FACEBOOK

A Szolnok is a fináléban

A Szolnok is a fináléban
hozzászólás, 2013.05.08.

Eger-Szolnok döntő lesz, miután a Szolnok is a lehető legrövidebb idő alatt, két meccs megnyerésével nyerte meg elődöntőjét.



Vodafone OB1, elődöntő, második mérkőzés


Szolnok-Szeged 11:8 (2:1, 2:3, 4:3, 3:1)
Szolnok, v.: Németh A., Kun Gy.
Szolnok: Decker A., Gocics, Hosnyánszky 1, Nyéki 4, Alekszics 4, Kis G., Negrean. Cs.: Kovács O., Vörös, Marnitz G., Pásztor 2, Georgescu. Vezetőedző: Kovács István
Szeged: Baksa, Kunac, Kayes 2, Kiss Cs., Hegedüs, Szivós 2, Török 1. Cs.: Deckeer Á. 1, Varga P. 1, Molnár T., Juhász, Younger 1, Somogyi. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 1/12, ill. 2/8
Gól - ötméteresből: 2/3, ill. 1/1 
Kiállítás cserével, végleg: Szivós

A Szolnok 2:0-lal jutott túl az elődöntőn.

ÉLŐ ÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (Digi Sport):

1:0 - Nyéki első gólja

1:1 - Kayes első gólja

2:1 - Nyéki második gólja

3:1 - Pásztor első gólja

3:2 - Younger gólja

4:2 - Alekszics első gólja

4:3 - Szivós első gólja

4:4 - Török gólja, ötméteres

5:4 - Alekszics második gólja, ötméteres

6:4 - Hosnyánszky gólja

6:5 - Szivós második gólja

6:6 - Decker Ádám gólja

6:7 - Varga Péter gólja

7:7 - Alekszics harmadik gólja, ötméteres

8:7 - Nyéki harmadik gólja

9:7 - Pásztor második gólja

10:7 - Nyéki negyedik gólja

11:7 - Alekszics negyedik gólja, ötméteres

11:8 - Kayes második gólja


SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Először is elnézést kérek a csapattársaimtól, Balázstól, a vezetőktől, a csapatért dolgozóktól és azoktól a szurkolóinktól, akik eljöttek és fantasztikus hangulatot teremtettek. Elnézést kérek amiatt, hogy cserben hagytam őket és így a harmadik helyért sem fogok tudni játszani a csapatért. Gratulálok a Szolnoknak, megérdemelten jutottak tovább, sok sikert kívánok a két csapatnak a döntőben.

VLV-VIDEÓK:


Hosnyánszky Norbert nyilatkozata


- Gratulálok Hosi! Nagyon nagy meccs volt. Így terveztétek?


- Ha lehet tervezni, akkor azt mondom, hogy jó, így terveztük nyilván, mindenki így szeretné tervezni, de… Gondoltuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, de azt hiszem, hogy megint valamiért kijött a bajnokság végén, hogy tudunk egymásért játszani. Örülök ennek nagyon. Remélem, a döntőben is így is fogunk.

- A két elődöntő után óriási mértékben megnőtt az esélyetek a végső bajnoki címre...

- Persze, van esély a bajnokságot megnyerni, ugyanúgy, mint az Egernek. Jól játszunk, én nagyon-nagyon örülök, csapatként játszunk, mindenki hozzáteszi, amit tud. Tökéletes.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


  
Decker Attila nyilatkozata


- Szinte összefoglalhatatlan a mérkőzés, szerintem Magyarország legjobb csapatát győztük le, ezt ki merem jelenteni, az alapszakaszig legjobb csapatát… Most úgy néz ki, valami nagyon jó szelet kaptunk el! A viccet félretéve, a Szolnok nagyon jó csapat volt már az elején is, csak így együtt három-négy év hátrányunk volt, mert mi nem voltunk annyit együtt. Ennek össze kellett érni, és ez most jött ki. Gratulálok a Szegednek is, mert nagyon küzdöttek, de nálunk Nyéki Balázs amit csinált ma, azt nem tudom szavakba önteni. A barátom, nagyon büszke vagyok rá, most megyek és még egyszer meg fogom ölelni, megcsókolom. Éjszaka nagyon nagy ünneplés lesz, az biztos, nálam, Szandaszőlősön a házamban, várlak szeretettel téged is! :-)

- Köszönöm. Mi lesz a döntőben?

- Megnyerjük! Ha már eddig eljutottunk, megnyerjük!

