FACEBOOK

Szeged-Szolnok - előzetes

Szeged-Szolnok - előzetes
hozzászólás, 2013.05.04.

Feltámad-e a bajnoki elődöntőre az eddig sokat gyengélkedő Szolnok és meglepi az alapszakaszgyőztes Szegedet? A belgrádi győzelem a BL-kiesés ellenére is erőt ad Szivóséknak? A két csapatban olimpiai bajnokok, nemzetközi klasszisok. Előzetesünk a vasárnapi matinéhoz.

Vodafone OB1, rájátszás, elődöntők (a döntőbe jutáshoz az egyik csapat két győzelmére van szükség)

Május 5., vasárnap

11.00 Szeged-Szolnok (Szeged, immár sátor nélküli medence) - visszavágó: május 8-án, 18.30
Jegyár: 1000.- (6 éven aluliaknak ingyenes)

Ötszáz ülőhely várja az immár sátortető nélküli újszegedi uszodánál a nézőket. Baksa László kipróbálta és állítja, hogy a 11 órás kezdés miatt nem fogja a kapusok tevékenységét zavarni a nap.

A Szolnok csendben készült (és sátortető alatt, tehát számukra megváltás lesz a szabadtéri játék!!), de információink szerint nagyon elszántak, óriási energiákat fognak mozgósítani, hogy feledtessék szurkolóikkal az alapszakasz vártnál gyengébb teljesítményét.

A hazaiaknak furcsa módon a BL-kiesés adhat lelki tartást, hiszen belgrádi győzelemmel búcsúztak, s számukra már évek óta deklaráltan fontosabb a magyar bajnoki szereplés, mint a nemzetközi kupaküzdelem. Már most történelmet írhatnak, hiszen eddig a bronz volt a legjobb eredményük. Ha túljutnak a Szolnokon, az ezüs már biztos...

SZIVÓS MÁRTON (A-Híd Szeged Beton) a vlv-nek:

- Nagyon-nagyon várjuk a Szolnok elleni elődöntőt, szeretnénk először egy kisebb történelmet írni, aztán egy nagyobbat, ha lesz erre lehetőség. Ez azt jelenti, hogy először a döntőbe szeretnénk bejutni és ha már ott vagyunk, akkor természetesen azt megnyerni. Nagyon nehéz párharc előtt állunk, a Szolnok rendkívül jó csapat, tele klasszisjátékosokkal, akiknek a semlegesítése azt gondolom, hogy komoly feladat elé állít minket. De hogyha ezt megcsináljuk, akkor mi lehetünk a párharc győztesei.

- Hogy tudtatok felkészülni a Szolnok ellen, hiszen nem biztos, hogy az az igazi arcuk, amit a bajnokságban mutattak...

- Amit a bajnokságban mutattak, az nem volt reális. Sokkal jobb csapatnak tartom őket már csak a játékosállomány alapján is, mint amit az eredményeik mutattak. Az, hogy negyedik helyen végeztek a bajnokság alapszakaszában, nem jelent semmit. Nem ebből kell kiindulni, nem is ezt tesszük. Nagyon komolyan vettük őket, mert még egyszer mondom, nagyon jó csapat, sok klasszisjátékossal. Remélem, hogy nem most fognak "feltámadni", vagy ha fel is támabnak, akkor mi jobban fogunk játszani náluk.

- Úgy tudom, Szegeden már nincs fent a sátor az uszodán. Mennyit tudtatok szabad levegőn edzeni?

- Azóta készülünk így, hogy visszaértünk Belgrádból. Nagyon jó kint edzeni, gyakorlatilag, amit régóta mondunk: ez a vízilabda lényege, hogy jó időben, szabadban játsszuk a meccseinket. A jó idő meglesz, szerintem a hangulat is, biztos vagyok benne, hogy sokan kíváncsiak erre a párharcra, sokan jönek ki szurkolni mind a szolnokiaknak, mind nekünk. Nagyon várom már a mérkőzést!


KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa KÖZGÉP) a vlv-nek:

- Nagyon sokat készültünk erre a mérkőzésre. Ők annyival vannak kicsit előrébb, hogy a hét közepén volt egy fontos meccsük Belgrádban. Jó játékot produkált a Szeged, ezúton gratulálok a belgrádi győzelmükhöz, tényleg nagyot küzdöttek! Vasárnap egy újabb fronton kell helytállniuk, ahogy nekünk is. Maximális elszántsággal és olyan tervvel szállunk a vízbe, hogy talán meg tudjuk rövidíteni a döntőhöz vezető utat ezen az első mérkőzésen. Nagyon szeretnénk megnyerni a meccset!

- Várható-e, hogy az elődöntőben már stabil játékot produkál, a "szebbik arcát" mutatja a Szolnok?

- Az elmúlt hetekben a csapat nagyot lépett előre, ezt látom az edzéseken. Bízom abban, hogy egy teljesen új arculatú Szolnokot fognak látni a nézők vasárnap. A Szeged ellen szinte mindig éles, ki-ki meccset szoktunk játszani a kupában is és a bajnokságban is, kivéve talán a legutóbbi meccset. Nagyon kemény küzdelemre számítok és bízom abban, hogy sikerül nyernünk. Igazából most jön a szezon lényege, mostantól nincs papírforma, az nyer, aki a legjobb formáját tudja hozni az adott mérkőzésen. De akármi is történik vasárnap, nagyon gyorsan jön a következő meccs, úgyhogy fizikálisan is nagy megterhelést kapunk majd a következő napokban és hát az is sokat fog számítani, hogy ezt ki bírja jobban. Az első mérkőzés nagyon fontos, főleg nekünk, hiszen idegenben játszunk, ugyanakkor a szegedieken nagy a nyomás, hogy éljenek a hazai pálya előnyével. Ha ezt sikerülne megakadályoznunk, az nagy lépést jelentene a bajnoki döntő felé.

- Szegeden már levették a sátrat, ti otthon hogy gyakoroltatok, szintén szabadban?

- Nálunk nem sikerült még levenni, úgyhogy talán még kényelmesebb is lesz Szegeden játszani, hiszen amikor kint harminc fok van, akkor a sátorban még melegebb és mi mostanában így edzettünk. Mondhatni, hogy "magaslati edzőtáborozáson" vettünk részt az elmúlt másfél-két hétben. Az biztos, hogy éberebbek leszünk, mint a sátorban... Egyet edzettünk Szentesen, ahol nem volt sátor, élveztük. Úgy tudom, hogy nálunk az egész rájátszás alatt sátor alatt lesznek a meccsek, úgyhogy a Szeged elleni visszavágón ilyen formában élvezhetjük majd a hazai pálya előnyét...


Május 4., szombat

17.15 Eger-Vasas Digi Sport1, vlv (visszavágó: május 7-én 19.00)
Jegyárak: 1500, ill. 1000 forint (diák, nyugdíjas).

A két csapat évek óta egymás között dönti el a bajnoki címet, most egyikük biztosan nem jut be a fináléba. Az alapszakaszban mindkét alkalommal 7:7-es döntetlent játszottak egymással, a pályaelőnyt az egriek azzal szerezték meg, hogy a tabella második helyén végeztek, így megelőzték a piros-kékeket.

A negyeddöntőben az Eger a BVSC-t, a Vasas a Honvédot búcsúztatta, méghozzá simán, két-két győzelemmel.

Az is jelzi a meccs nagy tétjét, hogy a Vasas már pénteken elutazott a hevesi fővárosba, ez pedig bajnoki meccsek esetében nem szokás a piros-kékeknél.

BÁTORI BENCE (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nagyon sokat készültünk, rengeteget gyakoroltunk, és videóztunk, kielemeztük a Vasast. Maximálisan fel vagyunk készítve, nagyon-nagyon várjuk a meccset és úgy érzem, hogy jó formában kezdhetjük meg az elődöntőt. Rendben vagyunk, jó erőben a csapat, mindenkiben nagy már a várakozás, szerintem neki fogunk esni a Vasasnak.

