FACEBOOK

Itália: Madaras a legjobb balkezes

Itália: Madaras a legjobb balkezes
hozzászólás, 2013.05.10.

Nem nevezhető meglepetésnek, de azért mégis elégedetten nyugtázhatjuk, hogy a legnépszerűbb olasz vízilabdahonlap szavazásán Madaras Norbertet, a Pro Recco játékosát választották a 2012-13-as szezon legjobb balkezes játékosának.

A waterpolodevelopmentworld.com által csütörtökön közzétett információ szerint az olasz pontvadászatban szereplő balkezesek közül az olvasók szavazatai szerint Madaras Norbert volt a legjobb.

A lap megkérte Ricardo Tempestinit, a Pro Recco vezetőedzőjét, hogy jellemezze a magyar játékost.

Tempestini feleleveníti, hogy 12 évvel ezelőtt, a Florentia edzőjeként szerződtetni akarta az akkor 21 éves magyar balkezest a BVSC-től. A Firenzében játszó Ambrus Tamás véleményére hallgatott, aki azt mondta, hogy ez előtt a srác előtt nagyon nagy jövő áll. Nem kellett neki kétszer mondani, elindította az akciót, ekkor azonban kiderült, hogy csapata elveszíti centerét, Roberto Calcaterrát, s hirtelen szükség volt arra, hogy Madaras idegenlégiós kvótájának terhére egy centert (a spanyol Gomezt) szerződtessenek. Madaras Norbert így otthon maradt és a Vasashoz igazolt, onnan került ki aztán Reccóba.

Tempestini most úgy fogalmazott, hogy ahol Madaras szerepelt az elmúlt 12 évben, mindenütt jól alakultak a dolgok - beleértve a magyar nemzeti csapatot is. Sorszerűnek nevezte, hogy Norbi ennyi idő után mégis a játékosa lett.

Innen egyenesen idézzük a cikkírót, Mario Corcionét:

- Emlékeztet téged Madaras játéka valamelyik nagy bajnokéra a múltból?

- Hirtelen nem jut senki az eszembe, akinek hasonló tulajdonságai lettek volna. Főként a villámgyors lövései jellegzetesek. Nagyon különleges keze van, emberként pedig egy igazi kincs. Abszolút profi, nemcsak a vízben, hanem azon kívül is. A vízilabdasport  igazi úriembere - talán túlságosan is az, a habitusa nem engedi meg, hogy "szemét" legyen a vízben, pedig néha erre lenne szükség.


MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Természetesen jó, hogy engem választottak, de azért azt tudni kell, hogy ebben a szezonban az olasz bajnokság nem bővelkedett kiemelkedő tudású balkezesekben. Ezzel együtt örülök neki, az edzőm szavainak pedig különösen. Remélem, kicsit több mint egy hét múlva még jobban fogok örülni, de már nem ennek. Akkor fejeződik be az olasz bajnokság döntője...

Címkék:
Madaras Norbert

2 régi hozzászólás

sculler hozzászólása
sculler39275
2013.05.11. 20:34

Hát igen a digók sehol nincsenek, Geyza is már régen megmondta (emlékeztek ?) Isten vagy Norbi !

DS hozzászólása
DS39274
2013.05.11. 18:42

Nagyon megérdemli a Norbi. Igazi jó ember sportember, úriember. Ő az élő példája annak, hogy tisztán, durvaság nélkül is lehet valaki világklasszis. Gratula Norbi!!!!