- Hány meccsből?

- Háromból! Három meccs van kiírva! Simára számítok, most is kettőből megvolt…

- Meg fogjuk nézni, gratulálok!

- Csak pozitívan! Köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Kis Gábor nyilatkozata


- Minden jó, ha vége jó?


- Eddig úgy tűnik, hogy rövid időn belül, talán két, maximum három hét alatt nagyon sokat változott a csapat, a csapat szelleme, úgyhogy én úgy gondolom, hogy taktika ide, vagy oda, vagy bármi, ennek az egymás utáni két magabiztos győzelmnek az okát aban látom, hogy összeállt a csapat, végre elkezdett hinni önmagában, és most talán kezd kiderülni, hogy ez a gárda, ha összeáll, akkor azért elég komoly eredményekre képes. Nagyon nagy dolog volt számunkra, hogy a gyakorlatilag az egész bajnokságban egy mérkőzésen kívül veretlen Szegedet egymás után kétszer – és nem akárhogy – megvertük. Úgyhogy nagyon-nagyon boldog vagyok, ma biztos nagyon nagy lesz majd az öröm, szerintem este is, utána meg készülünk a döntőre, amellyel kapcsolatban nagyon bizakodó vagyok, mert mondom: hogyha két-három héten belül ennyit tudtunk fejlődni, akkor lehet, hogy még jobbak tudunk még lenni a egy hét múlva is.

- Erről a mostani játékról, amit az utolsó két meccsen produkáltatok, erre tudtok még rátenni?

- Az első meccsen úgy gondoltuk, hogy ezt most megcsináltuk egyszer, és majd meglátjuk, hogy hogy sikerül legközelebb. A mai meccshez is úgy álltunk hozzá, hogy ezt még egyszer meg kell tudni csinálni, ma is sikerült. Úgy gondolom, hogy ezután is sikerülhet.

- Kicsi, jó ünneplést kívánok!

- Köszönjük szépen.
 
(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


  
Decker Ádám nyilatkozata

- Ádám, ma csak egy Decker örül…

- Gratulálok a Szolnoknak, az öcsémnek is gratulálok, mert fantasztikusan védett. Nüanszokon múlott, az eredmény nem tükrözi a mérkőzést, mert a végén már emberhátrányban voltunk. Ők is sokat hibáztak, mi is, egyszerűen jobban bírták a terhelést és a kiélezett küzdelmet. Nehéz mit mondani egy ilyen meccs után, ezt nem most vesztettük el, az első meccsen ment el a továbbjutás.

- Mi lesz most? A harmadik hely BL-szereplést jelent...

- Nagyon fontos a harmadik hely. Még nem gondolkoztam, és szerintem senki nem gondolkozott azon, hogy mi lesz most, nem tudom, majd Balázs elmondja. A harmadik helyet mindenképp meg kell csípni, mert ez élet-halál kérdés.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Török Béla nyilatkozata


- Béla, elment a meccs, elment a lehetőség a döntőbe jutásra, erre most megint egy évet kell várni. Hogy volt ez?


- Gratulálok a Szolnoknak, az elmúlt két meccs alapján abszolút megérdemelten jutottak be, igazi csapatmunka volt ez a részükről. Teljesen fordított szezont produkáltak, mint mi. Mi az alapszakaszban remekeltünk, megvertünk mindenkit, majd jött a lényegi rész, és tönkretettük az egész évünket. Bocsánat, hogy ilyen negatív vagyok, nem tudok pozitív lenni. Most következik egy bronzmeccs a részünkről. Erről nem is akarok többet beszélni, nincs mit mondani. Kész. Ennyi volt már megint. Következik egy bronzmeccs, ami igazság szerint döntő is lehetne, mert nem hinném, hogy sokkal nehezebb feladat most ebben a bajnokságban aranyérmet nyerni, mint bronzérmet. Nem úgy jöttünk ide, és otthon sem úgy ugrottunk medencébe, hogy ez nekünk meglesz, és egy ulibuli meccsen majd kiharcoljuk a döntőt, hanem tényleg odatettük magunkat. Én nem tudom, hogy mi volt a probléma. Vannak nálam okosabbak, akik majd ezt biztos, hogy megmondják. Nincs mit mondanom.

- Köszönöm szépen, Béla.