- Játszottatok nagyon jól és nagyon rosszul is a bajnokság eddigi szakaszában, sőt, olykor egy mérkőzésen belül is nagy volt az ingadozás...

- Természetesen ezt is kielemeztük, többek között éppen a Vasas elleni legutóbbi találkozó alapos áttekintésével. Találtunk hibákat rendesen, azokból igyekeztünk tanulni. Egyébként pedig azt tudom mondani a felvetésedre, hogy ez egy elődöntő! Gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy milyen játékot produkálunk, egy a lényeg, hogy nyerjünk. Természetesen minden meccsen vannak jó és rossz periódusok, de egy dolog érdekel minket, hogy mi nyerjünk, akár csak egy icike-picike góllal is...

- Milyen hangulatra számítasz szombaton a Bitskeyben?

- Az Eger-Vasas-meccseknek mindig van egy kis pikantériája. Ez egy elődöntő, biztos vagyok benne, hogy sokan lesznek, készülnek a szurkolók. Nagyon jó érzés Egerben telt ház előtt játszani, erre számítok! Bizakodó vagyok, hazai közönség előtt nyerni fogunk!


VÁMOS MÁRTON (TEVA-Vasas) a vlv-nek:

- Ami az alapszakaszbeli két döntetlenünket illeti: az első meccset két húzóember nélkül tudtuk x-re menteni és hogyha ott Egerben ilyen körülmények között sikerült ez, akkor most mért ne sikerülhetne egy ennél is jobb teljesítmény és eredmény? Bízom a csapatban, összeértünk a végére, mindenki jó formában van, sérültünk nincs. A lehető legfontosabb dolognak tartjuk hogy győzni tudjunk szombaton!

- Ha ez nem sikerül, akkor onnan kezdve végig fölöttetek lóg majd Damoklész kardja, s ez tovább nehezítheti a helyzeteteket. Ezért lesz sorsdöntő az első elődöntő?

- Igen, ezzel tisztában vagyunk. Nem szeretnénk már a keddi visszavágón élet-halál harcot vívni a Komjádiban, ott már jó lenne "egy kis nyugalom", de erről egyelőre nem is beszélnék. Természetesen sokat elemeztük az egriek játékát, de hogy mire jutottunk, az maradjon a mi titkunk. Nagyon brusztos, verekedős meccsre számítok, Egerben tavaly is ilyeneket játszottunk (meg a Komjádiban is, velük). Fel fogjuk venni a kesztyűt és mindenki " bele fogja tenni mindenét".

- Milyen hangulatra számítasz?

- Egerben eddig én még csak jó hangulatú meccsen játszottam, remélem, kilátogat sok Vasas-szurkoló is és szorítanak nekünk!


A hétvége további programja

Az 5-8. helyért

Május 4., szombat

19.30 Honvéd-BVSC (visszavágó: május 8-án, 19.45)

Május 5., vasárnap

18.00 Debrecen-Szentes (visszavágó: május 8-án, 18.00)


A 9-11. helyért

Április 30-án játszották:

OSC-Junior válogatott 10:11 (1:1, 5:2, 2:4, 2:4)
G.: Benczur, Császár, Szőke 2-2, Szécsi D., Dávid Z., Zentai, Simon A., ill. Manhercz K. 5, Kovács G. 2, Tóth B., Német Toni, Kalanovics, Berta

Május 3-án játszották:

Junior válogatott-EKF 9:7 (2:2, 2:0, 4:3, 1:2)

G.: Berta 3, Pellei 2, Hulmann, Török A., Dőry, Csacsovszky, ill. Keresztes 3, Szöllősi, Takács J., Molnár A., Jakab D.


A 12-14. helyért

Május 5., vasárnap

17.00 FTC-Kaposvár