FACEBOOK

Manhercz Krisztiáné és Kardos Gergelyé a Szalay Iván-díj

Manhercz Krisztiáné és Kardos Gergelyé a Szalay Iván-díj
hozzászólás, 2013.05.13.

Miskolczi Kitti (Szentes), Manhercz Krisztián (Vasas) és Kardos Gergely (KSI) kapta idén a legjobb utánpótlás-játékosnak járó Szalay Iván-díjat.

A Szalay Iván alapítvány idei díjait ünnepélyes külsőségek között Kemény Ferenc kuratóriumi elnök adta át.

A lányoknál Miskolczi Kitti (Szentes) érdemelte ki a díjat, s az ő teljesítményét külön is melegen méltatta a kuratóriumi elnök.

A fiúknál első alkalommal részesült elismerésben két fiatal: a kapus Kardos Gergely (KSI) és a mezőnyjátékos Manhercz Krisztián (Vasas).


A Szalay Iván-díj eddigi (férfi) kitüntetettjei:

2012: Bedő Krisztián
2011: Bátori Bence
2010: Vámos Márton
2009: Meixner Marcell
2008: Erdélyi Balázs
2007: Török Béla
2006: Salamon Ferenc
2005: Hárai Balázs
2004: Varga Dénes
2003: Somogyi Balázs
2002: Hosnyánszky Norbert
2001: Kis Gábor
2000: Varga Dániel
1999: Tromler Miklós
1998: Török Péter
1997: Kiss Csaba

VLV-VIDEÓK:


Manhercz Krisztián nyilatkozata

- Szívből gratulálok az első igazán komoly díjadhoz! Eredményed már van, de ilyen díjat gondolom még nem kaptál. Nagyon nagyok az elődök, hogy értékeled ezt az egészet?

- Először is szeretném megköszönni mindenkinek. Nagyon örülök ennek a díjnak, felemelő érzés. Szeretném először is megköszönni a nevelőegyesületemnek, Faragó Tamáséknak, Váradi Ákoséknak, hogy végig támogattak, hogy megkaphassam ezt a díjat.

- Arra kérlek, kicsit mutatkozz be, hány éves vagy? Hogy kezdted el a vízilabdát és miért? Mi az eddigi pályafutásod?

- Manhercz Krisztián vagyok, 1997-ben születtem, a Vasas Sportegyesületnél kezdtem el vízilabdázni, ami akkor még T-com pólósuli volt. Már lassan 8 éve űzöm ezt a sportot. Eddig a legkomolyabb eredményem a Perth-ben megszerzett korosztályos világbajnoki 2. helyezés.

- Miért kezdtél el pólózni?

- A bátyám után, gyakorlatilag nálunk ez már családi hagyomány.

- Aki szintén a Vasasban játszik.

- Igen.

- Ki a példaképed és mit szeretnél elérni?

- Varga Dénes és Kásás Tamás a két példaképem és természetesen az olimpiai bajnoki cím minden álmom, mint minden vízilabdázónak.

- Ha jól tudom a junior válogatottnak te vagy a legfiatalabb tagja, ez mivel jár?

- Igen, én vagyok a legfiatalabb. Komolyan kell venni természetesen minden meccset. Nem érzem, hogy kilógnék a csapatból, ugyanúgy megpróbálok helytállni minden mérkőzésen, ahogy a többiek is.

- Mik a legközelebbi terveid?

- A Vasasban szeretnék vízilabdázni, bekerülni a felnőtt csapatba és kijutni nyáron a szombathelyi világbajnokságra, majd később a máltai Európa-bajnokságra a 96-osokkal.

- Köszönöm szépen és sok sikert kívánok, gratulálok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Kardos Gergely nyilatkozata

- Szívből gratulálok neked is a díjhoz, ha jól tudom kapus vagy. Arra kérlek, foglald össze az eddigi pályafutásodat, miért kezdtél el pólózni, mi az álmod, van-e példaképed?

- 1995-ben születtem és 9 évesen kezdtem el pólózni. Családi hagyomány volt nálunk, mivel apukám és anyukám is vízilabdázott. A KSI-ben kezdtem, jelenleg is ott pólózom. Kapus úgy lehet az ember, ha szeretne az lenni vagy egyszerűen bekerül, és ottragad. Én ottragadtam és egyre jobban ment, most elértem az eddigi csúcsot és nagyon örülök neki.

- A példaképed a családban keresendő vagy van más magyar vagy nemzetközi kapus, akit nagyon tisztelsz?

- Családomban apukám a példaképem, mind emberileg, mind sportemberként nagyon nagyra tartom őt. A sportban pedig Kósz Zoltán, aki most a kapusedzőm fél éve a KSI-ben.
- KSI után mi következik, hány éves vagy?

- 17 éves vagyok.

- Utána mi lesz?

- Nekem most még van egy évem ifiben és utána remélhetőleg egy felnőtt csapathoz szerződök.

- Mik a reményeid, mire viheted. Nyílván ez összefügg a magyar vízilabda helyzetével. Mi az, amit el szeretnél érni mindenképpen?

- Mindenképpen szeretnék felnőtt válogatott lenni és a végcélom az, hogy olimpiát nyerjek.

- Köszönöm és sok sikert kívánok hozzá!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)



1 régi hozzászólás

NagyK hozzászólása
NagyK39282
2013.05.14. 09:03

Gratulálok a fiataloknak! De sajnos nem tudok elmenni amellett az ismétlődő dolog mellett, ami ismét előjött a cikk kapcsán.. Három tehetséges fiatal sportolóról szól a cikk, 2-vel van interjú, a harmadikkal nincs... és valószínűleg azért mert \"csupán\" lány... (Tudom, hogy férfi vízilabda-válogatott oldala, de az azért már udvariatlanság és nem szakmai kérdés... akkor.... Inkább le se írtátok volna a nevét se... (vagy azt még szabad?) By the way, szerintem sok mindent egybevéve csak ez az egyetlen hibátok volt az elmúlt évek alatt... csak ezen a téren van hiányérzetünk!! KÖSZÖNJÜK MÉGEGYSZER VLV!!!