- Én is köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Az 5-8. helyért:

BVSC-Honvéd 6:7 (2:0, 2:2, 2:1, 1:3)
G.: Bedő, Létay 2-2, Nagy S., Kotsidid, ill. Mátyás 3, Hangody L., Jansik D., Fülöp, Tóth B.

A Honvéd 2:0-lal jutott tovább.

Szentes-Debrecen 7:12 (2:3, 2:4, 2:3, 1:2)
G.: Bálint G. 3, Tóth P. 2, Józsa, Hegedüs, ill. Giorgetti 4, Kállay, Varga T., Letica 2-2, Vindisch, Halek

A Debrecen 2:0-lal továbbjutott.


A felsőház további menetrendje:

Döntő
(az egyik csapat harmadik győzelméig tart)

Május 14., kedd

Eger-Szolnok

Május 17., péntek

Szolnok-Eger

Május 20., hétfő

Eger-Szolnok

További játéknapok: május 24. és május 26.


A harmadik helyért (a párharc két győzelemig tart):

Május 14., kedd

Szeged-Vasas

Május 17., péntek

Vasas-Szeged


Az 5-6. helyért (a párharc két győzelemig tart):

Május 14., kedd

Debrecen-Honvéd

Május 17., péntek

Honvéd-Debrecen

A 7-8. helyért:

Május 14., kedd

BVSC-Szentes

Május 17., péntek

Szentes-BVSC



32 régi hozzászólás

wile e. coyote hozzászólása
2013.05.11. 21:10

Nos,ha figyelembe vesszük azt,hogy a Szeged milyen morális problémákkal küzdött ebben az évben,kisebbfajta csoda az,hogy idáig eljutottak,hogy a BL-ben is a 8 közé bementek.Én gratulálok nekik ehhez is,ha minden rendben lett volna velük morális csőd nélkül,simán bajnokok.

érdekes hozzászólása
2013.05.11. 15:43

A Szeged nyaranta mig mas csapatok kokemenyen alapoznak, maltan haknizik! Ennyi az egesz, hogy a vegere elfogy a szufla! Ez a sport kokemeny eronletrol szol! Ami kimarad augusztusban a msltai lotyoges alatt az hianyzik majusban! Nem potolhato! A kiiras meg igazsagos vagy nem mindenki tudta az elejetol fogva!

jozsi47 hozzászólása
jozsi4739272
2013.05.11. 04:03

Annyit még azért hozzátennék,hogy az NBA,NHL rájátszás annyiban mindenképpen igazságosabb,hogy ott a max. 7 meccsig tartó rájátszás első 2 meccsét otthon játszhatja az alapszakaszban jobban teljesítő csapat.Tehát ha az első meccset el is bukja még akkor is ott az esély a javításra. Ugyebár ott így néz ki a rájátszás menetrendje az alapszakaszban jobban teljesítő szemszögéből:1.-2. meccs otthon 3.-4. idegenben 5.otthon 6. idegenben 7. otthon.

jozsi47 hozzászólása
jozsi4739271
2013.05.11. 03:46

Először is gratulálok a két döntőbe jutott csapatnak. Kicsit szomorú vagyok,hogy a Vasas 11 zsinórban lejátszott döntő után nem finalista,de ilyen a sport egyszer ennek is el kellett jönnie.Persze a zsinórban 11 döntő azért nem kis teljesítmény.Tessék lehet utánozni.Az Eger most tart hatnál. Amúgy pedig én a világon semmi kivetni valót nem látok abban,hogy Szolnok egy gyenge alapszezon után 2 meccsen legyőzve a Szegedet döntős lehessen. Én az alapszakaszt legyen szó bármilyen sportágról ahol rájátszásos rendszer van úgy tekintem,mint az úszásban vagy atlétikában az előfutamokat.Azokban a sportágakban a döntőbeli jobb pályaszerzés a cél, a labdás(korongos) sportoknál pedig a pályaelőny.Hogy aztán ezzel az előnnyel,hogyan tud vagy nem tud élni egy csapat az más kérdés.Idén az Eger tudott a Szeged nem.

h2o hozzászólása
h2o39270
2013.05.11. 01:23

hozhatta volna a pairformát (??? midenki ilyen döntőt várt az idény elején.....), de nem hozta - mint évek óta egyszer sem... - és így csak Ti csináltatok belőle ügyet. A szolnokiak, és a realisták nem. még arra leszek kíváncsi, hogy az egri fanok, mikor akadnak ki, hogy már másodszor lenne a bajnok ellenük a 4. helyről... ezt egy picit (???) túlmisztifikáltátok....

