FACEBOOK

Bajnoki döntő - vezet az Eger

Bajnoki döntő - vezet az Eger
hozzászólás, 2013.05.15.

Jó kis meccsen vezetést szerzett az egyik fél harmadik győzelméig tartó bajnoki döntőben az Eger csapata. Kis Gabi mehet borotválkozni (hetekkel ezelőtt megfogadta ugyanis, hogy addig nem tünteti el a szakállát, amíg nyer a csapata). Hat játékos nyilatkozata, később a meccs góljai.

Vodafone OB1, döntő, első mérkőzés

Eger-Szolnok 9:7 (3:1, 2:1, 1:3, 1:2 - 1:0, 1:0) - hosszabbítás után
Eger, Bitskey uszoda, v.: Németh A., Horváth Cs.
Eger: Szécsi, Bátori 3, Graham, Salamon 2, Seman, Bundschuh 1, Biros 1. Cs.: Gerritse, Kovács G., Mezei, Varga II. Zs., Gór-Nagy 2, Lőrincz. Vezetőedző: Gerendás György
Szolnok: Decker A., Gocics 1, Hosnyánszky 1, Nyéki 1, Alekszics, Kis G. 2, Negrean 1. Cs.:  Kovács O., Vörös, Marnitz G., Pásztor 1, Georgescu. Vezetőedző: Kovács István
Gól - emberelőnyből: 5/11, ill. 2/12
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Bundschuh, Gór-Nagy, ill. Alekszics

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


Ágnes-képek


VLV-VIDEÓ (Digi Sport):

1:0 - Bátori első gólja

2:0 - Gór-Nagy első gólja

2:1 - Kis Gábor első gólja

3:1 - Gór-Nagy második gólja

4:1 - Bundschuh gólja

4:2 - Hosnyánszky gólja

5:2 - Salamon első gólja

6:2 - Biros megúszásgólja

6:3 - Negrean gólja

6:4 - Pásztor gólja

6:5 - Kis Gábor második gólja

6:6 - Gocics gólja

7:6 - Bátori második gólja

7:7 - Nyéki gólja

8:7 - Bátori harmadik gólja

9:7 - Salamon második gólja


BIROS PÉTER a vlv-nek:

- Ahhoz gratulálok, hogy nyertünk a hosszabbításban, a győzelemhez mindenképpen. Úgy érzem, hogy 6:2-ig minden nagyon jól ment, addig jól védekeztünk, jól támadtunk, aztán jött egy kicsi "mókuskerék", amiből nagyon nehezen tudtunk kijönni, de hál’ istennek, sikerült. Elöl kihagytuk a helyzeteinket, hátul olyan gólokat kaptunk, amiket elkerülhettünk volna, de én úgy érzem, hogy az erőnk, vagy a lelkesedésünk és az odafigyelésünk átlendített minket ezen a holtponton, és hoztuk a hazai pályát. Ehhez mindenképpen gratulálok, de hát Szolnokon ennél több kell, hogy nyerjünk majd szombaton...

Úgy érzem, hogy a most következő mérkőzés a döntő sorozatának legfontosabb meccse lesz, úgy utazunk Szolnokra, hogy szeretnénk megnyerni. Nem lenne jó az ellenfélnek erőt, magabiztosságot adni azzal, hogy megvernek minket, úgyhogy én úgy érzem, hogy ez a meccs talán az egész párharcot eldöntő mérkőzés lesz. Ma egy kicsit még lehet pihenni, de holnaptól erre kell készülnünk.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Az elején sikerült egy kicsit meglépnünk, 5:2 volt, talán 6:2 is, és hát utána egy kicsit belealudtunk a meccsbe. Megmutattuk magunknak, hogy hogy nem szabad játszanunk majd a döntőben Szolnokon, meg utána itt Egerben. Szóval azt is mondhatjuk, hogy kétszer kellett megnyernünk ezt a mérkőzést, de azt gondolom, hogy óriási teljesítmény, hogy egy meccsen belül kétszer is így fel tudtunk pörögni, és ilyen koncentrált, jó védekezéssel sikerült játszanunk. A védekezésünk, ha pár percre ki is hagyott, igazából azt mondom, hogy végig magas szinten volt. Támadásban becsúsztak apróbb figyelmetlenségek, néha nem is apróbbak, de ezt javítani fogjuk majd. Most már tudjuk, hogy ilyen nem szabad, hogy legyen. Izgalmas meccs volt  és rengeteg néző volt kint, nagyon jó ilyen teltházas Bitskeyben játszani, ezúton is köszönjük a szurkolást!

