó játékkal győztünk és lépéselőnybe kerültünk. A célunk szombaton befejezni a párharcot és akkor egy LEN-kupás helyezéssel a kezünkben elégedettek lehetünk!

KOVÁCS RÓBERT a vlv-nek:

- Végig nagyon szoros és kiélezett meccset sikerült megnyernünk, aminek nagyon örülök. Marcinak külön szeretnék gratulálni, mert nagyon jól játszott. Szombaton szeretnénk befejezni a párharcot otthon és akkor szerintem egy szép tavaszt és idényt zárhatunk.