APREAND hozzászólása
APREAND39269
2013.05.10. 20:36

és még csak annyit: nagyon kíváncsi lennék arra az esetre ha a Szeged hozza az úgymond \"papírformát\"és kiüti kényelmesen a Szolnokot oda vissza,lenne -e ilyen hosszú fórumozás az IGAZSÁGTALAN kiírásról?.Szerintem nem.

APREAND hozzászólása
APREAND39268
2013.05.10. 20:32

kipe, egyetértek erről beszélek én is,hogy az olimpián is ez van , ehhez kell alkalmazkodni.Dénes is 3 olimpiát nyert ,de nem kétségeket kizárva hogy jobb csapat nem volt,vagy legalább ugyan olyan jó ( gondolok itt pl. Pekingre.) Van egy kiírás ,azt vitatni nem versenyzők dolga...,nekik alkalmazkodni és játszani kell.Ilyen a Forma 1 től kezdve szinte minden sport.És mindig az emeli fel a hangját kinek savanyú a szőlő.

kipe hozzászólása
kipe39267
2013.05.10. 19:09

Túlságosan nem érdemes belemenni, mert az eredményjelző ugye nem hazudik, a kiírás ismert mindenkinek, mint minden versenyben, az elődöntőt itthon idén pedig ugyan meglepetésre, de igenis elbukta csúnyán a Szeged. Ennyi. A Sydney után történtekhez hasonló jókat kívánok ezúton is a Szolnoknak! Nyerjék meg, nyerjenek még 2-t, BL-t, legyen uszodájuk, játszanak olimpiai bajnokok a csapatban, nem hiszem hogy ezek a dolgok rosszat tennének a magyar vízilabdának. Ezért pedig gratulálok mégegyszer!

kipe hozzászólása
kipe39266
2013.05.10. 19:08

Azzal egyetértek, hogy az alapszakaszt izgalmasabbá, erősebbé kéne valahogy tenni, hiszen szurkolói szempontból sem mindegy, ahogy a válogatottaknak sem, ez tény. Az is tény, hogy a Szeged tiszteletreméltóan behúzta szépen a rangadóit is, nem csak a Kaposvárt ütötte meg 7 ill. 10 góllal. De azért azt akkor felvetném, hogy kinek kellett volna azt az olimpiai kiírást megnyernie, ahol egy kör után 5. csapatként álltunk, két vereséggel, míg a másik csoport élén egy olyan válogatott, ami egy döntetlen mellett minden csoportmeccsét behúzta, +23-as GK-gel, míg mi továbbmentünk harmadikként +10-es ugyanilyen mutatóval. Ez a másik válogatott az élet-halál részen egy-egy góllal volt jobb már csak az ellenfeleinél a döntőig, és a spanyolok elleni végtelenített elődöntőben úgy elfáradt, hogy nagyon-nagyon kevés eséllyel érkeztek a döntőbe, ahol Kutya az első negyed végén el is süllyesztette őket, ahogy Alekszics (+Nyéki) Baksát illetve a Szegedet. Most akkor az oroszoknak el kellett volna kezdeni rinyálni, hogy pedig ők mennyire jók voltak a csoportban, és ezért nem maradt bennük elég a végére v mi? Mi meg összekaptuk magunkat a két csoportkörös pofon után, legyőztük a másik két esélyest (ahogy a Szolnok most a Szegedet), majd felmostuk a ruszkikkal a medence alját, és átvette az aranygeneráció első TELJESEN MEGÉRDEMELT aranyát, majd nyertek még kettőt szintén nem azért mert van mindegyiknek két szép szeme.

Gábor hozzászólása
Gábor39265
2013.05.10. 17:06

Utóirat: A szövegemben a kérdőjelek természetesen idézőjelek volnának...csak így \"adta vissza\" a gép.