Ma este még átgondolhatjuk a meccset, levonhatjuk a tapasztalatokat, de aztán gőzerővel készülni kell a szolnoki mmérkőzésre, mert ez a mai győzelem még semmit nem jelent.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


SALAMON FERENC a vlv-nek:

- Jól indult a meccs, aztán még jobban folytatódott számunkra. Sikerült magabiztos játékkal ellépni tőlük, aztán utána jött egy kis rövidzárlat a harmadik negyed közepén, és ezt ők kíméletlenül kihasználták. Onnantól kezdve már szoros volt a csata. A végén azért nekünk volt úgymond biztosabb a kezünk. Tisztább fejjel tudtunk egy-két támadást végigvezetni, és ez volt a döntő. Az utolsó másfél-két negyedben mutatott játékunk azért nem valószínű, hogy elég lesz Szolnokon, sőt, biztos, hogy a hazai pályán sokkal jobban nekünk fognak ugrani. Erre majd készülni kell, de abszolút bizakodóak vagyunk a szombati meccset illetően. Igazából nincs mit veszítenünk, úgy megyünk Szolnokra, nekik pedig annál több, hiszen hazai pályán játszanak majd.

Még annyit: nagy öröm volt számomra, hogy rengeteg szurkoló jött ki mind egri, mind szolnoki részről, jó érzés ennyi ember előtt játszani!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Most mondd meg őszintén, örülsz, hogy mehetsz borbélyhoz? :)

- Próbálom a jobb oldalát nézni a dolgoknak, úgyhogy legalább le tudom nyírni a szakállamat. :)

- Már nagyon bosszantott?

- Már idegesített, nekem sose volt ekkora, úgyhogy ennyi, feláldoztunk egy meccset a szakáll miatt.

- De egyébként, ha nyertetek volna, akkor mi van?

- Akkor nem nyírom le...

- Na, mesélj, hogy volt ez?

- Nagyon kemény mérkőzés volt, részünkről álmos kezdéssel, de az utolsó két negyedben már az a Szolnok játszott, amelyet a Szeged ellen is láthatott mindenki. Úgy fogom fel, hogy az első két negyed kellett ahhoz, hogy hozzászokjunk a döntőhöz. Bízom benne, hogy a következő mérkőzést úgy fogjuk folytatni, ahogy ezt befejeztük, nagyon nagy szívvel és akarással, egy kicsit összeszedettebb védekezéssel, meg talán támadással is. Az a lényeg, hogy tudjunk pihenni a következő mérkőzésig, mert azért egy döntő természetesen nem dől el az első mérkőzésen. Persze örültem volna, ha sikerül megnyernünk, de hát most, vesztesként, semmiképp sem kell azt gondolnunk, hogy nagy probléma történt. Sajnos a hosszabbítás egy kicsit kifárasztott, de úgy gondolom, hogy nem csak minket. A következő három nap a regenerálódásról fog szólni mindkét csapat oldaláról, aztán meglátjuk, kinek mennyire sikerült. Szolnokon biztos, hogy nem fogunk két ilyen negyeddel kezdeni, ahogy itt. És nagyon bízom benne, hogy úgy fog folytatódni, ahogy befejeztük ezt a meccset. Nagyon-nagyon jó mérkőzés volt, függetlenül a vereségtől. Igazi döntő. Feltámadtunk 6:2 után, úgyhogy büszke vagyok mindenkire. Remélem, hogy ezt a lendületet tovább tudjuk vinni a következő meccsre.

- Kicsi, köszönöm szépen. Hová mész borbélyhoz? Vagy te nyírod le?

