FACEBOOK

Kezdődnek az elődöntők

Kezdődnek az elődöntők
hozzászólás, 2013.05.03.

Az Eger-Vasas tévés meccsel szombaton megkezdődnek a Vodafone OB1 2012-13-as szezonjának elődöntői. Ma a tavalyi bajnoki döntősök csatáját harangozzuk be, szombaton pedig a másik elődöntőt, a vasárnapi Szeged-Szolnokot. Közöljük a teljes hétvégi programot is.

Vodafone OB1, rájátszás, elődöntők (a döntőbe jutáshoz az egyik csapat két győzelmére van szükség)

Május 4., szombat

17.15 Eger-Vasas Digi Sport1, vlv (visszavágó: május 7-én 19.00)
Jegyárak: 1500, ill. 1000 forint (diák, nyugdíjas).

A két csapat évek óta egymás között dönti el a bajnoki címet, most egyikük biztosan nem jut be a fináléba. Az alapszakaszban mindkét alkalommal 7:7-es döntetlent játszottak egymással, a pályaelőnyt az egriek azzal szerezték meg, hogy a tabella második helyén végeztek, így megelőzték a piros-kékeket.

A negyeddöntőben az Eger a BVSC-t, a Vasas a Honvédot búcsúztatta, méghozzá simán, két-két győzelemmel.

Az is jelzi a meccs nagy tétjét, hogy a Vasas már pénteken elutazott a hevesi fővárosba, ez pedig bajnoki meccsek esetében nem szokás a piros-kékeknél.

BÁTORI BENCE (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nagyon sokat készültünk, rengeteget gyakoroltunk, és videóztunk, kielemeztük a Vasast. Maximálisan fel vagyunk készítve, nagyon-nagyon várjuk a meccset és úgy érzem, hogy jó formában kezdhetjük meg az elődöntőt. Rendben vagyunk, jó erőben a csapat, mindenkiben nagy már a várakozás, szerintem neki fogunk esni a Vasasnak.

- Játszottatok nagyon jól és nagyon rosszul is a bajnokság eddigi szakaszában, sőt, olykor egy mérkőzésen belül is nagy volt az ingadozás...

- Természetesen ezt is kielemeztük, többek között éppen a Vasas elleni legutóbbi találkozó alapos áttekintésével. Találtunk hibákat rendesen, azokból igyekeztünk tanulni. Egyébként pedig azt tudom mondani a felvetésedre, hogy ez egy elődöntő! Gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy milyen játékot produkálunk, egy a lényeg, hogy nyerjünk. Természetesen minden meccsen vannak jó és rossz periódusok, de egy dolog érdekel minket, hogy mi nyerjünk, akár csak egy icike-picike góllal is...

- Milyen hangulatra számítasz szombaton a Bitskeyben?

- Az Eger-Vasas-meccseknek mindig van egy kis pikantériája. Ez egy elődöntő, biztos vagyok benne, hogy sokan lesznek, készülnek a szurkolók. Nagyon jó érzés Egerben telt ház előtt játszani, erre számítok! Bizakodó vagyok, hazai közönség előtt nyerni fogunk!


VÁMOS MÁRTON (TEVA Vasas) a vlv-nek:

- Ami az alapszakaszbeli két döntetlenünket illeti: az első meccset két húzóember nélkül tudtuk x-re menteni és hogyha ott Egerben ilyen körülmények között sikerült ez, akkor most mért ne sikerülhetne egy ennél is jobb teljesítmény és eredmény? Bízom a csapatban, összeértünk a végére, mindenki jó formában van, sérültünk nincs. A lehető legfontosabb dolognak tartjuk hogy győzni tudjunk szombaton!

- Ha ez nem sikerül, akkor onnan kezdve végig fölöttetek lóg majd Damoklész kardja, s ez tovább nehezítheti a helyzeteteket. Ezért lesz sorsdöntő az első elődöntő?

- Igen, ezzel tisztában vagyunk. Nem szeretnénk már a keddi visszavágón élet-halál harcot vívni a Komjádiban, ott már jó lenne "egy kis nyugalom", de erről egyelőre nem is beszélnék. Természetesen sokat elemeztük az egriek játékát, de hogy mire jutottunk, az maradjon a mi titkunk. Nagyon brusztos, verekedős meccsre számítok, Egerben tavaly is ilyeneket játszottunk (meg a Komjádiban is, velük). Fel fogjuk venni a kesztyűt és mindenki " bele fogja tenni mindenét".

- Milyen hangulatra számítasz?

- Egerben eddig én még csak jó hangulatú meccsen játszottam, remélem, kilátogat sok Vasas-szurkoló is és szorítanak nekünk!


A vasárnapi elődöntőben:

11.00 Szeged-Szolnok (Szeged, immár sátor nélküli medence) - visszavágó: május 8-án, 18.30
(előzetesünk szombaton)


A hétvége további programja

Az 5-8. helyért

Május 4., szombat

19.30 Honvéd-BVSC (visszavágó: május 8-án, 19.45)

Május 5., vasárnap

18.00 Debrecen-Szentes (visszavágó: május 8-án, 18.00)


A 9-11. helyért

Április 30-án játszották:

OSC-Junior válogatott 10:11 (1:1, 5:2, 2:4, 2:4)
G.: Benczur, Császár, Szőke 2-2, Szécsi D., Dávid Z., Zentai, Simon A., ill. Manhercz K. 5, Kovács G. 2, Tóth B., Német Toni, Kalanovics, Berta

Május 3-án játszották:

Junior válogatott-EKF 9:7 (2:2, 2:0, 4:3, 1:2)

G.: Berta 3, Pellei 2, Hulmann, Török A., Dőry, Csacsovszky, ill. Keresztes 3, Szöllősi, Takács J., Molnár A., Jakab D.


A 12-14. helyért

Május 5., vasárnap

17.00 FTC-Kaposvár

1 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs39156
2013.05.03. 21:37

Hajrá Eger!