Gábor hozzászólása
Gábor39264
2013.05.10. 17:04

Kedves Szurkolótársak! Szeretem az NHL( a jégkorongsport is a kedvenceim közé tartozik) és NBA rájátszását is, sőt \"nevetni fogtok\" - ettől az időszaktól figyelem ezt a két versenysorozatot... - MERT EKKOR VANNAK AZ IGAZÁN ÉLES, ÜTŐS \"VÉRRE MENŐ\" MECCSEK. De nem tartom igazságosnak!- még azt is tudom, hogy NAGY ÜZLET, hiszen a play-off meccsek telt házak előtt zajlanak méregdrága jegyárakkal. De engem az üzleti része NEM ÉRDEKEL, csak az \"igazságosság\" szemszögéből tudom nézni. Írjátok, hogy a szegediek is tudták , hogy milyen a kiírás? Ezt nem vitatom, csak a KIÍRÁS AZ, AMIT ROSSZNAK TARTOK? Igen, ha ?akkor? a Vasas csak 4. lett ponthátránnyal kellett volna indulnia... NEM TUDTOK MEGGYŐZNI, DE LÁTOM (OLVASOM) HOGY ÉN SEM BENNETEKET. Azzal viszont MINDANNYIAN JÓL JÁRNÁNK, ha egy Eger-Vasas vagy Szeged-Szolnok már az alapszakaszban is olyan \"ütős\" lenne, mint a play-offban- mert azért legyünk őszinték: akkor még a fiúk annyira (olyan \"brutálisan\") azért nem ?teszik oda? magukat?Nem utolsósorban egy válogatott (jelölt) játékosnak sem mindegy hogy egy szezonban 6-7 vagy ? teszem azt - 15 ?play-off szintű? meccset játszik. Utóbbi esetben ugyanis sokkal jobban ?felvérteződhet? az aktuális világverseny előtt egy szerbek, horvátok vagy montenegroiak elleni csatára?

APREAND hozzászólása
APREAND39262
2013.05.10. 14:11

Van egy kiírás,és az nem titkosított. Tessék annak megfelelően alkalmazkodni és időzíteni,ha bajnok akarsz lenni.Ha nem akkor a végén lehet nyaldosni a sebeket,hogy de bezzeg egész évben milyen jók voltunk,és igazságtalan a rendszer.Fenéket! ,vagy adta volna le a meccset a Szolnok mert a Szeged egész évben jó volt?Különbem ilyen az olimpia is,és senki nem nyöszörög ott se. Ha megfigyelitek csak itt van sírás a szegediek (játékosok és edző) tudják hogy ki a hunyó. Pl. egyetértek,hogy egy Szívos kaliber nem engedhetne magának ilyen hozzá állást,még ha utána szánja és bája is bűneit.

kipe hozzászólása
kipe39261
2013.05.10. 13:42

Aki bajnok akar lenni, annak nem lehet elveszíteni a fejét az elődöntőben, még akkor sem ha hárommal megy az ellen. Aki bajnok akar lenni, annak ismernie kell a versenykiírást. Ha akciógólokért adnák a bajnoki címet, akkor valószínű Kis Gábor gólkirály lenne; de ha kapusgólokért, akkor megosztva Decker Attilával, mert ők ezt most nagyon akarják! Tudták, hogy mi a döntő követelménye (juss be a 4-be, ott nyerj kétszer), és ehhez ők és az Eger alkalmazkodtak a legjobban. Valóban nem igazságos teljesen szerintem sem, de a játékszabályokat ismerte a Szeged is, viszont náluk valami történhetett, mert az addigi játékukból, amit csapatként raktak össze szinte semmit nem mutattak. Viszont a rájuk eddig abszolút nem jellemző fegyelmezetlenségek, egyéni (hatalmas) betlik előjöttek a mostanság döntő szituációkban, majd szinte már domináltak. Annyira hogy a végére már csak Kayes tudott tőle elfogadható szintet nyújtani. 1 ember... A BL-ből Vásárhelyen kiejtették magukat, a playoff-ból pedig úgy estek ki egy(én)enként (Baksa, Szivós és társaik), ahogy a Szolnok továbbment: TELJESEN MEGÉRDEMELTEN! Gratulálok a Szolnoknak!

h2o hozzászólása
h2o39260
2013.05.10. 10:20

Srácok, emlékszem nem olyan rég a Vasas a 4. helyről lett bajnok a rájátszásban nyújtott teljesítménye alapján. Igaz nem 15 ponttal az elsőtől végzett az alapszakaszban, de gyengélkedett. Akkor mindenki, vagy legalábbis sokan azt írtak, hogy milyen óriási eredmény, és hogy sikerült összeállni a csapatnak, és hogy és hogy..... ezt most sokan elfelejtik. az történt, hogy ami eddig nem jött ki a szolnoki legényekből, az most igen. és nem egy, hanem két meccsen. Gyakorlatilag az utolsó negyedig beszélhetünk szoros eredményről, utána mindkétszer négy góllal lépett meg a Szolnok. Szívós (nem első) butasága pillanatában már 3 góllal vezetett a Szolnok.