- Otthon, én, persze. :)

- Na kíváncsi leszek, szombaton, hogy nézel majd ki? :) Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


HOSNYÁNSZKY NORBERT a vlv-nek:

- Az elején egy kicsit megilletődötten játszottunk, és elég sok energiát emésztett fel, amíg visszajöttünk az x-re. Mondjuk a végén a kezünkben volt 30 másodperccel a befejezés előtt egy fór, ami sajnos kimaradt, de hát ez van. A hosszabbításra, úgy érzem, hogy már elfáradt mindenki, úgyhogy…, legalábbis én már nagyon, de szerintem a többiek nevében is beszélhetnék, de hát gondolom, az Egerben is mindenki elfáradt. Jobban bírták cérnával a végét. Megvolt az esélyünk a győzelemre, de hát ilyen a döntő, hosszú ez.

- Akkor lesz hosszú, hogyha szombaton például nyertek, mert ha nem nyertek…

- Szerintem itt már nem számít... Otthon nyilván jó lenne nyerni, de ha nem, akkor sincs gond, tudunk mi még Egerben is nyerni utána még egyet, tehát ez még egy szombati vereség esetén sem lenne lefutva, ha visszanézzük a döntőket, voltak itt furcsaságok, akár a Vasas idején, de máskor is. Szerintem itt már nem létezik annyira hazai, meg idegenbeli, szóval itt inkább pszichés dolgok döntenek.

- Azért gondolom, hogy szombaton egyenlíteni szeretnétek mindenképp.

- Persze, nyilván egyenlíteni szeretnénk, azon vagyunk.

- Megsérülni nem sérült meg senki tőletek?

- Nem, nem sérült meg senki. Sőt, lelkileg sem, mert mindenki úgy jött ki a medencéből, hogy elfáradt, megtett mindent. Ez van, jobb volt ma az Eger, reméljük, szombaton mi leszünk a jobbak. A következő két nap pihenéssel telik, holnap, gondolom, lesz egy átmozgató edzés délután, de ilyenkor már szerintem csak videózunk, taktikát beszélünk meg, erős edzés már nem fér bele, örülünk, hogyha kipihenjük ezt a meccset.

- Hosi, köszönöm, jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


DECKER ATTILA a vlv-nek:

- Egy hullámvasút volt ez a meccs mind a mi részünkről, mind pedig az Eger részéről. Az elején az alapszakaszbeli játékunkat mutattuk be, utána pedig a rájátszásbeli formánk jött ki. Nagyon nagy tartás volt a csapatban és ezért gratulálok mindenkinek, hogy 6:2 után fel tudtunk állni, küzdeni akarásból jelesre vizsgáztunk. Persze, bár jó dolog ilyeneket mondani, a meccset meg kellett volna nyernünk, ez volt a célunk.

A két csapat tényleg döntetlenre állt a rendes játékidő végén, amikor 7:7 volt az eredmény. Sajnos sok energiánkat felemésztette, hogy 6:2-ről kellett feljönnünk. Most sokat kell pihenni, mert mindenki nagyon elfáradt, aztán szombaton megpróbálunk nyerni. Gratulálok az Egernek is, mert tényleg jól játszottak, úgy, ahogy egy ilyen mérkőzésen kell a hazai csapatnak. Megpróbáljuk ezt mi is bemutatni a következő meccsen. Egyébként nem vagyunk elkenődve, ilyen a sport.


További eredmények (a párharcok az egyik fél második győzelméig tartanak):

Az 5-6. helyért:

Debrecen-Honvéd 7:6 (1:0, 1:3, 1:2, 3:1 - 1:0, 0:0) - hosszabbítás után
G.: Varga T., Misics 2-2, Letica, Kállay, Giorgetti, ill. Mátyás 2, Kiss G., Steinmetz B., Tóth B., Boros

Visszavágó: szombat, 19.00





A 7. helyért:


BVSC-Szentes 13:6 (5:1, 2:0, 3:4, 3:1)
G.: Czigány, Szűcs L. 3-3, Borsós 2, Bedő, Létay, Szabó B., Nagy S., Urbán, ill. Weszelovszky 2, Tóth Z, Bálint G., Tóth P., Józsa

Visszavágó: szombat: 12.00