Török Szultán hozzászólása
2013.05.10. 09:21

Gábor! Röviden: igen. Hosszabban: mindenki előtt ismert volt a kiírás, a play-off rendszer pedig ilyen - adottt esetben a Szolnok az alapszakaszbeli gyengélkedést kompenzálhatja ekkor. Hangsúlyozom: a 2 nyert mérkőzésig tartó párharcot kevésnek taetom, de ez van. Csak itt olvastam a jövő évi bajnokság esetleges új rendszeréről, de ennek alapján nem tetszik ez az egy forduló utáni alsó és felső házas megoldás sem.

Gábor hozzászólása
Gábor39256
2013.05.09. 20:30

Török Szultán! \"Aki bajnok akar lenni, annak végig (!!!) kell darálnia a bajnokságot\" - írod, hát ez az! A Szolnok az alapszakaszban a Vasas, a Szeged és az Eger elleni ÖSSZES MECCSÉT ELVESZTETTE, és ENNEK ELLENÉRE döntős lehet? Most a végén volt 2 - valóban nagyszerű - szereplésük és ennyi...( még a nemzetközi kupa sem \"jött össze\" nekik\" - az lenne \"szép\", ha az Egert is megvernék és \"ilyen\" alapszakasszal bajnokok lennének. Nagyon leegyszerűsítve: Így minek az alapszakasz? Szinte biztos volt már az elején - legalábbis annak, aki a játékosállományok alapján felmérte az erőviszonyokat - hogy ez a 4 csapat lesz az élen. Össze kellett volna sorsolni két párt és kezdődhetne az egész mindjárt play-off-fal...Megnyugtatlak: Vasas-drukkerként mondom, hogy TELJESEN JOGOS AZ EGER DÖNTŐBE JUTÁSA... Az alapszakaszban (kicsit) jobbak voltak, az elődöntőben pedig ( sajnos) nem csak kicsit... De könyörgöm: A Szeged 15!!! ponttal végzett a Szolnok előtt... Ez igazságos rendszer???!!!

realista hozzászólása
2013.05.09. 18:24

Debrecenben a Gyöngyösi volt vállalhatatlan . A pesti csapatok meg olyan hajóban ülnek mint az UTE vagy Tungsram volt...a Vasatol így is szép eredmény hogy idáig eljutott.

Rolling hozzászólása
Rolling39253
2013.05.09. 17:25

Szukesz! Az az 5 m, volt vagy 8 m, és egyáltalán nem volt reális esély a kapura lövésre. Az igaz, hogy a Szeged megúszta a kiállítást a labdaelhozással, de a jelenet szerintem igazolja, hogy nem volt rendben néhány játékos. Realista! A Vasas mikor működött állami pénzből. \'90-ig igen, de akkor mindenki. Azóta a Vasasnak csak magánszektorból voltak a szponzorai (gyógyszergyár, biztosító, lízingcég, stb.) Szolnokon egyértelmű az állami mögöttes háttér a Közgéppel. Debrecenben is állami (önkormányzati) pénz van, éppen ez volt a baj, hogy a magántámogatók kiszálltak, illetve nem adták azt, amit elvben ígértek.

pnotus hozzászólása
pnotus39252
2013.05.09. 17:25

Bezanne, egyetértek veled ,Szívós Márton nemzetközi szinten eddig nem nyerő ember, ,most a klubjában is betlizett.jók a meglátásaid!

realista hozzászólása
2013.05.09. 15:49

És lesz fedett uszodája Szolnoknak ha fáj akkor is. Mert Debrecen ,Miskolc,Kecskemét,Hódmezővásárhely is megcsinálta. És Szombathelyen is meg fogják mutatni,hogy lehet.Te meg csak irigykedj nyugodtan tovább.És írd a rossz indulatú bejegyzéseidet.

realista hozzászólása
2013.05.09. 15:38

Aki Szeged-Vasas döntőt várt azok keseregnek és elégedetlenek.A Vasas is kereshet magának támogatót,nem tilos. Mert a Vasas évtizedekig működött állami pénzből.Az rendben volt igaz B(régi).

Török Szultán hozzászólása
2013.05.09. 15:20

Gábor! De igenis jövök az NBA/NHL/... és az összes többi play-off rendszerrel. Miért? 1) Aki bajnok akar lenni, annak végig (!!!) kell darálnia a bajnokságot, akármilyen rendszerben is fut. 2) Az alapszakasz csak azt hivatott elrendezni, hogy ki-kivel játszik, és kinél van a pályaelőny. Abban igazad van, hogy ne 2 győzelemig tartson a play-off, hanem (min.) 3. Szerintem az idei nyár válogatott programjai miatt (Világliga, EB) van most csak 2 győzelem - régen 3 volt. A konstrukcióddal kapcsolatban azt látom \"problémásnak\", hogy bonyolult - nehéz követni laikusoknak (és innen kell hódítani nézőket).

APREAND hozzászólása
APREAND39247
2013.05.09. 14:23

Egyetértek!, Így kell ezt egyszerűen megoldani!És akkor a Szeged lesz a bajnok.

Gábor hozzászólása
Gábor39245
2013.05.09. 13:34

Gratulálok a Szolnoknak és nagyon sajnálom a Szegedet, hogy ilyen alapszakasz után csak a bronzért játszhatnak. A rájátszási szisztéma - így ahogyan most van - nagyon igazságtalan. A Szeged az alapszakaszban 15 ponttal! szerzett többet a Szolnoknál. Hallottam Kemény Dénes digisportos interjújában, hogy - nagyon helyesen - úgy tervezik átszervezni a bajnokságot, miszerint egy teljes kör után kettéválna a mezőny lenne alsó- és felsőház. A felsőház csapatai még 3 kört játszanának, vagyis jóval több lenne a rangadó. Ezt úgy lehetne még tovább ?fejleszteni?, hogy a felsőház egymás elleni eredményei ? beleértve mind a 4 kört! - alapján kialakult sorrend szerint vinnének pontokat a csapatok az elődöntőbe és akár a döntőbe is! Az első helyezett 4, a második 3, a harmadik 2 míg a negyedik egy pontot kapna és 8 pontig tartanának a párharcok. (az elődöntőben a ?rendes játékidős? győzelem 3 pontot a vereség 0 pontot érne, ugyanez hosszabbításos variáció esetén 2-1 arányú ?pontosztozkodást? jelentene a győztes és vesztes között). Legyen igazi respektje az alapszakasz rangadóinak mert igazságosabb, hogy az alapszakasz első helyezettje a negyedik ellen 4-1-es pontaránnyal induljon. Ha most is így lett volna, akkor még nem fejeződik be a Szolnok-Szeged párharc, hanem csak 4-7 a pontarány. Ha már ilyen rosszul szerepelt a Szolnok az alapszakaszban akkor ?fáradozzon? még egy győzelem erejéig és ha a Szeged ilyen jó volt idáig ?kelljen? 3 vereség a kieséséhez. Most ne jöjjünk az NHL-lel és az NBA-vel, mert ott 3-4 győzelemig (és nem 2-ig) szól a ?történet? és azért az egy más ?kávéház?? Összegezve: 14 csapat ? egy kör után: kettéosztás: 6 csapat felsőház, 8 csapat alsóház. A legjobb hat még játszik 3 kört (természetesen úgy hogy összességében egy pár hazai-és idegenbeli találkozója 2-2 arányban legyen). A Mindezek után a 4-3-2-1-es bónuszpontokkal ?megspékelt? elődöntők ( min. 2, max 4 meccs) ? majd a döntő melynek szisztémája megegyezne az elődöntőével, vagyis az alapszakaszból vitt bónuszpontokkal indulnának a résztvevők és szintén 8 pontot kellene elérni. ( a 3. helyért ugyanígy ?működhetne? a dolog) Lehet, hogy kissé bonyolult a konstrukció, de a gondolatmenet során az ALAPSZAKASZ RANGADÓINAK JELENTŐS FELÉRTÉKELTETÉSE VEZÉRELT. Mielőtt bárki félreértené a dolgot: Nem, azért ?találtam ki? ezt az egészet, mert a Szegednek szurkolok (?amúgy? Vasas-drukker vagyok)

szukesz hozzászólása
szukesz39244
2013.05.09. 13:19

Kedves Rolling! Megszokott elvemtől eltérve reagálnék a hozzászólásodra: Hegedűs azért dobta el a labdát, mert így nem volt esélye a szolnoki játékosnak (már nem emlékszem kinek) 5 méterről egy blokkal szemben kapura lőni. Mivel 3 mp volt hátra a negyedből, a szolnokiak nem akcióztak, bízva abban, hogy a következő negyed ráúszását ők nyerik, és még 17 mp-ig emberelőnyben támadhatnak. DE, azáltal, hogy Török Béla elhozta a labdát, a Szeged kiállított játékosa visszajöhetett, mivel ekkor már ők birtokolták a labdát. Így Hegedűs húzása bejött: nem lőtt a Szolnok kapura, és megúszták a hátrányt is. Szerintem ez akkor a legjobb döntés volt tőle, bár kívülről kissé sportszerűtlennek tűnhetett. A többi megjegyzéseddel egyet értek ;)

B (régi) hozzászólása
2013.05.09. 12:41

Hosszas várakozás után, de kijött a Szolnok potenciálja. Megnyugodhat Nyerges Zsolt, sínen vannak a dolgok drága szülővárosa csapatánál. Épül az új Domino. Ebből még akár egy szép új fedett uszoda is kinézhet Szolnokon, állami pénzből, a szponzor által kivitelezve. Elég szomorú, hogy ez kell ahhoz, hogy nemzetközileg is számottevő klubcsapata legyen a magyar vízilabdának.

Rolling hozzászólása
Rolling39238
2013.05.09. 11:45

Nem egy emberen múlt a Szeged döntőbe nem jutása, hanem sok apró nüanszon, amik összeadódtak. Ilyen Szivós szerepe, aki nem tudott tartósan vezér lenni, pedig ezért szerződteték, ilyen Hegedűs labdaeldobás miatti kiállítása a szegedi meccsen 3 mp-cel a negyed vége előtt, ilyen Baksa bravúrjai és potyagóljai. Ha úgy vesszük, ez a párharc igazolta Benedek döntését Baksa mellőzése és Decker favorizálása kapcsán. Baksa nagyon jó kapus, de nem tud tartópillér lenni. Aztán ilyen Molnár szerepe is. Tavalyhoz hasonlóan fantasztikus alapszakaszt produkált, gólkirályság, rengeteg előny, 5 m-es, ugyanakkor a rájátszázban tavaly sem rudott sokat hozzátenni a csapat eredményességéhez, és idén is a szezon 4 legfontosabb meccse közül maximum a szegedi Szolnok elleni meccsen emelhető ki. A két Zvezda meccsen összesen egy, olyan nem oszt, nem szoroz gólt lőtt a visszavágón 30 mp-cel a vége előtt 2 gólos hátránynál. Szolnokon sem tudott érdemlegesen hozzászólni a dolgokhoz. Nem fiatal játékos, valószínűleg a 2-3 naponkénti sorozatterhelés már sok neki a rájátszásban.

Oftyun hozzászólása
Oftyun39237
2013.05.09. 10:23

azért VT (az athéni döntőben gólt szerző) kétszeres olimpiai bajnok...

szukesz hozzászólása
szukesz39235
2013.05.09. 09:50

Az edző az, aki megszabja, mit engedhet meg magának egy játékosa, és mit nem. Ha Szívós Márton úgy gondolja, hogy neki lehet ledegradálni csapattársait, és kiállíttatnia magát, ezáltal minden reménytől megfosztania a csapatát, az is a vezetőség hibája. A másik kakukkfióka szupersztárról ne is beszéljünk. Szívós Márton amúgy nem más mint Varga Tamás pepitában. Nagyon el vagyok keseredve a Szeged miatt, és nem azért mert nem jutottak a döntőbe, hanem azért mert saját magukat verték meg.

Oftyun hozzászólása
Oftyun39234
2013.05.09. 09:43

bezanne, ezzel nehéz vitatkozni :) Bár 11:7-nél már gyakorlatilag mindegy volt.

qqcska hozzászólása
qqcska39233
2013.05.09. 09:21

miért kapott Szívós 4 percest? állítólag a TV-n sem lehetett látni.

bezanne hozzászólása
bezanne39232
2013.05.09. 08:22

szívós mindig udvarias és illemtudó. ügyesen tud boldog anyáknapját kívánni és szívhez szólóan bocsánatot kérni a mindig magasztalt szurkolóktól. nem tudom, hogy van e közvetlenül köze hozzá, de ha beteszi egy csapatba a lábát, az biztos, hogy nagyon szimpatikus lesz és el fogja bukni a tétmeccseit. be van oltva gyözelem ellen? egy évtized kellett, hogy beverekedje magát az olimpiai csapatba. aztán a négybe se jutottunk. nyilván nem lehet minden zakót a nyakába varrni, de azért figyelemreméltó tendencia.